Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/11/28

Amig mennek a hírek, megosztom veletek a náthaűző büdös-saláta receptjét, mert ahogy olvasgattam, pár bloggertársam is elkapta a náthát.
Szóval: nagy marék apróra vágott savanyúkáposzta, egy fej vékonyra gyalult lila- vagy vereshagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, és aki bírja, annak egy apróra vágott egérpöcs- vagy cseresznyepaprika kell hozzá. Mindezeket össze kell keverni, kevés salátaolajjal megöntözni és már lehet is enni. A savanyúkáposztában rengeteg C-vitamin, a hagymákban sok vírusölő és fertőtlenítő hatású illóolaj van, a csípős pedig okoz egy belső vérbőséget, átmelegít és izzaszt. Mindez így együtt -bár kétségtelenül nagyon büdös, de- alkalmas arra, hogy egy megázásból vagy meghűlésből eredő náthát reggelre kikúráljon.