Brünnhilde szikláján

Valló világ

2014/02/11

A jó bor cégére

avagy "ha egy üzlet beindul..."
idézőjelben, mert egyetlen fillért sem kapok azért, hogy heti több órában edzési és táplálkozási tanácsokat adok. Elképesztő, ma a nyújtás órám után jött oda egy lány, hogy ő ugyan 3 éve jógázik, de semmi változást nem érzett eddig. Hozzám alig pár hónapja jár, és már érzi, hogy könnyebb a háta és a csípője. És hogy szeretne velem máskor edzeni, ha van időm. Hát basszus, nagyon nincs időm, mert én ha edzek, akkor edzek, az pörög, az durva, akkor nincs időm mást igazgatni, mert kihűlök és egyébként is, kell az intenzitás. Kár, mert én milyen jó vagyok, van időm odamenni hozzá és kijavítani. Mert itt csak hatan vagyunk, a jógaórán meg 10-en, és ott a mesternek nincs ideje az ilyesmire.
faszom.
A mester abból él, hogy tízen eljárnak az óráira és befizetik az óra árát. Én meg abból élek, hogy egy multinál excel táblákat gyártok. És szivességből tartok pár edzést, meg lelkiismeretességből odamegyek és kiigazítom a tartását, meg lenyomom a térdét, a csípőjét, mikor mit.

A másik azzal jön, hogy porckopása van, tudok-e gyakorlatokat rá. Hát nem tudok, messze nem az én kompetenciám, menjen gyógytornászhoz. Jah, hát azt nem javasolta neki az orvos. Izületvédőt sem javasolt, kollagént vagy glükozamint, sőt, talpbetétet sem a csámpás 2000 ft-os kínai tűsarkú cipőibe. Sőt, azt sem javasolta, hogy szokjon le az olcsó tűsarkú cipőkről. Felírt neki 10 elektromos kezelést oszt jónapot, kérte a következőt. A nő dereka meg fáj, a kezelések ellenére is, és én tartok neki másfél órás kiselőadást arról, hogy a kopogó, ferde tűsarok milyen rezgéseket küld fel a a bokán, a térden, a csípőn át a gerincbe. Hogy ezek közül melyik dől be, az attól függ, hogy melyik izülete a legmerevebb, hol van egy gyenge láncszem. És ez csak a kezdet, dől majd utána a többi is.
Egy orvosnak erre nincs ideje, csak elteszi a hálapénzt és tessék jönni máskor is, viszont látásra.

És én, nekem honnan a fenéből van időm ilyesmire?