Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/04/05

:-))) Jóestét!!

Nem akarom fokozni, de tényleg őszintén meg vagyok döbbenve. Ezúttal azon, hogy amit én olyan elképesztően erkölcstelen, nemtelen, gonosz, romlott, veszélyes cselekedetnek tartottam (ti. hogy egy ember a nyolc éves kislányát küldi be egy rendőrkordon mögé tojást dobálni) szinte semmilyen visszhangot nem váltott ki sem a sajtóban, sem az internetes fórumokon. Már legalábbis azokon, ahol én hirtelen, kb 10 perc alatt körbenéztem, célirányosan keresve az ehhez kapcsolódó írásokat. Sehol semmi.
Az emberek nem vették volna észre hogy átléptünk egy lélektani határt?
Ha húzok egy egyenest és az egyik, a kezdő végpontjába állítom azokat a tanárokat és szülőket akik a két évvel ezelőtti választásokon 12-13 éves srácokkal osztattak szórólapokat, valamivel feljebb azokat, akik szintén felsőtagozatosokat vittek ki a temetőbe fütyülni és kereplőkkel zajt csapni, a végpontjába pedig azokat állítom akik 14 éves palesztin kisfiúk táskájába csempésznek távirányítós robbanószert, nos, ez az alak, aki a 8 éves kislányát beküldte a kordon mögé tojást dobálni valahol félúton helyezkedik el.
Minden szülőnek joga van ahhoz, hogy a gyermekét megismertesse a politikai és ideológiai nézeteivel, még ahhoz is joga van, hogy demonstrációkra vigye. Ezt nem vonom kétségbe, sőt, helyesnek tartom ha minden kiskölköt, a korának megfelelően beavatunk a dolgainkba, részt kapnak az ünnepeinkben.
DE!!!
Egyetlen szülőnek sincs joga ahhoz, hogy politikai vagy ideológiai elvakultságból a gyerekét közvetlen, fizikai veszélynek tegye ki.
Ha meg mégis, ha egy 8 évest használ fel arra hogy olyan cselekedet hajtasson vele végre amiért egy felnőttet megbüntetnének, nos, az az ember nem csak velejéig romlott és gonosz, hanem egy gyáva takonygerincű pondró is.
Nem tudok több sértést kitalálni.
Az ellen az alak ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást.