Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/27

:-) Szépjóestét!
:-((((((
nem az én napom.
A másoddolgozómból fél ötkor (16 óra 30 perckor, péntken! Mondom: PÉN-TE-KEN!!!) fel bírtak hívni, hogy holnap délben be tudnék-e menni.
Be tudnék, persze hogy be tudnék, van más választásom?
Nincs.
Úgyhogy szombati pihenőnap ugrott, aminek azért is különösen örülök, mert holnap estére operajegyem van. Kellemes lesz munából hazarohanni, zuhanyozni és rohanni az Operába.

Ma este megnézzük a Mennyei királyságot, beugrottam a Kossuth moziba jegyért. Remélem, legalább a film jó lesz, mert ezt az elfuserált matek vizsgát muszáj valahogy elfelejtenem.
A mozi mögött van egy "Kínai negyed" nevű kínai étterem.
Szeretem a kínai konyhát, ha tudok venni tofut, kínai csalamádét, szójacsírát és hasonlót, én is szoktam főzni.
Nost, ezt az éttermet jól jegyezzétek meg -pont szemben van a wesztendsziti Hilton szállójával- és bármilyen éhesek is vagytok, semmiféleképpen ne menjetek be.
Bundás csirkét ettem csípős szószban, rizzsel. Életemben először olyan kínaiak által készített rizzsel, ami egy kupacba összetapadt. Nem csak a rizsszemek voltak összeragadva úgy, hogy a villával az egész tányérnyit egyben tudtam felemelni, de még a tányérhoz is hozzáragadt. Beleböktem a rizshalomba és tányérostul tudtam a rizst arréb tolni.
A bundás csirke kedves gyerekkori emlékeket ébresztett bennem: mindig az én dolgom volt, hogy a panírozásnál kimaradt tojásból és zsemlemorzsából kis gombócokat gyúrjak és azt a maradék olajban kisüssem.
A szósz néhány szeletke -magyarosch lecsóban párolt- sárgarépából és zöldbabból állt. Igaziból nem lett volna rossz, ha a szakács kezében fel nem dől az ecetes üveg és bele nem csorog a szószba - és ha a túl savanyú ízt nem akarja cukorral semlegesíteni.

Nno. Felejtsük el.
Mozi előtt egy jó hűvös zuhanyra, egy pohárka borra, egy kiadós hátmasszázsra és egy puszira vágyom, bele a térdhajlatomba.

Más:
hallom a rádióban, hogy a fidesz és az mdf bejelentette Sólyom László elnökjelöltségét.
Igaziból nincs kifogásom ellene, nincs Sólyom úrral semmi baj, tán még jó elnök is lesz belőle.
Sőt, biztos hogy jó elnök lesz belőle.
Mert hogy a koalíció olyan ügyesen belelavírozta magát a Szili Katalin nevű zsákutcába, hogy onnan már nem talál ki.
De nem is érdekel, nem olvasok utána.
Rádió kikapcs, internet kikapcs, qrva matekkönyv megy a sarokba én meg a paplan alá.
Mozi előtt még gömbölyödök egyet.