Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/02/11

:-) Szépjóestét!
Ezt a játékot Cavintonéknál találtam. Én is imádom :-))
A legszebbek:
hajrázik ISBN lendül
hárs küzdi lajbi lenn
ebül hidal járni NSZK
És amire még a gép sem jött rá:
Hilde liba künn jársz
álhaj dübel rizs kinn
hája len birsz küldni
Hiába, no, a természetes intelligencia mindig túltesz a mesterségesen :-))

Más:
Meg kell követnem az mdf-et, tegnap nagyon leszóltam a kampányuk szinvonalát. Ez az almás plakátsorozat kicsit jobb, bár még mindig nagyon házilag fotosoppolt íze van. Annál is inkább, mert az almatorta (szerintem legalábbis) amerikai nemzeti csemege. Nekünk magyaroknak az almáspite és az almás rétes a klasszikus házi süteményünk - már a mákos bejglitől és a zserbótól eltekintve persze, de azokban ugye nincs alma. Nincs ezzel semmi baj, csak azt mutatja, hogy mindnyájan mást érzünk klasszikusnak, hagyományosnak, megőrzendőnek és továbbadandónak. Szóval mindnyájan máshogy vagyunk konzervatívok.

Ettől a véleményem nem változott: az mdf túl agresszíven kampányol egy olyan adónem eltörlése mellett, amiben az átlagember egy életben egyszer érintett. Ha egy pártnak mindenről a halál jut az eszébe, ha egy politikus akárhol beszél, mindenhol a 'haláladó' a második szava, az az élőkhöz szóló politikai mondnaivaló hiányára utal.
Ettől még eltörölhetik az örökösödési adót, csak éppen a téma komolyságához képest nevetségesnek hangzik, amikor a nagyközönség füle hallatára, óriási vehemenciával számolják ki, hogy a két éves részletfizetési lehetőséggel élve havi pár száz Ft-os adóterhet akarnak megspórolni a kisembereknek. Ami ellen természetesen semmi kifogásom nincs, már persze azon kívül, amit már írtam: politikai programnak édes kevés.