Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/06/03

:-)) Szépjónapot!
Elfáradtam, de nem úgy meghalósan, hanem jólesően. Jó, termékeny és haladós nap volt a mai, az ilyet nagyon szeretem. A főnököm intézhetett valamit, mert nem hagytak órákra egyedül az ebédszünetben, tudtunk dolgozni.
Hajnalban persze megáztam, kétszer is: munkába menet, meg munkából jövet. De nem bántam, csendes eső esett, felerősítette az akácillatot, mostmár van rózsa is, jázmin, nagyon jó ilyenkor hajnalban biciglizni. Az irodába menet, sminkelve, hosszúnadrágban, körömcipőben, az már kellemetlenebb volt, de naná, hogy harmadszor is megáztam. Miért ne? :-(

Most van egy nagy büszkeségem, tényleg nagyon sajnálom hogy nincs fényképezőgépem és csak a netről lopott képen tudom megmutatni:
virágzik az amariliszem.
Kicsit későn tettem le a télen, de megérte: két virágnyelet hozott, az egyiken három, a másikon négy piros cirmos, tölcsér alakú virággal. Gyönyörű!
Ami nagyon érdekes, hogy van egy hét éve pátyolgatott hagymám, ami még soha nem virágzott. Rejtély. Már nagyon útálom hogy mindíg csalódást okoz, de nincs szívem kidobni. Hátha egyszer, hátha mégis, csak idő kell neki. A leanderek az idén olyan szépek lesznek, hogy arra szervezni kell egy külön leander-néző bulit. bizisten! Az egyik sárga, a másik rózsaszín, másfél-két méter magasak. Van egy kis hatvan centis fehér is, az még fiatal. Már csak egy kis parasztházat kéne beszerezni, a tornácra való már megvan.

A sajtót két nap késéssel olvasom, a keddi Magyar Hírlapban találtam egy cikket, 'Egyre több a HIV-vírussal fertőzött lány'címmel. Teljesen megdöbbentem, én az a korosztály vagyok aki először huszonévesen hallott erről a szörnyűségről, nekünk tévé-reklámok és újságcikkek szóltak a veszélyről. Emlékszem az egyik szpotra, egy vonatfülkében játszódott, csomó fiatal kezdett egyre jobban 'összemelegedni'. Nem tudom most hogy venné ki magát a képernyőn, a vizuális kultúra sokat fejlődött azóta, de a futó kapcsolatok ábrázolására akkoriban nagyon megfelelt a vonat, ütős kis spot volt. Vagy legalábbis akkoriban annak tűnt. Az én generációm mindenesetre tart a HIV-től, teljesen megdöbbentem azon, hogy a mai huszonévesek egy része nem is tud róla.

Majd még jövök :-))