Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/06/14

Telyószagú! Ezt a hírtévéről másoltam ide:
"puzdra
Csatlakozott: 2003. 01. 21.
Hozzászólások: 4
Elküldve: 2004. Jún. 14., Hétfő - 11:18:18 Hozzászólás témája:

Azért, nincs egészen igazad. A hasonlóság még nem azonosság. És ami ma hasonló, az nem biztos, hogy holnap is az lesz.

Csak ragyogó politikus tudja azt megcsinálni, amit Orbán Viktor, az elmúlt 15 év alatt. Egy pénztelen, nemzetközi támogatás nélküli társaságból, ma az ország legerősebb szövetségét kovácsolta össze. Ehhez pár évig el kellet viselnie és játszania az SZDSZ liberális-fiókpárt szerepét, hogy gazdaságilag és emberanyagban megerősödhessen. Amikor ez megvolt, át kellett formálni a megnyert hívek kozmoliberális szemléletét nemzeti liberálissá. Mindezt a posztkommunisták és ivadékaik pártjának hajóágyúinak állandó tüze alatt. 94-ben úgy tűnt végük, hiszen minden politikában szereplő becsapta őket. Még a nemzetközi liberalizmus agytrösztje is leírta őket. És ma épp az előbb néztem, Magyarország valamennyi régiójában vagy megyéjében az ő listájuk szerezte a legtöbb szavazatot. De a nagy tettjük Budapest meghódítása.

Magyarországon ma nem demokrácia van, hanem a Márai megjósolta harc folyik a már nem az eszmét, hanem a koncot védő kommunistáink ellenében. Csak gyakorlatlan, fiatal várhatja el, vagy mérheti össze, az itthon még szükséges pártépítő módszereket, a nyugaton évtizedek óta gyakorolt és elfogadottakkal.

Nézd meg Csurka István pártját. Őszinték, nyíltak, feddhetetlenek, voltak négy évig még a parlamentben is, de nincs bennük a megmaradáshoz szükséges ravaszkodás. Ők úgy politizálnak, ahogy az angol parlamentben kell.

Talán majd 50 év múlva lehet így Magyarországon is.
puzdra
Csatlakozott: 2003. 01. 21.
Hozzászólások:4"


Elképesztő ez az ideológia-gyártás. Megmagyarázni a saját pálfordulásainkat.
És az az ártatlan naivitás, ahogy meg sem fordul a fejükben, hogy egy olyan párt, aki a "jó érdekében" bárkit átdob a palánkon, esetleg őket is csak az orruknál fogva vezeti, és ki tudja, hol fog még kikötni a nagy igazságkeresésében? Már ha az igazságot keresi egyáltalán. Mert ugye, maga puzdra írja, hogy gazdaságilag is meg kellett nekik erősödni. Sőt, az is benne van, hgoy a posztkomcsik nem az eszmét, hanem a koncot védik.
Akkor mit is akar a jelenlegi kormánytól elvenni a fidesz?

Szóval, mindez a mocsok szépen ott van leírva, azok az emberek meg mámorosan ünneplik a gáncs nélküli lovagot.
Íjesztő.