Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/07/10

A nap kérdése:
Hányszor fogok ma bőrig ázni?

Segítségképpen elárulom, még csak fél 9 van, de egyszer már sikerült. Most megyek suliba (az Akadéimáig bringával, onnan villamossal), 3 körül jövök haza, kiviszem a kutyát, megyek dolgozni (bringával). Este 9 felé végzek, hazabringázok, kiviszem a kutyát.
Szóval, vajon (összesen) hányszor fogok bőrig ázni, hányszor kellm ajd átöltöznöm és hányszor lesz olyan, hogy rajtam szárad meg a ruha?
A helyes megfejtéssel este 10 felé jövök, addig lehet lesni az időjárást és tippelni.
(A nap egyébként mindezek ellenére is jól indul; hideg eső után forró zuhany és finom krémek. Most éppen juhtúrós kenyeret reggelizek mézédes görögdinnyével. Aki még nem próbálta, az nyugodtan kóstolja meg; a sós és édes aromák fantasztikusak együtt. Ebédelni a menzán fogok, úgy, ahogy a menzakaját egyedül elviselem: viszek magammal egy nagy adat saját készítésű, fokhagymával és tormával érlelt kovászos uborkát és ott majd veszek hozzá egy szelet frissen sültet.
Nno. Uccu neki, lóduljunk, Grane már türelmetlenül csilingel az ablak alatt és meg-megremeg a pedálja.

1 Comments:

  • At 10:17 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nos, mindössze kétszer sikerült - igaz, mind a kétszer csurgósra, bugyiülepig. Ráadásul a suliban ugye átöltözni sem lehet, szóval rajtam száradt meg a nadrág. És hát a blúz is, merthogy hiába van nékem hiper-szuper, méregdrága kilimandzsáró esőkabátom, azalatt bizony ugyanolyan nedves leszek a bezárt izzadtságtól, mintha az eső verne. Tökmindegy, hogy rajtam van-e.

     

Megjegyzés küldése

<< Home