Brünnhilde szikláján

Valló világ

2010/06/04

Mit érdemel

az az önkormányzati hivatalnok, az az épitési hatóság, az a bárki, aki megengedte, hogy a Duna hullámterében üdülőnek nevezett lakóparkokat épitsenek?
Az én adóforintjaimból miért a gazdag-gettók lakóit kell menteni? Miért az anyám nyomorult kis Zagyva-parti vályogházának a mentésére jut miattuk kevesebb ember, homok és homokzsák?
Egyáltalán, mit érdemel az az ingatlantulajdonos, aki első perctől pontosan tudja, hogy 2-3 évente minimum elönti a Duna azt a telket, amin lakást vesz?

A kérdés költői, mert mind az önkormányzati hivatalnok, mind az épitési hatóság, mind az ingatlantulajdonos és egyáltalán mindenki, aki érintett az ügyben, egy nagy vastag lófaszt érdemel a seggébe.
Plusz még az önkormányzatisok és hatósági személyek egy alapos vagyonvizsgálatot is megérdemelnének.
index cikk és kép

Címkék: ,

4 Comments:

  • At 10:22 de., Blogger Mélisande said…

    Hát erre csak sóhajtottam egy nagyot. És csak remélni tudom, hogy az itt lakók ingatlanjait nem kezelik még egyenlőbben a többivel. De itt megállok, mert ennek populizmus íze van már.

     
  • At 4:38 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Eleve nem lenne szabad megengedni, hogy bárhol is az ártérbe építkezzenek.


    Majd kapunk Trisztán-beszámolót? Nem tudtam menni.

     
  • At 5:06 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Deszoktak épitkezni ártérben is, csak éppen annakmegfelelően, és tisztában vannak vele, szóval nem sir a szájuk, ha elönti őket a viz. A Lupa sziget is tele van lábakon álló nyaralókkal. soha nem hallottam még, hogy bármelyik ottani nyaralótulajdonos is gátmagasitást kért volna. A Szúnyogsziget, a Római, mind tele van büfékkel, csónakházakkal. Csak a büfések is tudják, mi az ábra, volt olyan év, hog ykétszer is pakolniuk kellett. A csónakházak meg eleve olyanok, hogy ha elmegy az ár, kitárják az összes ajtót, kiseprik a vizet, leslagolják, pár nap alatt kiszárad, megy az élet tovább.
    Pár éve volt egy idióta teniszpályatudlajdonos, aki telesirta a sajtót, hogy téritsék meg a kárát, mert az árviz elöntötte a pincét, és leáztak a zuhanyozók csempéi, meg tönkrement a szauna. Azt hiszem, elhajtották a 'csába, hogy ártáren ugyan minek épit pincébe ilyesmit?

    Ezeket a hülye lakóparkokat nem lett volna szabad odaépiteni. Vagy ha mégis, nem közpénzen védeni ilyenkor, elvonva ezzel az erőforrást ennél durvábban veszélyeztetett helyekről.
    Most szervezem egyébként, jövő héten megyünk valahova ovódát helyreállitani. Takaritás meg festés, ilyesmi, kapunk rá szabadnapot, ebből a szempontból tök rendes a cégem.

     
  • At 7:13 du., Anonymous bobolysz@ said…

    egy lófaszt meg a hónuk alá, hogy tuggyák mi van a seggükbe

    ez igy kerek kedves Brünnhilde

     

Megjegyzés küldése

<< Home