Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/10/16

Úgy tűnik, az mszp nem tűri meg maga között a medencébe pisilőket. Igaz, Zuschlag már majdnem a trambulinról csinálta, amikor azt hitte hogy senkise látja.
Szóval, tisztelt politikus hölgyek és urak, ideje lesz tudomásul venni, hogy csak az menjen politikusnak, aki valóban azokat az értékeket hordozza magában, amiknek a képviseletét vállalja. Mindig, mindenütt van egy kamera. Nem lehet orrot turkálni, a szexis kinézetű munkatársak fenekét tapogatni, baráti társaságban zsidózni, buzizni, szőkenős vicceket mesélni.
Az angolok szerint egy igazi úriember akkor is a szája elé teszi a kezét ásítás közben, ha éjjel, sötétben, egyedül van az ágyában. Merthogy attól úriember, hogy külső kontroll nélkül is úriemberként viselkedik.
Egy politikus meg attól hiteles politikus, hogy az értékeket nem csak hangoztatja, de mélyen magába ágyazva, legbelülről viseli őket.

Pá, Zuschlag úr!
Ne csak pihenni tessék pár évet, hanem mélyen magába nézni és tisztába jönni a saját értékrendjével.
Ha nem sikerül, hát akkor én nem erőltetném. Egy tehetséges fiatalember jó kapcsolatokkal és jó kapocsolatteremtő képességgel meg fogja találni a helyét a világban.

Már csak egy megbízható lakmusz kéne, hogy a többi pisiseket is megláthassuk.