Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/07/30

:-) Szépjóestét!
A jó hír:
A pólós csajok megcisnálták: világbajnokok!! :-))
Hát kérem, valahogy így kell a 170 centis átlagmagasságúaknak a 190 centis dübbencseket legyőzni: összefogással, csapatszellemmel, ésszel és kiatartással. Szép volt lányok! Gratulálok!!

Az este azért nem tudtam bloggolni, mert mire idekeveredtem volna, sötétbe borult a lakás. Sőt, a ház is.
Sőt, az utca is. Sőt, a szomszéd utca is.
Messzebb már nem merészkedtem, iszonyú félelmetes egy sötétbe borult nagyváros.
A legjobbat tehettem, amit áramszünet idején lehet: lefeküdtem aludni.

Máma délután megpucoltam 30 (harminc!) darab 140x140-es ablakot. Nem nagy kunszt, profi vagoyk, profi eszközeim vannak egy ilyen ablak kb 5 perc - lenne. Lenne, ha nem lenne minden ablak alatt egy beépített íróasztal vagy komód, ha az asztalokon nem lennének számítógépek, ha a komódokon nem lennének irathgyek. Így azonban mindent le kell pakolni, székre lépni, a székről az asztalra. Lemosni az ablakot, gumival lehúzni, a keretet megtörölni. Lelépni az asztalról a székre, a székről a földre, kinyitni az ablakot. Visszalépni a székre, onnan az asztalra, az ablak másik oldalát is megmosni, lehúzni, keretet megtörölni. Visszalépni a székre, onnan a földre, visszapakolni a monitort, billentyűzetet, irathalmokat.
Mindezt harmincszor.
Negyven fokban.
Illetve, dehogy harmincszor, van ugyanis nélgy ablak amit nem lehet kinyitni mert úgy van elébe építve a bútor. Ezeket belülről lemosom majd kimegyek. előszedem a háromrészes létrát, kinyitom és nekitámasztom a falnak, majd felmászom rajta az első emeletre.
Bezony kérem, létezik olyan idióta belsőépítész, aki úgy tervez meg egy emeletes irodaházat, hogy ne lehessen belülről tisztítani az ablakait.
A diplomáját venném vissza az ilyen szakma szégyenének. Merthogy egy tíz emeletes csupa üveg akármit csak alpinisták tudnak tisztán tartani, az sincs rendben, de istenkém, most ez a divat. De hogy egyemeletes épület ablakait csak kivülről, az ablakpárkánynak támasztott létrán egyensúlyozva lehessen megmosni, az azért elgondolkodtató.
Mindegy, kész vagyok, hétfőn lehet számlázni.

Este A taxisofőr az Örökmozgóban.