Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/07/31

:-)) Szépjónapot!

Teljesen szétfolytam.
Anyi mindent kéne pedig csinálnom, de csak nézek ki a fejemből. Az éjjel jó sokáig olvastam, jó volt, befejeztem azt az albán regényt, amit még a könyvhéten vettem. Jólesett olyan betűket olvasni, amik nem tankönyvben voltak. Majd beszámolok róla, a könyv is tetszett.
Reggel kimentünk a rómaira, kicsit becsíptem. A barátnőmnek névnapja volt, kapott tőlem egy hihetetlen ízléstelen faliképet, egy kosárban két cica ül, körülöttük rózsagirland. Nem is tudom hogy bírtam ilyen ocsmányságot megvenni, de a nő nagyon örült neki. Kevés embert ismerek, akinek olyna rossz ízlése lenne mint neki. Ja, és azért csíptem be, mert az ajándék mellé megvendégeltem egy Royal-kávéra is: forró presszókávé, hideg tej, tejszinhab, pohárka konyak, csokiöntet. Mindez gusztusosan, karcsú pohárban, szívószál, kis papírernyő, hosszű nyelű kanál. Megszaladhatott a konyak, előtte megvolt a szokásos fröccs is, kicsit hangosan vihorásztunk. De a Homo Romaicus egy olyan különleges faj, aki nem lepődik meg az ilyesmin :-)))
Egyetlen kellemetlenség volt csak, hogy reggel hideg volt, és mackóban, esőkabátban idnultam el sétálni. Nagyon melegem volt, napozni se tudtam. Majd holnap. Holnap megnézzük, van-e szegfűgomba.

Annyi mindent kéne csinálnom, takarítani, piacra menni, tanulni, könyvelésem rendberakni, kicsit szépítkezni, vettem egy asztalt, azt is össze kéne rakni, de nincs erőm semmihez, teljesen le vagyok eresztve. Most fogom Örkényt, bebújok az ágyba, és hagyom hogy megtörténjen, aminek meg kell történnie: vagy olvasok egész délután, vagy szép lassan lecsúszok a párnáról és alszom egy jót.

1 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home