Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/08/04

:-) Szépjóestét!
Máma olyat csináltam, amit már hetek óta nem: meleg vízben zuhanyoztam!
Bezonyám!! Már -úgy tűnik legalábbis, hogy- időtlen idők óta ki se nyitottam a melegvíz csapját, csak a hideget.
Igaz, ehhez a forró zuhanyhoz az kellett hogy előtte kétszer is bőrig ázzak a bringán; egyszer munkába menet, aztán meg onnan jövet. De ez nem panasz, kellett már ez a hidegfront, teljesen kikészített a hőség. Ma éjjel végre jót fogok aludni. Nem a szétdobott végtagokkal, izzadtan, lucskos, gyűrött lepedőn fogok lihegni a ventillátor előtt hanem egy könnyű takaró alatt jólesően összegombölyödök és reggel pihenten, száraz és illatos bőrrel fogok ébredni. Wowwww! :-))

De előtte még szomorú kötelességemnek kell eleget tennem:

Fájdalomtól megtört szívvel tudatom, hogy BéAeSeF típusú, 500-szor újratölthető ceruzaelemeim életük 4. esztendejének vége felé ma végelgyengülésben kimúltak.
Hiányuk komoly veszteség számomra, sok szép emlék fűződik hozzájuk. Több száz órányi zenét, híreket, közéleti vitaműsort, pontos és pontatlan időjárásjelentést köszönhetek nekik. Ha töltve voltak, egyetlen percig nem unatkoztam. Hosszú életük folyamán három kisrádiót szolgáltak ki, a fülhallgatókat nem is számolva.
Sorsuk kemény és megpróbáltatásokkal teli volt, de ők hűségesen szolgáltak. Gyakran hagytam őket csontig lemerülni és még az is előfordult, hogy az elejtett rádióból kipattanva az útpadkáig vagy éppen az út széli árokig gurultak.
Ünnepélyes búcsúztatásukra holnap reggel 9 órakor, egy belvárosi közintézmény előcsarnokában elhelyezett szárazelemgyüjtő előtt kerül sor. Őszintén remélem, hogy végső nyughelyük egy szakszerűen kezelt veszélyes-hulladék tárolóban lesz. 4 évnyi intenzív szolgálat után megérdemlik a kegyeletteli hulladékkezelést.
Béke poraikra.