Jóreggelt!! :-)))
Ma csodálatosan indult a nap, szabin vagyok, nem kellett se hajnalban kelni, se dolgozni menni. Sétáltunk, medvehagymát kerestem, de nagyon nehezen sikerült találni, ezen a környéken sajnos ritkaság. Tavaly és tavalyelőtt is víz alatt volt az erdő ebben az időszakban és már elég nehezen emlékeztem vissza a lelőhelyekre. Ezek a hatalmas fák állva halnak meg, aztán jön egy vihar, ami a már elkorhadt törzset ledönti. Olyankor nagy a pusztítás, több tucat kisebb-nagyobb fát képes magával rántani vagy kettéhasítani egy ilyen óriás. Az a rész aztán elbozótosodik, befutja a borostyán és abban nagyon nehéz észrevenni a kis zöld leveleket. Már ha el nem sorvad a hagymácska a megváltozott mikroklímában. Eleinte türelmetlen voltam, de aztán mégiscsak sikerült a szemem "erdő-üzemmódra" állítani és találtam pár friss, zöld levélkét. Hazahozhattam volna salátába, de én bizony azon frissen elrágcsáltam, nagyon finom volt. Most enyhe erdei-fokhagymaszagom van, de ez nem fog sokáig tartani, a medvehagyma illata gyorsan elillan. Úgy belejöttem a keresésébe, hogy egy nagy marék júdásfüle gombát is találtam, úgyhogy estére valami kínai lesz, nyilván
szerzetesek eledele:
kell hozzá 1-2 káposztalevél és fél húsos paprika ujjnyi csíkokra vágva, kisebb sárgarépa vékonyra gyalulva, arasznyi darab póréhagyma karikázva, félmaréknyi júdás-füle vagy szeletelt konzervgomba, kanálnyi zöldborsó. (Ha van, nagyon finom bele pár szelet bambuszrügy és hüvelyborsó, de ezek ki is maradhatnak) A zöldségeket egy kanálnyi forró olajon át kell pirítani úgy, hogy még ropogósak maradjanak. Egy kanálnyi keményítőt kis pohár vízben megáztatok és rázúdítom a zöldfélére, majd hagyom hogy egyet rottyanyjon. Szójaszósszal (esetleg worchester-szósszal) szoktam ízesíteni és párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálalni.
Ez persze csak akkor lesz, ha még marad erőm főzni. Most ugyanis leszállok a digitális szférákból és hozzáfogok a tavaszi nagytakarításhoz.
Meg kéne tiltani, hogy ilyen csodálatos kora tavaszi napon az emberek olyan alantas testi munkával gyötörjék magukat mint függönymosás, ablakpucolás, csempetisztítás (kétféle, konyhai zsírtalanítás és fürdőszobai vízkőtelenítés, jajajajaj) szekrényrámolás.
UuhhhHhhh, már előre utálom.
Ja, és mára van még feladatom: meg kell tanulnom, hogy hogyan kell úgy linkelni, hogy külön ablakban nyíljon meg az oldal. Ez már valamivel szórakoztatóbb lesz :-)))
Ma csodálatosan indult a nap, szabin vagyok, nem kellett se hajnalban kelni, se dolgozni menni. Sétáltunk, medvehagymát kerestem, de nagyon nehezen sikerült találni, ezen a környéken sajnos ritkaság. Tavaly és tavalyelőtt is víz alatt volt az erdő ebben az időszakban és már elég nehezen emlékeztem vissza a lelőhelyekre. Ezek a hatalmas fák állva halnak meg, aztán jön egy vihar, ami a már elkorhadt törzset ledönti. Olyankor nagy a pusztítás, több tucat kisebb-nagyobb fát képes magával rántani vagy kettéhasítani egy ilyen óriás. Az a rész aztán elbozótosodik, befutja a borostyán és abban nagyon nehéz észrevenni a kis zöld leveleket. Már ha el nem sorvad a hagymácska a megváltozott mikroklímában. Eleinte türelmetlen voltam, de aztán mégiscsak sikerült a szemem "erdő-üzemmódra" állítani és találtam pár friss, zöld levélkét. Hazahozhattam volna salátába, de én bizony azon frissen elrágcsáltam, nagyon finom volt. Most enyhe erdei-fokhagymaszagom van, de ez nem fog sokáig tartani, a medvehagyma illata gyorsan elillan. Úgy belejöttem a keresésébe, hogy egy nagy marék júdásfüle gombát is találtam, úgyhogy estére valami kínai lesz, nyilván
szerzetesek eledele:
kell hozzá 1-2 káposztalevél és fél húsos paprika ujjnyi csíkokra vágva, kisebb sárgarépa vékonyra gyalulva, arasznyi darab póréhagyma karikázva, félmaréknyi júdás-füle vagy szeletelt konzervgomba, kanálnyi zöldborsó. (Ha van, nagyon finom bele pár szelet bambuszrügy és hüvelyborsó, de ezek ki is maradhatnak) A zöldségeket egy kanálnyi forró olajon át kell pirítani úgy, hogy még ropogósak maradjanak. Egy kanálnyi keményítőt kis pohár vízben megáztatok és rázúdítom a zöldfélére, majd hagyom hogy egyet rottyanyjon. Szójaszósszal (esetleg worchester-szósszal) szoktam ízesíteni és párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálalni.
Ez persze csak akkor lesz, ha még marad erőm főzni. Most ugyanis leszállok a digitális szférákból és hozzáfogok a tavaszi nagytakarításhoz.
Meg kéne tiltani, hogy ilyen csodálatos kora tavaszi napon az emberek olyan alantas testi munkával gyötörjék magukat mint függönymosás, ablakpucolás, csempetisztítás (kétféle, konyhai zsírtalanítás és fürdőszobai vízkőtelenítés, jajajajaj) szekrényrámolás.
UuhhhHhhh, már előre utálom.
Ja, és mára van még feladatom: meg kell tanulnom, hogy hogyan kell úgy linkelni, hogy külön ablakban nyíljon meg az oldal. Ez már valamivel szórakoztatóbb lesz :-)))
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home