Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/10/01

:-)) Szépjóestét!

Hehe, legalább van honnan feltápászkodni. Ezt persze csak a kincstári optimizmusom mondatja velem, ebben az országban tán soha többé nem lesznek már olyan békés idők, amikor az emberek nem harapják el egymás torkát a politika miatt.
lemondó, kesernyés sóhaj

Más:
Ma már teljesen "normálisan" ebédeltem: szerzetesek eledelét csináltam. Mindenféle zöldséget, zöldbabot, zöldborsót, konzerv bambuszrügyet, szárított gombát, sárgarépaszeletkéket, pritaminszeletkéket, egy zacskó kínai uborkát (lehet kapni a kínai piacokon) összerotyogtattam, nyakon öntöttem egy kis szójaszósszal és már kész is volt.
Holnap roston sült, vajas-citromos-fokhagymás rozmaringos halat fogok ebédelni zöldbabkörettel. Az egyik kedvenc ételem: a megtisztított halak hasát ki kell tömni rozmaringgal és egy rostsütő serpenyőben, olaj nélkül guszta, barna csíkokat sütni bele. Aztán át kell tenni egy tepsibe, megszórni apróra vágott fokhagymával, vajdarabkákkal, nagyon kevés, a mérgétől megfosztott és apróra darált chilivel, rátenni pár szelet citromot, rácsavarni még egy kis citromlét vagy aláloccsantani egy kevés száraz fehérbort és betolni a sütőbe. Párolt zöldbab, cukkini, héjában sült krumpli, krumplipüré vagy vegyes, görögös típusú saláta illik hozzá a legjobban.

Egy 10 napos böjt után csak óvatosan lehet visszatérni a vegyes táplálkozásra, de minden rendben ment, tökéletesen jól vagyok. Az energiaszintem is kezd visszatérni.
Nagyon megérte végigcsinálni, a bőröm teljesen kitisztult (az arcom kicsit összement, de a bőr még rugalmas, feszes, ojvééé!), az izületeim rugalmasabbak lettek, nem kattognak, a fejem kitisztult. Sikerült kiszállnom abból az iszonyatos pörgésből amiben a nyáron voltam.
Nem sikerült viszont tanulni, nagytakarítást megcsinálni. Ez utóbbi még pótolható, bár a fene se szeret ilyesmit csinálni a hétvégén.
Amiben viszont biztos vagyok, hogy most egy rövid ideig megint iszonyatosan sok munka lesz odabent. és amitől nagyon félek, hogy elég hektikus, zavart hangulat is. De kipihent vagyok, fitt és erős, mint egy bivaly. Legalábbis remélem.