Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/12/16

:-)) Szépjóestét!
Teljesen szétfolyt a napom :-(
Reggel séta után elolvastam a neten két cikket, aztán elintéztem a tanulmányi osztállyal a problémámat, utána jártam a szakmai gyakorlatom igazolásának, végül beültem egy alkalmazásfejlesztői konzultációra. A diplomamunkám tervéről akartam beszélni a tanárral. Éppen egy filmet vetítettek, egy szoftverfejlesztő konferencián elhangzott, "Meta-modell alapú rendszerfejlesztés" című előadást adták le. Több mint egy óra volt. Az egyik mondat annyira megtetszett, hogy ha már szobrot nem emeltethetek az előadónak, hát legalább itt megörökítem:
"Azok az emberi szavak, amikkel mi a processzről a kasztümereinkkel kommunikálunk, nem elégítik ki minden rikvájrimentünket."
Hát nem gyönyörű?? Már ezért érdemes volt ott ülnöm egy órát. Volt még több ilyen is, csak valamiért nem bírtam őket megjegyezni. Hiába, öregszem, gyengül a felfogásom.
A tanár egyébként azt mondta, hogy amit én ott neki nagyhirtelen felvázoltam, az legalább 4 diplomamunkányi anyag, úgyhogy válasszak ki belőle egy részterületet, amit a környezet leírásával gömbölyű egésznek ki tudok dolgozni.

Viszont hiába mosolyogtam, kérelmeztem, ügyintéztem, szoptam-nyaltam-mosogattam, csak nem tudják holnapig megcsinálni a vizsgadíjaim kitisztázását.
Ez azt jelenti, hogy hiába volt az elmúlt három napi tanulás, hétfőn nem tudok vizsgázni, majd csak január végén. Megette a fene, inkább durmoltam volna, vagy csináltam volna egy kiadós nagytakarítást, vagy bármi értelmes dolgot magolás helyett.

Már sötét volt, amikor hazaindulhattam.
Meg kell állapítanom, hogy nagyon szépen fel van díszítve a város. Ezek az apró kis fényekből összeállított, ezerféle formájú lámpadíszek és a fák törzsére tekert fényfüzérek nagyon tetszenek. Ilyet először Sidney-ben láttam tizenpár éve, akkor teljesen elbűvölt.
Aztán itt is megjelentek a színes füzérek, a futófények, a villogók, de ezt már egyáltalán nem szeretem. Az erkélyekre és a családi házakra aggatott zenélő villogókat meg egyenesen rondának tartom. Mert ha legalább nem villognának! De igen, ráadásul változó ritmusban, váltakozó szinekkel, ráadásul ugyanarra a fára vagy erkélyre feltesznek 2-3 féle futófényt, ettől aztán végképp nagyon kakofonikus lesz a hatás. Mióta meg megjelentek a belülről kivilágítható hóemberek meg mikulások, nos, azt már inkább hagyjuk.
De az Andrássy úton nagyon jó végigjönni. Pont olyan szép, mint Bécs vagy Sidney.