Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/11/06

:-))) Szépjóreggelt! :-))))

Annyira gyönyörű az idő, hogy meggyógyított! Pikk-pakk, kutyabajom! :-))
Reggel találtam egy ehhez hasonló csészegombát, egész nagy telepben:

A rómain isteni volt, hetvenhét ágra süt a nap. Beburkolóztam egy takaróba (már az is van!!!) és elfolytam a székben. Ha az ember nagyon fáradt, jót tesz másfél óra gyaloglás, utána egy zsíroskenyér hagymával, feketeretekkel (azt én vittem, vékonyra gyalulva, nagyon ízletes és egészséges téli zöldségféle) meg egy nagy bögre forralt bor. Életművészet. Homeosztázis. Az ilyen félórákért érdemes egész héten gürcölni.
Kitaláltuk, hogy holnap az átkelőhajóval megyünk át, azt nagyon élvezzük mi is és a kutyák is. Kétszer annyit kell gyalogolni, de a multkor vásárolt szárazcipő nagyon kényelmes, valóságos túrabakancsnak bizonyult.

Más:
most olyasmit csinálok, amit még életemben soha: marhapörköltet főzök Édes Annával és Erős Pistával ízesítve. Néztem a pirospaprikákat, elhiszem hogy amik kint vannak azok már nem veszélyesek, de a jókurvaéletbe!! Engem ne csapjanak be! Fulladjanak bele a paprikájukba, soha töbet nem veszem meg ezeknek a cégeknek. Én ilyen vagyok, boszúálló, ha egy boltban becsapnak, oda snem megyek többet vásárolni. Hogy ez a marhapörkölt milyen lesz arról dunsztom sincs, eddig nem szerettem ezeket a termékeket mert nagyon sósak és drágák is. De majd megtanulom használni őket. Slussz-passz.

Még más:
csináltam egy emlékoldalt a Magyar Hírlapnak. Nem vagyok olyan öntelt hogy azt képzeljem, hogy idekeveredik valamelyik újságíró, de ha mégis, dobjon egy mailt, szívesen átadom nekik az oldal használati jogát.

Most még ki kell mennem a piacra, nincs itthon kutyakaja. A nyáron, amikor olyan sokat dolgoztam, a blökim rendszeresen kapott száraztápot. Az a legkényelmesebb, minden szupermarketben kapható, akár éjjel is. A kutyakisasszony is szereti. Nos, szegényke egész nyáron kínlódott valami bőrbajjal, korpázott, rágta magát. Amikor eljöttem szabadságra és volt időm neki főzőcskézni (magamnak nem kellett, léböjtön voltam) egyik percről a másikra elmúlt a bőrbaja. Azóta nem kap tápot és nem is újult ki a betegsége. Úgyhogy marhagége, lép, máj, csirkefej, farhát, rizssel, gerslivel, kukoricadarával, céklával, répával, hagymával, spenóttal, mikor hogy. Elképesztő, hogy mennyi mérget megehetünk. Ez az eset világosan mutatja, hogy nem szabad feldolgozott, konyhakész kajákat venni nekünk se. Színesítik, szagosítják, sűrítik, állományjavítják, ropogósítják, savanyúságszabályozzák az ételünket. Mi meg nem tudjuk, hogy mitől korpázunk, viszketünk, pattanásosodunk, leszünk allergiásak.
No, mennem kell, bezár a piac.

De hogy én mekkorát fogok szépülni délután! Lehet fel se kelek holnap reggelig! Lehet elolvasom mégegyszer Száll a kakukkot.
Annyi értelmetlen ostobaság után, mint amivel a héten tömtem az agyam, muszáj valami jót is olvasni.