Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/10/29

Az indexről csórtam ezt a képet, mert teljesen elbűvölt a szürke pulcsis férfi kezében látható zászló gazdag szimbolizmusa.
Tessenek csak jól megigyelni! Ez már a tüntetésre járóknak készült, nem rojtosodó, nem fakuló, műszálból készült koronás címeres zászló. Teljesen rendben van, a koronás címer Magyarország hivatalos állami jelképe. Viszont '56-ra emlékezünk, sőt, sokak szerint újraéljük, mindenképpen kell hát egy lyuk a zászlóba. Hogy miért? Mit tudja azt a szürke pulcsis, kell bele a lyuk és kész! A koronás címert viszont mégsem illik kivágni, hát nosza, vágjunk melléje egy lyukat!
Értik, ugye? Ej, no, kis buták, hát mondom, forradalom van, lyuk kell a zászlóba, mert anélkül nincs forradalom! Mit nem lehet ezen nem érteni?
Sőt, mivel egy igaz magyar nem tűr maga körül sem rendetlenséget, sem asszimetriát, hát ucci neki, vágjunk egy lukat a másik oldalára is annak a címernek, ígyni, most már tökéletes! Most már minden van, ami az ezer éves államiságot és a forradalmat is jelenti; koronás címer is, lyuk is, mindjárt kettő, hát naná hogy kettő, '56 a mostani alkotmányozó nemzeti forradalomhoz képest smafu!

Én kérek bocsánatot, amiért ilyen cinikus vagyok.

2 Comments:

  • At 7:46 de., Anonymous Névtelen said…

    és hozzá az a nyílt, intelligens tekintet... na, ha azt tudnám feledni!

     
  • At 11:24 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Szerinted igennel vag ynemmel szavazot az alkotmányozó nemzetgyűlésre?
    Merthogy szavazott, az biztos.

     

Megjegyzés küldése

<< Home