Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/08/29


MEGVAAAaaaAANN!!
Gratulálok!
A Petőfin hallgattam a meccset, 7 : 7-nél akkorát visítottam, hogy a portásbácsi felszaladt az emeletre, azt hitte leestem a székről vagy ilyesmi. Úgyhogy a nyolcadik, a győztes gólt már láttam a tévében.
Jól rámijesztettek a fiúk, de minden jó ha vége jó, nagyon örülök a sikerüknek.
Drukkoltam én a többieknek is, bár nem tagadom, hogy a csekélyke szabadidőmet esztétikai szempontok alapján osztom be, azért szenteltem különös figyelmet a vízilabdásoknak. Más szempontjaim is vannak persze, de az maradjon titok.

A meccs után voltam olyan hülye, hogy áttekerjek a Kossuthra, bár ne tettem volna.
A Mi időnk betelefonálóinak sikerült kisütniük, hogy a pisibotrány egy különleges magyarellenes összeesküvés eredménye. Nem beszélve az idegenszívű sportvezetés szándékos vagy szándékolatlan, de mindenképpen súlyos kártételéről. Az rögzítőre vett üzeneteket hallgattam csak, az utolsó negyedórában. Aki van elég mazochista az keresse ki, 19 óra előtt hangzott el.
Visszatérve a pisibotrányra: kedden még én is aláírtam az internetes petíciót. El nem tudtam képzelni, hogy egy sportoló mindenféle mahinációkkal egy idegen ember vizeletét fogadja be a testébe azért, hogy ezzel kijátssza a doppingellenőrzést. Egyébként ebbe az ügybe is sikerült belekeverni a politikát.
Szégyen. Gusztustalan. Sportszerűtlen.
Nem csak a doppingolás, de az is, hogy idegen emberek tartják a sportoló fütyijét mintaadás közben. Nem is képzelem el, mit csinálnak a női versenyzők esetében. Azt hiszem, egy ultrahangos készülék alkalmazása sok megaláztatástól menthetné meg a sportolókat. Tényleg ne nyerjen olyan, akit a kémia és -ezek szerint- az inplantátumok juttatnak el a győzelemig, de a sportoló embert vérig alázni sem szabad.

Még szerencse, hogy vannak bőven, akik tiszta eszközökkel tudtak nyerni.
Sok szeretettel gratulálok nekik!