Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/10/28

Győzi és Beja gazdát keres!!
Segítsetek!
Beja koromfekete, az oldalán hófehér foltokkal és leány létére csinos, formás szarvacskákkal.
Győzi hófehér és selymes szakálla van.
Fajukra nézve mindketten kecskék, sőt, fajtatiszta, törzskönyvezett kecskék!! Illetve hát kecskegidák, idén februárban születtek, nagyon fiatalok még.
Azért is kérek itt segítséget, mert túl fiatalok és játékosak ahhoz, hogy pörköltként végezzék.
Kedves ismerősöm a nyáron vásárolta őket azzal a hátsó szándékkal, hogy csinos párocska majd segít neki a fűnyírásban - egész konkrétan arra gondolt, hogy neki majd egyáltalán nem kell füvet nyírnia, a kecskék megszabadítják ettől a munkától.
A baj ott van, hogy Győzi és Beja nagyon válogatósak, sokkal jobban szeretik a fák lombját, a sövényt és a virágokat legelni mint a füvet. Ezt még meg tudnák nekik bocsájtani, de a fák lombját például az autó tetejéről, sőt, a háztetőről szeretik legelni. Erről a szokásukról a család autóján megjelent horpadások árulnak el a legtöbbet.
Szóval lényeg a lényeg -bár a tulajdonos elismeri, hogy ez mind az ő hibája, hisz nem ért a kecskékhez- megszületett a döntés; decemberig maradhatnak, ha addig nem sikerül őket eladni, Ferenc napra pörkölt lesz belőlük.
Nagyon szépen kérem, ha valaki éppen most akarna magának kecskéket, írjon egy emailt a brunnhilde kukac freemail pont hu címre!!
Olcsón adják őket, 25.000 ft-ot kérnek kettőjükért. Vagy ami még jobb, elcserélnék őket egy pár birkára. Birkájuk már volt, azok elvégezték a fűnyírást, szóval nem kell attól tartani, hogy rossz helyre kerülnek a jószágok.
Győzi és Beja egyébként roppant kezes és játékos. Sem az emberektől, sem a kutyáktól nem félnek, sőt, a család három nagytestű kutyájával kifejezetten jóban vannak, hatalmasakat szoktak hancúrozni.
Ezért is sajnálnám, ha kondérban végeznék.
Tudom, az ilyen háziállatoknak előbb-utóbb az lesz a sorsa, de akkor is, kéne nekik adni pár évnyi esélyt. Ezért olyanok jelentkezzenek, akik tényleg kecskét akarnak tartani és értenek is hozzájuk.
Kép is van róluk:
Beja:

Győzi:

Ja, és még valamit: Az új tulajdonos, ha gondolja, átkeresztelheti őket.