Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/08/22

:-)) Szépjóestét!
Mégse hagyom, hogy nélkülem oldódjon meg a kormányválság, folyton belekotyogok.
Most a Hócipőn

Egy Gyurcsány-drukkernek válaszoltam:
"Nem az a lényeg, hogy valaki ellen esélye legyen. Mondjuk, kétségtelenül fontos, hogy ne hagyja magát zsákutcákba kergetni csak azért, mert az ellenzék naponta kétszer tart sajtótájékoztatót. De ami még fontosabb, hogy jelenleg talán Gyurcsány az egyetlen, aki tud nemet mondani. Nemet mondani a mindenféle lobbiknak, kiéheztetett ágazatoknak, a le- és elkötelezetteknek. Tőle várom, hogy felállít egy 3-4 pontból álló prioritáslistát és azt kőkeményen betartja, nem hagyja magát eltéríteni sem az ellenzéki kritizálástól, sem a szakszervezetektől, sem az érdekcsoportoktól.

Szerintem a legfontosabbak:
1. A vidéki munkanélküliség csökkentése (az infrastruktúra javításával, adókedvezményekkel, bármivel, dolgozzák ki a szakemberek)
2. Az esélyegyenlőség javítása, beleértve a vidéken élőket, a szegényeket, a mozgássérülteket. Nem pénzadományokra gondolok hanem az oktatásra, ösztöndíjakra, szociális szolgáltatásokra.
3. Eu-s pénzek lehívásához önerő megteremtése.
4. Az állam szerepének csökkentése az önkormányzatok erősítésével, a szubszidiaritás elősegítésével. (Magában foglalhatja a megyerendszer leépítését, vagy radikális átalakítását)
5. Az egészségügy finanszirozásának rendbetétele.

Lehet hogy vannak ennél fontosabb dolgok, de olyan miniszterelnök kell, aki képes egy ilyen prioritás-sort felállítani és tartani is tudja magát hozzá.
Még akkor is, ha az ellenzék fejreáll, még akkor is, ha a kamarák, a szakszervezetek, a jegybank, az ügyészség, mindenki keresztbe próbál tenni. És mindenkinek a kezére csap, aki a húsos fazék felé nyúlkál."


Most viszont húzok tanulni.

Ja, még valamit: szép, hosszú őszünk lesz, anyukámnál virágzik az orgona!