Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/07/08

Anyám!
Délután háromkor felkentem egy arcpakolást, hogy majd szép legyek az esti vizilabda meccsen. Aki nem tudná, az most megtudja, hogy az arcpakolásokkal negyed-fél órára hanyatt kell feküdni.
Hm.
Hm.
Hmhm.
Tudhatnám pedig már hogy ha valahova menni akarok ne csináljak ilyet, mert általában mindig bealvás a vége. De ma végképp nagyon-nagyon-nagyon bealudtam - éjfél előtt pár perccel ébredtem, még a kutya sem szólt hogy mennie kéne, hortyogott nyilván ő is.
De jól esett!!

Kár, hogy a meccsről is lemaradtam meg a melegfelvonulásról is.
Ahhoz ennyit tudtam csak hozzátenni, 22. hozzászólás.
Elképesztő, hogy mekkora a sötétség és a prüdség, az álszemérmesség a fejekben. Ettől az "a szex mindenkinek a magánügye, tehát ne kérkedjen vele" hozzáállástól meg valósággal kilel a hideg. Ájuldoznak a finom úrinők meg úriemberek, hogy fujj, hát mit akarnak ezek, hisz egyenjogúak, joguk van csinálni a perverz dolgaikat, csak tartsák a hálószobájukon belül, ő aztán véletlenül sem kukkant be oda, fujj, miket csinálhatnak ott azok rózsaszín flitteres tangabugyiban, strucctoll boákkal takargatva a lényeget.
Basszus, prüdkém, az egyenjogúság nem arról szól hogy jogunk van azzal és úgy kefélni, akivel és ahogy tetszik!
Idemásolom, hogy itt is meglegyen, csak az elütéseket javítom ki benne:
"Nem tudom, gondoltatok-e például olyasmire, hogy amig egy házaspár egymás után örökölhet, egymás nevében például ajánlott leveleket átvehet, baleset esetén a másik gyógyíttatásáról dönthet, bűnügy esetén egymás ellen vallomást nem kell hogy tegyen és hasonlók, addig mindezek a jogok egy homoszexuális párt nem illetnek meg. Még akkor sem, ha mondjuk 20 éve élnek együtt.
A homoszexualitás nem azt jelenti, hogy emberek strucctollas kosztümökben mutogatják magukat, vagy hájas, arannyal teleaggatott üzletemberek visznek az ágyukba csinos fiatal fiúkat.
A homoszexuális emberek többsége ugyanúgy tartós, monogám párkapcsolatban él mint a heteroszexuálisok, ugyanakkor tőlük a társadalom megtagadja mindazokat a jogokat, amiket a heteroszexuális pároknak megad.
Mondom, az a jog például, hogy egy feleségnek nem kell a férj ellen tanúskodni ha az mondjuk közlekedési balesetet okoz sok száz éves és az emberi érzelmeket figyelembe véve alakult ki és vált elfogadottá.
A homoszexuálisok ugyanúgy szeretik egymást, nekik ugyanolyan fájdalmat és feldolgozhatatlan lelki válságot okoz, ha mondjuk a párja ellen kell tanúskodnia, mert neki muszáj, eskü alatt.
Az olyan "apróságok" sem, illetik meg még az évtizedek óta együtt élő párokat sem, mint például hogy hitelfelvételnél lehessenek egymás kezesei. Egy heteroszexuális házaspár simán vehet fel közösen hitelt, egy homoszexuális pár nem, csak egyénenként - jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett.

Ilyesmikről szólna a homoszexuálisok egyenjogúságának elismerése és nem arról, hogy most valaki undorodik a melegek szexuális életétől vagy nem törődik vele. Amig az ilyen dolgokban nem lesznek egyenjogúak, addig igenis beszélnünk kell a témáról, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem és semmiféleképpen nem megoldás az álszemérmes, prüd "a szex mindnekinek a magánügye" hozzáállás.
Az egyenjogúság ugyanis nem a szexről szól, hanem az életről és annak mindennapi, időnként apró, mások számára olya természetes és magától értetődő dolgairól."


Amiket ebben a hozzászólásban felsoroltam mind-mind rettenetesen magánügyek, mégsem maradhatnak a hálószobák falain belül. És nem is undorítóak, még a legfinomabb nevelésben részesült, legpolgáribb, legnemzetibb, legheteroszexuálisabb és legilledelmesebb nemi életet élőknek sem.

15 Comments:

  • At 8:50 du., Anonymous Névtelen said…

    Hát... tudod... amiket felsoroltál, azok valóban értelmes célok, azok megvalósításáért érdemes küzdeni. A melegfelvonulás viszont nem az, az ott látottak csak egy csomó embert (engem is) elriasztanak attól, hogy ezeket az egyéneket emberszámba vegyem...
    Tegyenek a melegek azért, hogy NE ezek a (szó szerint) magukból kivetkőzött barmok képviseljék őket ! Mert a mig a melegekről a "buzifelvonulás" jut az emberek eszébe, sok jóra ne számítsanak...

     
  • At 7:21 de., Blogger Kinga said…

    Bassza meg brunnhilde, ez a poszt most nagyon-nagyon-nagyon ott van.

    Mellekesen miert van az, hogy ha egy traktoros / apolono / mittudomen milyen "szakositott" folvonulas van, az nem valt ki akkora indulatokat, mintha valamifele "szex" involvalva van. Miert? Mi a fasz bantja az emberek szemet? A meztelen testek latvanya? Edes istenem. Es MIERT? Evente egyszer folvonul a melegek egy igen kis szazaleka, nyilvan azok, akik egyebkent is sokkal extrovertaltabbak, mint a tobbi meleg (akiknek oriasi szazaleka meg talan maganak is buntudattal vallja be, hogy meleg), hat a joistenit neki, ilyen extrovertalt reteg minden kurva tarsadalmi csoportban van, igen, ok azok, akik folvonulnak, a leghangosabbak, stb. De konyorgom: ettol az a bizonyos tarsadalmi (stb.) csoport definicio szerinti meghatarozasa semmit nem valtozik...

    Es akkor ilyeneket irnak egyesek, hogy "elriasztanak attól, hogy ezeket az egyéneket emberszámba vegyem". Miert, allatszamba veszi, kedves nevtelen? Miert nem lehet a melegKULTURA resze ez a folvonulas is? Miert? Mert a heterok eldontik, hogy NEKIK ez nem tecccik? De meg ha a melegek mas resze is dontene igy: mi jogon NE vonulnanak fol, ugy, ahogy akarnak? Es ha mar itt tartunk: mondjuk a televizioban fomusoridoben leadott veres fejlevagasok ellen miert nem tecccenek tiltakozni? Az nem serti a "jo izlest"? Azzal semmi baj sincs? Ellenben egy olyan emberrel, aki tortenetesen tangaban mutatja magat, az mar rogvest "magukbol kivetkozott barom"?

    Megall az eszem az emberek ostobasagan es pruderiajan es butasagan.

    Na, ezt most erzesbol (folhevulten) irtam, gondolom, jol bele lehet majd kotni a komment logikajaba, de oszinten: leszarom.

     
  • At 7:59 de., Anonymous Névtelen said…

    Na Kinga, megpróbálom a te szinteden elmagyarázni: az a bajom, hogy a provokativ, nyilvánosan bemutatott szextől hányingert kapok. Vess meg, de a heteró utcai szextől is. A szex két ember magánügye, nem az utcára való. És igen, az állatok (azon belól is inkább az egysejtüek) közé sorolom az utcán meztelenül szexelőket...

    Még lenne sok érvem, de mivel a megjegyzésedben megemlítetted, hogy ezeket úgyis leszarod - ezen a nagyon alacsony szinten sajnos én nem tudok vitatkozni, ezért ezennel csak leszarom a véleményed...

     
  • At 9:04 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    A melegfelvonulást szerintem kétféleképpen lehet felfogni:
    vagy egy kedves invitálásnak egy jó buliba, hogy "gyertek, nézzétek milyen jókedvünk van, bulizzatok velünk, nevessetek velünk - vagy akár rajtunk"
    A másik felfogás szerint szimpla polgárpukkasztásról van szó. Prüd, álszent polgárok pukkasztásáról, olyanokéról, akik öszesúgnak a melegnek tartott munkatárs háta mötött és minden alkalmat kiahsználnak, hogy buzizhassanak egy jót. Ezek a polgárok pedig a jelek szerint pukkadnak és nagyon keveseknek jut eszébe egy jó bulinak tekinteni a melegfelvonulást.

    Az első hozzászólóval azért nem tudok maradéktalanul egyetérteni, mert a riói karneválról például -ami aztán a szexen kívül tényleg semmi másról nem szól- soha nem olvasok olyat, hogy undorító, meg visszataszító és fujj. Pedig hát ha íg yközelítünk hozzá, bizony az sem több mint nagy nyilvánosság előtt elkövetett közös maszturbáció.

    Bizony, ez a hozzáállássem más, mint álszentség és szexuálsovinizmus.

    Ami a magamutogatást érinti, nos, ha nem ilyen agyonfrusztrált, kissebbségi komplexusoktól szenvedő országban élnénk, ahol az embereknek már jószerivel szexelni sincs kedvük, szóval ha egy kicsit jobb mentalitásunk lenne, nem akadnánk ki ennyire néhány flitteres tangabugyin meg tollboán. De ezért nem kell a melegeket venni például, Kingának igaza van, minden társadalmi rétegben vannak exchibicionisták. Egyébként én, ha meleg lennék vagy tanácsot kérnének tőlem, sokkal jobbna előkészíteném a melegfelvonulást. Minden lehetséges fórumon elmondanám hogy miylen jogokat nem kapunk meg. Felsorolnám azokat amiket én itt fent leírtam meg azokat, amikről én nem tudhatok. Részletesen, bassza meg, mert ha csak annyit mond, hogy jogokat akarnak maguknak, azt az átlagember nem érti, mert mindenkibne az van, amit Kinga mond: joga van kefélni, mit akar még? Az embereknek eszükbe sem jut a dolog érzelmi és anyagi oldalát tekinteni, mindent elfed a szexuális része. Holott az az embernek, hetero- vagy homoszexuálisnak is csak egy kis részlete - még ha nagyon fontos is, de nem minden.

    (Basszus, megint itt ragadtam, mennem kéne suliba.)
    A leszarást meg kérem, hagyjuk már,

     
  • At 9:11 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jaja, Kinga, dehogynem háborognak itt, emlékezz vissza a traktoros felvonulásra, micsoda balhé volt abból is!
    Egyrészt, hogy ide ne jöjjenek, másrészt, amin azért én is kiakadtam, hgoy a KRESZ-szel akadályozták meg egy alkotmányos jog gyakorlását.
    Szóval nagy itt az önzés meg az identitás rombolás.

    tényleg, identitás: itt már jüszerivel a szexuális identitásunk aze gyetlen, amiben biztosak lehetünk. A társadalmi csoportok elképesztő méretekben átrendeződtek, az anyagi javak úgyszintén, szakmák szünnek meg, túltermelés van jogászból és hiány tetőfedőből.
    Hát csoda, ha sokan ennyire kapaszkodnak identitátusk stabil szalmaszálába, a heteroszexualitásba?
    Csak úgy futtában írtam ezt, indulnék, szóval lehet baromság.

     
  • At 2:19 de., Blogger Kinga said…

    Istenkem, evvan. Elragadott a hev :D Kozismerten atgondolt es baromi gondosan fogalmazott posztjaim es kommentjeim koze becsuszott egy ilyesmi is, hat micsinajjak. Aki rendszeresen olvas, az most folkaphatta a fejet :)) De vallalom, ez is en vagyok...

    (Egyebirant csak kis olvasasertesi hibus: a leszarom nem a velemenyekre vonatkozott, dehogyis, hanem arra, hogy a kommentemet zsigerbol irtam, es nem szepen, higgadtan, logikusan es atgondoltam, ahogy altalaban szokom.)

    Hogy vilagos legyen: igazan nem szorul magyarazatra, de b. posztja szamomra arrol szolt, hogy sem a melegfolvonulas, sem pedig a tangas pacak(ok?) nem a szexualitasrol szoltak, hanem valami sokkal fontosabbrol. Es neha bizony a kisebbseg egyetlen "fegyvere" a hangero: maskepp ugyanis nem jut at az uzenet. Ezt igy is fol lehet fogni. Nem vedem, nem tamadom a dolgot: egyszeruen megprobalom megerteni (es ebben az aktusomban meglehetosen sikeres vagyok).


    Na. Ugorgyunk.

     
  • At 2:49 du., Blogger Salasso said…

    Van egy rendkívül triviális, egyszerű és olcsó megoldás arra, ha valakinek nem tetszik a melegek felvonulása: nem kell odamenni, és nem kell megnézni... Én sem tartom esztétikusnak a rózsaszín bőrtangában ugrándozó fiatalemberek látványát, ezért nem megyek ki, és ennyi. Ezeken a felvonulásokon a homoszexuális kisebbségnek csak egy elenyésző része mutatkozik, azok, akik egyébként is exhibicionistább természetűek. A melegek túlnyomó többsége meghúzódik, és gyakran még a legszűkebb családi-baráti kör előtt sem meri vállalni a másságát; aki ennyire ágál ellenük, annak kívánom, hogy egyszer kerüljön hasonló helyzetbe, és tapasztalja meg, mennyire szar lehet egy ilyen kényszerű rejtőzködés.

    Egyébként sajnos nem meglepő ez az egész sztori, hatalmas katyvasz van az emberek fejében a homoszexualitást, transzszexualitást stb illetően. A legtöbb embernek egyszerűen lövése sincs, hogy miről van szó (ld a melegek összemosását a pedofilokkal), csak jólesik egyet buzizni, és fitogtatni a saját hetero felsőbbrendűségünket. Én a magam részéről felvenném az iskolai tananyagba a különféle szexuális orientációk és viselkedésformák tárgyalását, pl. hogy mi biológiai gyökerű (ergo velünk született) és mi nem. De asszem ettől elég messze vagyunk...

    Kedves névtelen! Ha "a provokativ, nyilvánosan bemutatott szextől hányingert kapsz", az érthető. Ezzel én is így vagyok. De ezen az alapon miért nem rendeznek tüntetéseket pl. a pornócsatornák és -újságok ellen? Alig lehet úgy elmenni egy újságos stand mellett, hogy ne kandikálna ki egy mell vagy egy punci valamelyik magazinról, ráadásul nem egyszer egy évben, hanem folyamatosan. Ezzel akkor miért nincs baj?

    Amúgy igen viccesnek tartom, hogy az a társadalom, amelynek nem elhanyagolható része hisztériás rohamot kap, ha két azonos nemű huncutkodik egymással, mintha az ellen nem emelné fel a szavát kellő mértékben, ha hetreroszexuális kapcsolatokban követ el valaki erőszakot. A feleségverés oké, két azonos nemű felnőtt viszont ne csináljon egymással azt, ami jólesik, még akkor se, ha nekik ez jó... Nem igazán értem én ezt.

    És egyáltalán... MÉGIS, KIT BÁNTANAK AZZAL, HA FELVONULNAK??? Senkit sem kényszerítenek kalasnyikovval, hogy nézze... Ez egyfajta eszköz, hogy felhívják a figyelmet a problémájukra, és kész.

     
  • At 3:07 du., Blogger Kinga said…

    Kedves Quetzalcoatl, szivembol (es eszembol) szoltal.

    A zsigerbol irt (es itten ugy tunik, nem megbocsathato) kommentemben valami ilyesmit akartam irni - de te sokkal higgadtabban tetted.

    Koszonom.

     
  • At 3:31 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kinga, nincs itt semmi megbocsáthatlan, én is gyakran leszarom bárkinek a véleményét - legfeljebb nem célravezető, mert ugye az ember mindig próbálkozik meggyőzni a másikat.

    Amúgy itt van egy eset, ahol a srác éppen nem meri bevallani az anyjának, hogy meleg.
    El lehet képzelni azt a családi légkört :-(

    http://teo.freeblog.hu/archives/2007/07/08/Usd_vagd/
    Ennek a srácnak az égvilágon semmi baja nem lenne, ha az anyja nem lenne annyira homofób - már az aprónak tűnő párkeresési problámákon kívül persze, de ezzel heteróként is mindnyájan kínlódunk.
    A nő persze nyilván gyanítja, hogy a fia nem pont az ő rózsaszín leányszobás álmait valósítja meg, ilyen utálkozós helyzet akkor is előállhat egy családban, ha a gyerek mégse megy egyetemre vagy nem arra, maire a mama elképzelte. De azt előbb utóbb fel lehet dolgozni, kérdés, hogy a fiú melegségét el tudja-e valaha fogadni, vagy marad közöttük örökre ez a kimondatlan és egyre fokozódó undor.
    A szívem szakad meg azért a srácért, szóval tényleg, anyák komoly bűnöket meg tudnak bocsátani a gyerekeiknek, a melegségüket viszont nem. Midnezt csak azért, mert a hülye társadalmi normák még a szülői ösztönöknél is erősebbek.

     
  • At 9:29 du., Blogger Salasso said…

    Kedves Kinga, you're welcome. :-)

    Szerencsétlen srác... Durva helyzet! Undorító ez az ország vazz. Engem speciel már csak az tart életben, hogy ha minden jól megy, egy-másfél év múlva elhúzhatok innen a francba...
    Amúgy a nagy árpádsávos-mélymagyar-nácinosztalgiázó fiatalok sosem olvastak róla, hogy az SS-ben csak úgy hemzsegtek a melegek? Hehehe...

    OFF Brünnhilde, megvetted végül a Jessye Norman-féle Kékszakállút?

     
  • At 10:12 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Még nem, mert közben találtam egyet Székely Mihályal, Palánkayval és Ferencsikkel. Komoly dilemmában vagyok, melyiket. Merthogy sajnos csak az egyiket lehet.

     
  • At 11:34 du., Blogger Salasso said…

    Bele tudtál hallgatni végül, vagy teljesen meghalt a Real Playered?

     
  • At 10:43 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem halt be, mindent tudok hallgatni, csak az amazonon fagyok le. De azonnal és totálisan elszállok, még a primitív, viszont atombiztos konqueror böngészővel is. Úgyhogy marad az érzelmi döntés: Polgár, vagy Székely?

     
  • At 2:00 du., Blogger Salasso said…

    Küldjek sample-t a Polgár-féléből? Csak be köll rippelni...

     
  • At 4:39 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nagoyn megköszönném, brunnhilde[kukac]freemail.hu

     

Megjegyzés küldése

<< Home