Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/09/10

:-) Szépjónapot!

Máma megint kicsavarták belőlem az utolsó csepp energiát is. Még panaszkodni sincs erőm.
Ráadásul elbúcsúztattuk az egyik fiatal kolléganőmet. Megértem, jobb állást kapott. Ezek meg elengedték. El, a hülye faszkalapok!
A fiatal, rugalmas, nyelveket beszélő, számítógéppel dolgozni tudó fiatalokat elengedik, csak azok maradnak, akik már vagy harminc éve ott húzzák az igát és a szívügyüknek tekintik azt a munkát amit végeznek, mást már nem tudnának csinálni, vagy azok az impotens, szúette vén majmok akik meg tudják oldani, hogy mások ne lássanak bele a munkájukba. Ez csak úgy sikerül, hogy a maguk kis területének az információira féltékenyen vigyáznak, senkit sem engednek belelátni. A főnökségnek meg nincs annyi bátorsága, vagy pénze, vagy elszántsága, hogy átvilágítassa a házat. Csak egyszer kéne felmérni, hogy milyen munkafolyamatok vannak, melyik részlegnek mekkora a leterheltsége, ki dolgozik rutinból, ki az, akinek csak az a dolga, hogy egy három soros levéllel továbbküldje az aktát és melyik részleg az, amelyik fuldoklik a munkában. Olyan emberek is vannak, akik dr. előjellel végeznek olyan munkát, mint egy kézbesítő. Csak azért nem írok titkárnőt, mert olyan munkát nem csinál, diktál. diktálja azt, hogy mellékelten küldöm a lakossági panaszt, kérem kivizsgálni. Ennyit csinál, naponta 6-8 alkalommal. Egy érettségizett kislány is meg tudná csinálni, vagy egy gyeses kismama, négy órában.

Átvilágítás helyett becsukják a szemüket, befogják a fülüket és takarékosságra hivatkozva elengedik azokat akik tehetségesebbek, és megélnek máshol is.
Nagyon mérges vagyok!
Erre hajaz az a rövid kis párbeszéd, amit éppen ma délután, a metrón kaptam el:
Két negyvenes nő, de tökmindegy, férfiak is lehetnének vagy fiatalok:
- Na, mit szólsz a tanfolyamhoz? -
- Mit szólnék? Majd pont ezek fogják nekem megtanítani, hogy miként irányítsam a beosztottjaimat? -
- Ja, hát tényleg előbb az alkalmazottakat kéne megtanítani dolgozni. -


Nna, hát már csak halkan kérdem: ugyan ki a büdös francnak kéne egy alkalmazottat megtanítani dolgozni, ha nem egy munkahelyi vezetőnek???