Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/01/20

:-) Szépjóestét!
A kollegináim máma kis híján elérték nálam, hogy megundorodjak a számítógéptől. Volt, aki azért hívott, hogy álítsam nagyobb méretűre a betűket, de olyan is, aki nem találta a könyvtárát. Rejtély. Rejtély, hogy ezek hogy csinálták meg az ECDL vizsgát. Nem várom én tőlük hogy varázsoljanak, de ennyire butának sem szabadna lenniük. Nekem meg ma rengeteg saját munkám is volt, lógott a nyelvem szobáról szobára rohangálni, mindig mindent félbehagyni és újrakezdeni.
Uhh.
Még van egy órám a A Rajna kincséig.
Csinálok holnapra egy salátát és leheverek egy félórára.
A saláta semmiség, egy arasznyi póréhagymát vékonyra karikázok, hozzágyalulok egy sárgarépát, ollóval laskára vágok 3-4 kínaikel levelet. Megszórom egy kis oregánóval, loccsantok rá egy kanál borecetet, egy kanál olívaolajat, összekutyulom és kész is. Holnap a büfében picit megsózom és megeszem. Eszek utána egy túróspitét, mégsem tehetem meg, hogy lejárok a büfébe enni és nem veszek tőlük semmit. De a menzakajára már rá sem bírok nézni, a szendvicsek meg egyéb büfé-eledelek pedig valahogy nem nekem valók.

Most pedig egy kis intenzív pihi.
Este jövök, A Rajna kincsét (is) nagyon szeretem, még akkor is, ha ez a rendezés már kicsit unalmas. Becsukom a szemem és hallgatom, közben pedig elképzelem, hogy én hogy rendezném meg.
Azért -nem is kicsit- haragszom az Operaházra, nagyon gyávák, semmi merészebbet nem mernek csinálni, még az új rendezések is olyanok, mintha harminc évvel ezelőtti felújítások lennének. REmélem, legalább az énekesek jók lesznek.

Más: aki nem jön velem operába, az hallgassa ma este 8-tól a Klubrádiót: régi, azóta eltünt kocsmákról lesz benne szó, feltéve, hogy a műsorvezetők nem gondolják meg magukat. Mindenki megemlékezhet a kedvenc III. vagy IV. osztályú vendéglátóipari egységéről, vagy éppen osztályon aluli késdobálójáról.