Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/09/22

:-) Szépjóreggelt!
Csendes éj van mögöttünk, csak az újpesti MSZP-székház felől érződik némi kesernyés füstszag. Az ablakot egyébként már beüvegezték, de az üvegcserepeket még nem söpörték össze. Nagyon nem bámészkodtam, csak a piachoz menet pont ott kell elmennem. Abban az utcában is mostanában készült el a díszkövekkel burkolt járda, akkor örültem neki, tetszett nagyon. Életemben nem gondoltam volna, hogy ezentúl majd jobban szeretem az aszfaltjárdát. Úgysem hordok már tűsarkút, olvadozhat a negyven fokban, én már nem fogok kis lyukakat hagyni benne. Legyen inkább aszfaltburkolat - azt nehezebb feltépni.
A pedellus bácsi is kiakasztott kissé. Eddig mindig meghalgattam, megköszöntem a fideszes kártyanaptárat, meg matricát, de most kiakadtam. Jön nekem a szokásos hazug tolvajbanda dumával. Hirtelen forrt fel az agyam, kérdem, érzi-e a füstszagot. Csak hápogott, én meg ordítottam, hogy ezt akarták? Már nem is tudom, hogy Lovas vagy Bayer írta meg egy-két éve a Demokratában, szinte szó szerint megjósolta ami történt, hogy majd jönnek emberek, felmennek lépcsőkön, felborítanak székeket, fellobbantanak lángokat. Imádott Orbánja meg lekezelt a szerzővel és kedvenc hetilapjának nevezte az újságot. Ezt akarta?? Csak nézett szegény, tényleg nem ő tehet róla. Vagy mégis, néha csak intettem neki elmenőben, de soha nem tudtam úgy elmenni mellette, hogy a mocskos komcsi kifejezés meg ne csapja a fülem.
Mindegy, nyilván én is felkerültem a mocskos komcsik listájára.
Aztán a kutyasétáltatós barátnőm is kiakasztott.
Merthogy Gyurcsánynak le kéne mondani. Oké, mondom, miért? Mer'hogy el akarja venni a nyugdíjasoktól az ingyenes utazást. Bazd meg, 57 éves vagy, három hónap múlva nyugdíjba mégy és már most azon aggódsz, hogy 65 éves korodban majd fizetni kell a vonatjegyért, ha dugni mégy a Lajosodhoz?? Egy szem vilyagra majdnem ötezer, egy vonatjegy 1200, hát bazd meg, számít?? Különben is, van még addig 8 éved, addigra már vonatjegy sem kell majd, mert ott fogsz lakni a szomszédjában.
Igaziból nem kéne rá haragudnom, ilyen, ennyi észt adott neki az Isten.
2002-ben a mijépre szavazott, mert elhitte, hogy ha Csurka lesz a miniszterelnök, akkor a nők nyugdíjkorhatárát leszállítja 55 évre. Basszus, csak azokét, akiknek három vagy több gyerekük van!! Te soha nem szültél, hiába nevelsz négy macskát, azokra nem jár nyugdíjkedvezmény!! Nem baj, azt is megígérte, hogy lerendezi a cigány kérdést, azért is szavazott rá. Aztán a két forduló között belefutott egy Hősök teri tüntetésbe. Nem tudom megcibálták-e a derékig érő koromfekete haját vagy csak tettek rá pár megjegyzést, de a második fordulónál már Medgyessyre akart szavazni, csak az volt a baj, hogy nálunk nem volt második forduló. Mindegy, örült nagyon hogy a szocik nyertek. Aztán azon háborgott, hogy csökkennek a kamatok. Nem értette, hogy ha a világon mindenhol 2-3 % a kamatláb, itthon sem lehet 9. Idén azért Gyurcsányra szavazott, Lajosa azt mondta, hogy Orbán hülyeséget beszél a 14. havi nyugdíjjal, örüljenek ha a 13. havi megmaradhat. Gyurcsány szentül megígérte, az ő anyja is nyugdíjas, hát csak nem fog kibaszni a saját anyjával. Nyáron aztán nagy büszkén jelentette, hogy aláírt a fidesznél és megjegyzésbe nagybetűkkel odaírta, hogy HAZUDTAK!. Mit hazudtak, kérdem. Hát, nem mondták, hogy kamatadó lesz. Merthogy ő már nem tarthatja bankban a pénzét, mert elszedi a kamatot az adó. Inkább minden luxust belerak a majdani házba, kandallót, meg márványt, csak hogy ne kellessen ennek a szemét tolvaj bandának kamatadót fizetnie. Meg mident megad a macskáinak, medve sajtot, meg kemencében sült sonkát, azok legalább meghálálják, de ezeknek a rohadékoknak egy vasat se! Hazudtak! Ha már egyszer adtak valamit, ne vegyék el!! Miért mindig a nyugdíjasokat rabolják? Miért nem utazhatnak ingyen? Meg egyébként, ő is ingyen diplomázott, nagyon sok tehetséges ember tanulhatott akkoriban, most ezentúl mi lesz? Csak pénzért lehet egyetemre járni? Meg utazni? Meg különben is, az eszdéesztől őrízzen minket a jóisten, fáj a foguk a kormányzásra, de nem szabad engedni, mert zsidó világ lesz akkor ..... De az isten rakjon a kopaszok közé, anyád is zsidó!! Ez nem igaz, nem az, a gyertyatartók csak azért maradtak meg mert az ezüstnek nincs ára, de az anyja már katolikus. Kikeresztelkedtek, még '35-ben, a nagymama is katolikusnak lett eltemetve.
Jajj.
Uhh.
Hhu.

Jövök vissza, ha már dühöngük, túlesek a patika témán is.