Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/09/26

:-) Szépjóestét!
:-(
Máma megtörtént az, amitől már régóta féltem; komolyan rosszul lettem.
Reggel ittam egy kávét, dolgoztam, kicsit kókadt voltam ugyan, de hisz mostanában mindig az vagyok, hát már megszokhattam. Ebéd után kezdtem szédülni, gondoltam, iszom a büfében egy erősebb kávét, nem kutyulom a semmire se jó neszkávét. Mire a büfébe értem már egész pocsékul voltam, kapaszkodtam a pultba, fájt a fejem, káprázott szemem. Megittam a kávét, közben befutott a masszőr, mondta, neki van vérnyomás-mérője, üljek be hozzá egy pillanatra. Addigra már olyan állapotban voltam, hogy egy ilyen felszólításra a legszivesebben le is feküdtem volna - ott valamelyik asztalra, de akár a kőre is. A vérnyomásom 135/85 volt, a szokásos 110/65 helyett. Kicsit bűvészkedett a masszőr, nem nagyon hiszek az ilyen kézrátételes meg elhessegetős dolgokban, de mindegy, akkor már szorított a mellkasom, halálfélelmem volt és el akartam ájulni. Befektetett a csí-gépbe (egy kaloda szerű akármi, rázza a lábat és így energetizál. A vérkeringést biztos javítja, mert utána úgy bizsergett a lábam, mint amikor az elhalt végtagba tér vissza a keringés). Aztán újra vérnyomásmérés, 125/85, később 130/90, össze-vissza, még nézni is rossz volt.
Aztán hálistennek enyhült a szédülés, engedett a mellkasomról a szorítás, a halálfélelem is enyhült, sima kis pánik volt csak rajtam. A főnököm megnyugtatott, hogy az én súlyommal és korommal 150/110-ig nyugodt lehetek, nem fogok se agyvérzést, se szívinfarktust kapni.
Megnyugodtam.

Megszerveztem a helyettes nénit, a neten lemondtam a vizsgákat, a büfést kioktattam, hogy ezentúl, ha lemegyek kávézni akkor töltsön egy pohár narancslét. A barátnőmet is kitanítottam, hogy ha lát a vízforraló felé haladni és a kezemben van a kávésbögrém, nyugodtan rúgja ki belőle.
Többet most nem tehetek magamért.
illetve még annyit, hogy elhalasztottam a Nagy Egérjárás utáni Nagy-Szekrény-Ellenőrzés-Projektet, az Őszi-Nagytakarítás-Projektet és a szintén őszi Nagy-Pulcsi-Peszerzés projektet.
Mindezek helyett most megyek és tartok egy intenzív PAK-edzést.