Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/07/06

:-) Szépjónapot!
Na végre!!
Hónapok óta most kaptam az első olyan levelet, amitől nem kapok dührohamot és amitől nem áll égnek a hajam. Ami nem elutasító határozat, nem bankszámlakivonat, nem is könnyfacsaró emlékeket ébresztő képeslap hanem a a főiskola levele, amiben 2007. dec. 31-ig engedélyezik a záróvizsgám letételét.
Szóval végre egy levél, aminek örülök.

Van egyébként más jó hír is.
Ugye már vagy második hete csak gépelek, meg rajzolok, meg gépelek, javítok, kihúzok, átírok, visszajavítom, szóval szenvedek rendesen és ahhoz képest -rajzok nélkül, csak a szöveg- tartottam 25 oldalnál.
Máma aztán némi kétség nyilallott belém és egy tétova gondolatnak engedve (ejh, de szépen van mondva) belekukkantottam a DM szabályzatba és mit olvastam ott, na mit??
Hát azt, hogy a diplomamunkákat másfeles sortávolsággal kell írni :-))
Nosza, uccu neki, azon ne múljon, szerkesztés, mindent kijelöl, sortávolság másfelesre beállít, kelj fel és járj ....
És lőn csoda, és kicsorduló örömkönnyeknek törölgetése, és három kattintással 38 oldalnyi szöveg. Tömör szöveg, mondom, még ehhez jönnek a rajzok és kicsit szellősebbre szerkeszteni sem árt, fejezeteket új oldalon kezdeni és hasonlók, az még 5-6 oldalt dob rajta.
Ma viszont kilenckor lefekszem.
És nagyon kéne venni egy laptopot amin vindóz meg offisz van, mert a suli szar monitorai előtt meg fogok vakulni. Az itthoni linukszot viszont nem szívesen áldoznám be, szóval erősen fontolgatok egy laptopot. Vagy egy másik gépet, hiper-szuper DVD íróval, videó- és hangfájlszerkesztővel, szélesvásznú LCD monitorral? De tényleg szélesvásznúval, ha már elkezdtem opera DVD-ket gyűjteni, szóval jó vóna, jó vóna, szép vóna, mit ne mondjak, ejh, be szép is vóna!
Majd megálmodom.

5 Comments:

  • At 9:53 du., Anonymous Névtelen said…

    Gratulalok! Biztam benne, hogy megkapod az engedelyt! Tovabbi jo irast, szerkesztest, rajzolast :)

     
  • At 12:36 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) Köszönöm, igyekszem.
    Érdekes, kezdem élvezni az írást, arra kell csak ügyelnem, hogy a szöveg megfelelően száraz maradjon.
    Elég nehéz, vigyázni kell mgamra nagyon :-)

     
  • At 11:04 de., Anonymous Névtelen said…

    openoffice van linux-ra is, és van olyan jó, mint az ms office
    www.openoffice.org
    hu.openoffice.org

     
  • At 12:49 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tudom, használom is, csak az a baj, hogy a szakdoliba rengeteg folyamatábrát kell rajzolnom az excellel és azt valahogy nem szereti felismerni meg átkonvertálni. Rengeteget szenvedtem vele, felét áthozta, de abban is hieroglifeket írt az ékezetes karakterek helyett, játszadoztam egy darabig a fontokkal de többet dühöngtem mint örültem, szóval úgy döntöttem, hogy egyszerűbb, ha offiszon írom, legalábbis kevesebb őrjöngéssel meg újrarajzolással jár. Azt még nem tudom, milyen uml-rajzolót ír majd elő a konzulens, jó lenne, ha azt otthon meg tudnám csinálni, mert az még egy borzadály lesz, azt megtanulni.

     
  • At 3:15 du., Anonymous Névtelen said…

    ja nagyszívás, amikor a célt nehzíti az eszköz.
    de azért már csak a célegyenesben vagy, hajráhajráhajrá

     

Megjegyzés küldése

<< Home