Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/11/12

NNA, KIADTAM A MÉRGEM :-))
Tényleg!! :-))

Az a jó a ronda őszi esőkben, hogy utána nagyon szép gombák nőnek. Reggel találtam 8 db gyönyörű, hófehér húsú, rózsaszín lemezű csiperkét, akkorák, hogy alig fértek a zsebembe.
Az egyik kedvenc ételem (saját kreáció) fogom megfőzni belőle, gombát brassói módra:
Az úgy készül, hogy a két centis kockákra vágott gombát rádobom egy kevés nagyon-nagyon apróra vágott dinsztelt hagymára, picit összepirítom, rányomok jó sok fokhagymát, darálok rá egy kevés fekete-borsot, bőven megszóróm majorannával és picit sózom. Ezt a fűszeres gombát fedő nélkül párolom készre úgy, hogy a leve elfőjön. Közben két centis kockákra vágott krumplit olajban pirosra sütök, kiszedem, leitatom róla a felesleges zsiradékot és összekeverem a gombával. Éppen csak hűl egy kicsit, csak annyit, hogy a fűszeres gombaillat átjárja a sültkrumplit és már fogyasztható is. Ránézésre olyan mint a brassói aprópecsenye, csak annál sokkal finomabb, több benne az illat és az íz.
Csak annyit szabad belőle csinálni, amennyi elfogy, gombás ételt szigorúan tilos tárolni és felmelegítve fogyasztani.
A fagyasztást bírja, de kihűlés után azonnal be vele a mélyhűtőbe!

Desszertnek tejberizs lesz, a frissen készült vegyeslekvárral. Illetve hát pötyővel, Mert az idén sajnos nem túl jól sikerült a lekvárom: nem volt türelmem rotyogtatni és kavargatni, elég híg.
Ez van. Tejberizshez és túrógombochóz viszont isteni. Sőt, mákostésztára is.
Hja kérem, tehetség kell ám ahhoz is, hogy valaki a kudarcot sikerré konvertálja!