Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/09/20

:-)) Szépjóreggelt!

A léböjtkúra mellett döntöttem, úgyhogy a római ugrott, ott mindig muszáj valamit enni.
A sétámhoz viszont ragaszkodom, ezért kivittem a blökit az ártéri erdőbe.
Kár volt.
Először is, a keskeny, féllépésnyi erdei ösvényen kis híján elgázolt egy krosszmotorosnak öltözött barom. Hogy mi az anyja kinját keres ott, és miért kell neki egy erdőben tövig húzni a gázkart, azt nem volt alkalmam megkérdezni. De őszintén bízok benne hogy az átkom fog rajta.
Mindez nem volt elég: valami erős legény, aki favágással akarja edzeni a deltaizmait, fejszével össze-vissza csapkodta a fákat. Nem a kidőlt, korhadt törzseket, hanem azokat az élő, eleven fákat, amiket kicsit megdöntött a szél. Ezekbe három-négy helyen belefaragott úgy, hogy csak félig vágta át a törzset. Abból gondolom hogy edzést tart, mert ennek a fajta pusztításnak az égvilágon semmi értelme sincs, ilyet csak sportból csinál a Homo Ludens új alfaja, a Macho Ludens (ejtsd: büdös bunkó).
Ahol egy tenyérnyi természet van, azt ez a baromfaj percek alatt tönkreteszi.

Más:

szerdán, a mobilitás hetének zárórendezvényeként bringás felvonulást tart több kerékpárosszervezet.
Én magam olyannyira városi kerékpáros vagyok, hogy az elől-hátul kosarakkal felszerelt bringámmal járok bevásárolni, dolgozni (másodállásba, főállásba sajnos nem tudok, az a belvárosban van), suliba. A legmókásabb látványt suliba menet nyújtok, a virágos kis selyemruhám szoknyáját oldalt két csipesszel rögzítem az övemhez, hogy be ne kapja a küllő. A kivillanó, vaskos combjaim és a libegő selyemruhám kacérságát egy roppant harcias bringás-sisakkal ellensúlyozom.
A kapusoknak nagyon szokott tetszeni a látvány, mindig kicsődülnek a sorompót nyitni.
Azt hiszem, ezt a szerelést fogom viselni szerda este 18 órakor is, a Hősök teréről induló bringásfelvonuláson.
Aki teheti, jöjjön el, aki nem teheti, legyen egy kis türelemmel és szánjon tíz percet arra, hogy átgondolja az életformáját. Az sem árt, ha legalább este karonfogja a párját és sétálnak egy negyedórát.
Több info: www.hajtaspajtas.hu