Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/09/08

:-) Szépjónapot!
Mégsem vettem meg.
Úgy történt, hogy betelefonáltam, el is tetettem. Aztán amikor mentem be a boltba, földbe gyökerezett a lábam; a kirakatban ott volt (130-ról 90 ezerre leárazva) egy aluminium női vázas, első teleszkópos, nyereg teleszkópos, kombinált kormányú, 21 sebességes trekking. Álltam, bámultam és azt mondtam, hogy nékem ez a bringa kell! A Caprine-ba is így szerettem bele, első pillantásra, hát ha nekem ennyire a trekkingek tetszenek, én soha az életben nem fogok megszeretni egy mountain-t. Mint ahogy nem is szerettem, volt már olyanom - igaz, valami gagyi teszkó gazdaságos, de azt leszámítva sem éreztem magam jól azon a bringán soha.
Szóval, ha már újat veszek, nem érdekel az ára, jó legyen, kényelmes legyen, szeressem.
Hanem, micsoda HüPi vagyok én, gondoltam magamban, egy trekkinget lecserélek egy másik trekkingre? Illetve hát nem csak gondoltam, hangosan ki is mondtam. Erre azt mondja nékem az eladó srác, hogy ő bizony nem cserélne le egy Caprine-t egy Balance-ra. Még akkor se, ha az teleszkópos, sőt, még akkor se, ha aluvázas. Négy évig árult Caprine-t, strapabíró, jó bringák. Ő inkább elvinné egy jó szervízbe és rakatna rá teleszkópos villát meg átfűzetné erősített küllőkkel.
Mondja ezt nékem a bolti eladó!!!
Álltam, próbáltam elzárni a szájamból csorgó nyál csapját és beismertem, hogy igaza van.
Van egy bringám, sőt, egy jó bringám, amit imádok- akkor mi a francnak cseréljem le egy hasonlóra, hm?
Még egy esélyt azért adtam, megemeltem a kiállított darabot - hiába aluvázas, nem könnyebb mint az enyém, mert ennek dupla váza van.
Döntöttem, megköszöntem a tanácsot, hálából vettem nála egy zöld esőkabátot és egy futócipőt, aztán kijöttem a boltból.
Hazafelé pedig beugrottam a szervízbe, 15 ezerért tudnak nekem teleszkópos villát szerelni, a küllőfűzés meg úgyis aktuális és legalább átnézik a fékeket, sebváltót is. Kedden viszem a pacit, csütörtökre kész.
Hiába, nno, be kell vallanom, hogy hűséges típus vagyok, nem szeretem a dolgaimat csak divatból lecserélni.
Már persze a működő, sőt, jól működő dolgaimhoz ragaszkodom.