Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/10/30

:-))) Szépjóestét!

Kishíján sikerült elrontanom ezt a ragyogó napot.
Mikor beborult, kitaláltam, hogy -egyrészt mivel szükségem van egy száras bőrcipőre ami már nem szárazcipő de még nem bakancs, és mivel kifogyóban van a sajt, az olasztészta, a graham liszt és egyéb készletem, másrészt pedig kipihenve jobban viselem a bevásárlással járó a megpróbáltatásokat-, felkeresek egy nagybevásárlóközpontot.
No, lényeg a lényeg, hogy megint túlbecsültem a tűrőképességem, már ami a bevásárlást illeti.
Iszonyú, ami ezeken a helyeken van. Még csak október végén járunk, de mire átküzdöttem magam a szaloncukor-, mikulás-, fenyőmintás ágynemű-, fenyőmintás zokni-, fenyőmintás abrosz és törölköző valamint bögrehegyeken, üveggömb stócokon, műfenyőhalmokon és egyéb szarságokon, addigra már szédültem a sok csillámportól. Istenem, el tudtok képzelni egy olyan ajtókoszorút, amin a műfenyő girlandon szárított narancszeletek és fahéjrudacskák vannak, műselyem masnival, lakkozott csipkebogyókkal, műhóval és csillámporral? A mécsestartókról már nem is beszélek, mert azonnal kitör belőlem a liberális felszín alatt lappangó rendpárti. Ezer szerencse, hogy a végtelenített szalagról szóló karácsonyi nyálzenét még nem kapcsolták be. Hálistennek a Bartókon éppen egy Rácz Aladárról szóló műsor ment, vóki-tókin hallgattam. Nem hiszem, hogy valaha fog születni még egy ilyen cimbalom-művész. Csúnya kiejtéssel beszélt szegény, de a muzsikája, az a tökéletes felett áll.
Szóval, graham-kenyeret kaptam, fűszeres camembert kaptam, akciós olasz tésztát kaptam, pannónia sajtot is kaptam, sőt, bőr terepjáró cipőt is kaptam, szárasat, hogy ha a rómain keresztbeteszem a lábam, a felcsúszó nadrág szára alól ne villanjon ki az akciós, mikiegér-mintás zoknim.
Mivel nagyon elfáradtam, megleptem magam egy üveg Unicum Next-tel. Nem rossz, de ha valaki nagyon a kedvembe akar járni, hozza inkább az eredetit. A valódi, piros keresztes kisgömböcnél nincs jobb a világon!

Most muszáj tanulnom egy keveset, a mai napot egyszerűen eltapsoltam.