Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/10/14

:-)) Szépjóestét!
Iszonyúan fázom. Siettem haza, leizzadtam a bringán, az örök ribanc kutyám meg összefutott egy jóképű, izmos rottveilerrel és olyan hancúrt csaptak, hogy nem volt szívem szétválasztani őket. Rámhűlt a bőr. Most meg ahelyett, hogy mennék a paplan alá, várom hogy lejárjon a mosógép. Gyapjúprogram, nem fog sokáig tartani.

Azért vagyok ilyen pikírt, mert nagyon elvették a kedvem a holnapi tüntetéstől.
Nem ilyen lovat akartam.
Bekaszlizták Bácsfit pár idióta karlendítés miatt. Az, hogy a hungarizmus számára meg nem téríthető embereket kivégezné már nem is számít. A lényeg, hogy tiltott jelképeket ne alkalmazzon.
Az önkormányzat nem engedélyezte a magyar múltat ébresztgető újnyilasok felvonulását. De ezt is olyan faramuci módon indokolták meg, miszerint az újgeneráció helyfoglalási kérelme hamarabb érkezett. Adtak volna nekik helyet egy utcával odább. Vagy pár órával későbbre. Ezeknek az embereknek látniuk kellene, hogy milyen sokan nem értenek velük egyet. Szembesíteni kellett volna őket virágainkkal, a gyertyáinkkal, a néma tekintetünkkel. Ehelyett a hatalom dobott egy mentőkötelet, egy mondvacsinált okot a betiltásra.
Ez pont olyan álságos megoldás, mint amikor a becsületésvért azért akarták betiltani, mert egy egyesülethez minimum tíz fő kell, azok meg csak nyolcan voltak.
Hát hogy lehet ilyesmibe belekötni, amikor itt történelmi tragédiákról, népírtásról, a demokrácia megdöntési szándékáról van szó? Micsoda gyáva sunyiság ez? És mi lesz, ha jövőre a nyilasok adják be hamarabb a területfoglalási kérelmüket?
Egyszer úgyis szembe kell néznünk a saját szélsőségeinkkel, meg kell tanulnunk bánni velük, sőt, meg kell tanulnunk együtt élni velük és helyükön kezelni őket. Ebben benne van, hogy a megszédíthető fiatalok érezzék azt hogy megvetendő, embertelen eszméket képviselnek. Ez azért fontos, hogy ne legyen kedvük közéjük állni.
Erre tessék, lehet szövögetni a földalattiság romantikáját. Nácinak lenni lázadást jelent majd, a meglévő -és lássuk be, jogos- társadalmi elégedetlenség kifejezésének egy módja lesz zöld ingben masirozgatni. És mindig újabb és újabb trükköket kitalálni, amivel ki lehet játszani a demokrácia jogrendszerét. Mondjuk, túlzott kreativitás nem kell majd hozzá, a mi demokáciánk a zsenge kora ellenére is igen csontritkulásos, bőrhiányos, sőt, komoly egyensúlyzavarokban szenved.

És erre még jön Gergényi, a Vasprefektus maga, és közli, hogy egyenruhások, zöldingesek és egyéb elemek nem vehetnek részt a tüntetésen.
Mondja ezt egy olyan országban, ahol 30 évvel ezelőtt még kicsaphattak valakit az iskolából egy farmernadrág vagy egy hosszú haj miatt. Párszor én is eltűnődtem már azon, hogy ezek a nagyon magyarok melyik tájegységünk népviseletéből stilizálták a martenszbakkancsot és a bomberdzsekit, hogy a zöld ingekről már ne is beszéljek, de az ég szerelmére!!! Nehogy már az öltözéke miatt kaszlizzanak be valakit, 15 évvel a rendszerváltás után!!!
Nagyon késő van, már nem merem felhívni, de Libácskának innen üzenem, hogy azt a csinos, mohazöld kosztümjét holnap fel ne vegye, mert majd nem engedik oda gyertyát gyújtani. Mehetünk a rendőrség elé tüntetni, hogy engedjék ki, nem újnáci, csak a konferencia után nem volt ideje átöltözni!
Mond ekkora baromságot az a rendőrség, aki egy hónapja még nem ismerte fel a nyilaskeresztet!

De még nincs vége.
Azon már nem lepődök meg, hogy a fidesz külön ünnepséget szervez magának. Aki október 23-án nem vesz részt a Parlament ünnepi ülésén, attól én nem várok többet. Az mdf-től sem várok sokkal többet minthogy "nem erő kérdése, hogy melyik tüntetésre hányan jönnek el". A focihoz se ért, akkor a lélektanhoz ugyan miért értene? Na, nem az újnácik lélektanához, hanem a többi ember lelkéhez.
Mindezen már nem lepődök meg, úgy látszik ilyen ellenzéket érdemlünk.

Azért a kormánypártok most lehettek volna csak egy kicsit szemérmesebbek. Ha kijönnek, ha ott vannak, úgyis mindenki látja őket. Ha meg a kongresszusuk megemlékezést tart, akkor pláne értjük őket. De nem kéne lenyúlniuk a megemlékezést. Ezt az Új Generáció találta ki, a PeCsa-nál csatlakoznak a civilek is.
A nyamvadt pártpolitikusok is lehetnének néha civilek, mi a francnak kell mindig mikrofon mögé állniuk?

Még szerencse, hogy lejárt a mosógép, különben mindenkit lemondatnék!