Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/10/02

:-)) Szépjónapot!
jajdeizgatottvagyokjajdeizgatottvagyok!!!
Van énnekem egy (több is van, de most ez az egy a lényeg) barátnőm, aki már vagy húsz éve arról álmodozik, hogy a nyugdíjas éveit Gödön, egy kis házikóban fogja tölteni. Négy évvel ezelőtt vett is egy 50 négyzetméteres házat, fürdőszobát csináltatott bele, hőszigeteltette, tevezte a kandalló helyét ami előtt ő majd jó karban lévő frissnyugdíjasként a beszt magazint és a sztori újságot fogja olvasgatni.
Erre mi történt, na mi??
hát az én moltóintellidzsente barátném a nyáron Fűzfőn nyaralt és -mit ad isten- beleszeretett Fűzfőbe. Ott akarja leélni az életét, sehol máshol, már csak egy éve van nyugdíjig, de utána azonnal költözik, ő nem, ő Pesten egy percig nem marad.
hehe, csakhogy ehhez el kell adnia a gödi házat.
hm. hmhm.
Kis házikó kis kerttel egy csendes zsákutcában.
Pest 25 perc vonattal.
A Duna fél óra séta.
Szomszédok szinte nincsenek is, mindenkinek a hátsó kertje szomszédos a telekkel.
hajhaj, de szép is lenne!

Tessenek, nagyon-nagyon tessenek nekem szurkolni, hogy ne kérjen többet a házikóért mint a lakásom ára plusz a megtakarításaim plusz némi hitel!!!!
Lécci-léccci-léccciiiiiii!!
Úgy szeretnék én is elköltözni Pestről és mégis, 25 perc alatt bent lenni a Nyugatiban.
Arra most -és még vagy 5-6 évig- nincs energiám hogy elkezdjek járni utána, de ha így az ölembe csöppenne, hát akkor egész életemre megoldódna a lakhatásom gondja, megszabadulnék Pesttől, megszabadulnék a szomszédoktól, megszabadulnék a járdákon összetört sörösüvegek cserepeitől, a kocsmák előtti hányadékban való tapicskolástól és a nagyváros összes hátrányától - miközben 25 perc alatt bejutnék dolgozni, színházba, szóval a város előnyeit nem veszíteném el.
Túl szép ahhoz hogy valóra váljon, de legalább kicsit álmodozok róla.

Más:
Van énnekem két iciripiciri színházi táskám. A színházi táska elengedhetetlen a jólöltözöttséghez, ha nincs is időm átöltözni, akkor is, táskát mindig cserélek. Színházba vagy operába soha nem megyek a hétköznapi nagy tarisznyáimmal. Kis táskába persze nem fér bele a napi használatú óriási buksza amiben a pénz mellett hitelkártya, névjegyek, kifizetett csekkek, kabala külföldi pénzek, banki bizonylatok és egyéb hasznos vagy haszontalan dolgok vannak. Kis táskába csak egy rúzs, a lakáskulcs, a ruhatári jegy és egy pirinyó pénztárca fér. Ha vége van a szezonnak, ezek a kis táskák a picike pénztárcákkal együtt mennek a fiókba és majd csak ősszel kerülnek elő. Az idén éppen tegnap, mivel tegnap voltam először színházban.
És mit találok az én iciripiciri pénztárcáimban, na mit???
Hát pénzt!!!
Az egyikben 5000 ft-ot, a másikban 6500-at.
Woowww!!
mindenki a vendégem!!!