Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/09/16

:-) Szépjóestét!
Ki vagyok csavarva.
Munka után még bevásároltam, hazacígöltem a heti zöldséget, gyümölcsöt, kutyakaját aztán visszamentem a suliba Delphit gyakorolni.
Most mit mondjak?
nem túl hatékony, másfél órát utazni oda, ugyanannyit vissza két és fél óra gyakorlásért egy 15 colos képernyőjű, folyton beakadó egerű gépen amit a legszívesebben kidobnék az ablakon, mert mégiscsak szemétség, hogy egy főiskolán ilyen ócskavassal kell kínlódni.
Folyik ki a szemem vacak képernyőtől
És ami a legboozasztóbb, hogy nekem megvolt a Delphi, feltúrtam az egész lakást, de sehol sem találom. Nyilván kölcsönadtam valakinek.
Most lemegyek alfába és remélem reggelre megálmodom, hogy kinek. na nem mintha hangyányi esélyem is lenne arra, hogy visszakapjam.
Szerdára készülve azért hazahoztam két doboz vörös bivalynak nevezett agysikosítót. Sose lehet tudni, hátha tényleg jobban csúszik tőle a tudás :-)))

Kéne pedig kicsit füstölögnöm is, nagyon nyomja a bögyöm például az abortusz-tabletta ellenes tüntetés is. Éppen arra jártam, egész megdöbbentem hogy amig én ott voltam szinte csak férfi hozzászólók voltak, illetve egy lány, aki felolvasta (mondom: FELOLVASTA!!!!!!!) Mikola levelét. Elképesztő, hát a nőket meg se kérdezik??? Arról nem beszélve, hogy egy orvos, ha szakmai ellenérve van, akkor miért nem konferenciákon hangoztatja vagy szaklapokban publikálja? Miért kell egy orvosnak istent, népesedéspolitikát, magyarságtudatot belekeverni egy orvosi kérdésbe? Arról nem beszélve, hogy ha a lelkiismerete ellen való magzatelhajtásban részt venni, akkor ő arra nem kötelezhető. Egy nőgyógyász megmondhatja, hogy nem akar abortuszt végezni, emiatt őneki senki szemrehányást nem tesz, sőt, tiszteletet is érdemel a szilárd álláspontjáért. Na de mi köze mindehhez a bigbraderhez és a romló erkölcsökhöz? Ami a fő szervezőt, az Alfa Szövetséget illeti, az ő célkitűzéseikben sincs semmi kivetnivaló. Nagyon helyes amit csinálnak, óriási szükség van a tevékenységükre - már persze ha eltekintünk attól, hogy pár évvel ezelőtt egy 13 éves kislánnyal akarták megszületni a gyermekét.
Szóval ezt az egész tiltakozást átszövi a fundamentalista abortusz-ellenesség és az olcsó népszerűséghajhászás. meg persze a politika is. Akkor pedig jó nem fog belőle kisülni, mert ha valami, az abortusztabletta tisztán szakmai kérdés: kíméletesebb-e, hatákonyabb-e, kevesebb szövődménye van-e?
Az, hogy a családokat segíteni kéne a minél több gyermek felnevelésében, egy teljesen más tészta, semmi köze se a kaparáshoz, se a tablettához. Nem csak pénzbeni családtámogatás, sőt, elsősorban nem pénzben mérhető anyagiak kérdése a gyerekvállalás. Sokkal fontosabb, hogy a munkáltatóknak megérje részmunkaidőben foglalkoztatni a gyermekeseket, hogy a családanyákat ne diszkriminálják a munkavállalásnál, hogy legyen elegendő bölcsődei és óvodai férőhely, megfizethető napközi, ahol a gyerek is jól érzi magát. Sorolhatnám még, de ezeket nálam sokkal okosabbak annyiszor és annyi helyen elmondták már, hogy tőlem közhelyesen hat.
megyek, ma még meg kéne birkóznom egy fejezettel.