Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/06/05

:-)) Szépjóestét!
Délelőtt, a rómain jöttem rá hogy tegnap az öszes pénzem elköltöttem, éppen össze tudtam vakarni annyit, hgoy a reggelinket kifizessem. Ma ugyanis én voltam a soros. Azt hiszem, kéne keresni egy másik kiránduló célpontot, penészes volt a lefóliázott zsíroskenyér-halom. A pasi persze kidobta -legalábbis úgy tett- és kent nekünk frisset, de valahogy, fene tudja, kezd elmenni a kedvem tőlük, még a multkori unikumot sem felejtettem el. Mármint hogy valami keserűfélét adtak unikumárban.

Délután aludtam egy jót, aztán elbringáztam a bankba, vettem ki pénzt, és útbaejtettem a tecckót. Hát kérem, mit ne mondjak? Vettem egy kis pannónia sajtot, márványsajtot (salátaöntetbe, póréhagyma levesbe, négysajtos szószba), füstölt sajtot (azt is a négysajtosba), feta sajtot (jön a görög saláta szezonja!), meg ugye olajbogyót, feketét is, zöldet is, pár darab camembert, magányos estékre pálpusztait, főzőtejszínt, tejfölt, kaukázusi kefírt. Fizettem majdnem nyolcezer forintot. Nem volt közte semmi extra, semmi import (az olajbogyó kivételével), se többrétegű sajttorta, se élőflórás, réteges, zsír-és cukormentes joghurt extra mennyiségű gyümölccsel, se ellenőrzött biotejből készült dolog. Minden magyar volt és a legolcsóbb, legegyszerűbb, sőt, akciós. Rádásul még egy hűtőpolc sincs tele azzal a párszor húsz deka sajttal.

Ha meg elképzelem hogy előkészített dolgokat veszek, hullámosan szeletelt, gyorsfagyasztott hasábburgonyát, védőgázas töltött tésztát, mikrohullámban készíthető indonéz csirkét, tisztított-darabolt-védőgázas leveszöldséget, előfőzött rizst, zacskós levest extra adag húsgombóccal, panírozott-elősütött pulykamellet, mennyit fizetnék? Még így is, hogy mindent magamnak kell darabolni, szeletelni, tisztítani, elég húzós összegeket tudok otthagyni.