Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/10/06

Háát, igaz, hogy a konyhában, krumplihámozás és csirkemellfilézés közben hallgattam, de ennek az Orbán beszédnek tényleg hangosabb volt a ketyegése mint a durranása.
Pont mint 2002-ben, amikor olyan váratlanul kikaptak. Nem tudott hova kapni, mit csinálni, csak hajtogatta, hogy fogjunk össze, hogy ha kell, együtt tudjunk mozdulni. Akkor is naggyűlés naggyűlést követett, most is ezt hirdette meg. Szimpla időhúzás, abban reménykedik, hogy majdcsak lesz valami, majdcsak ölükbe pottyan egy hangfelvétel amit össze lehet vagdosni, vagy valami hasonló. Őmelette elaludni úgysem lehet, ért hozzá hogy izgalomban tartsa a népet, hát pár hétig biztos lesznek még tüntetések.
A fehér szín, nos, azt én inkább hanyagoltam volna, a Kossuth téren a TV székház ostroma után közfelkiáltással mondták ki, hogy a "forradalom" szine a fehér. Ezt másnap felkapta Schmidt Pál, én már ebben is folytonosságot éreztem.
Ez a hat pontos Charta pedig, nos, én az ő helyében nem venném a számra a Charta kifejezést, akárhány pontos is az - ez a hat pont ráadásul teljesen semmitmondó, sőt, semmitkérő.
A végén pedgi ezek az izmos karok, amelyek bármilyen követ meg tudnak mozgatni, nos, ez a három hete feltépett utcaburkolatok után kifejezetten nem egy mérsékelt politikushoz illő szóvirág.
De pont ebben nagy mester ő, a képekben beszélésben, amit ért az akinek szánja, viszont mindig ki tudja magyarázni olyanok előtt, akik szintén értik, csak éppen nehezményezik - ezúttal mondjuk a macskakövel való dobálózást.
Izmos karok, amiknek ereje a méltóságban és a kitartásban van, atyaég, komolyan, tiszteletreméltó teljesítmény ilyen erős és 'ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes' képeket kitalálni.

Ehh, undorító, megyek inkább, megcsinálom holnapra a saslikot. Ki tudja, meddig lesz ilyen szép, szabadtéri sütögetésre csábító idő.

4 Comments:

  • At 9:23 du., Blogger Kinga said…

    Engem az a bizonyos mondata utott sziven, de evek ota a legjobban, amit ideztem is, hogy ugye a torvenyes, negy evenkenti (alkotmanyos) valasztasokkal nem lehet mindent eldonteni...

    Azert ennel nyiltabb demokracia-ellenes uszitast mar regen hallottam ember szajan kijonni egy allitolagos parlamenti demokraciaban. Ja, es: jogasz szajan, ez meg szebbe teszi (jo, tudom, hogy ez a legutolso, ami neki szamit).

    A szomoru az egeszben az, ahogy abszolut lejaratodik az orszag. Mert mindenkinek jar a szaja a GyeEf beszed miatt, es en nem vedelmezni akarnam, nem is tudom, mert nem otthon elek, es nincs olyan reszletes ralatasom a dolgokra (bar azert tobb van, mint egyesek hiszik), de csak egyszer, ismetlem: egyszer kellene figyelmesen elolvasni azt a kurva beszedet elejetol vegig, es meg minimalis eszbeli kepessegekkel is azonnal ra lehetne dobbenni, hogy mecsoda csusztatasok forognak a sajtoban es a kozszajon errol. Ezt most azert irom, mert az egy dolog, hogy mittudomen otthon ez van, de a nemzetkozi media is ezt a marhasagot, azt a ket (vagy hany) mondatot harsogja mar harom hete (vagy hogy) minden errol szolo cikk focimeben, es ennek kovetkezteben adodik olyan abszolut nevetseges helyzet, hogy mondjuk GyeEf most vezerhelyen csucsul egy "demokracia-ellenes" listan, mondjuk az irani elnokkel egy sorban.

    Nem pedig az a hibbant, aki nyiltan uszit a demokratikus jatekszabalyok ellen.

    Megall az eszem. Komolyan.

     
  • At 10:16 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Hát igen, abban az őszödi beszédben nem voltak két- vagy többféleképpen értelmezhető üzenetek és olyan mondatok amiket különböző habitusú emberek másféleképpen hallhatnak. Abból a beszédből értettem meg, hogy micsoda fafejekkel kell neki az mszp-n belül megharcolni a reformokért.
    Orbán beszéde bezzeg paposan, polgári jólneveltséggel van előadva, de közben hájjal kenegeti a legszélsőségesebbeket.
    Gyurcsány mai expozéját hallottad?
    ha nem, itt van:
    http://www.miniszterelnok.hu/mss/alpha?null&m10_doc=481&pg=2

     
  • At 10:40 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Orbán beszéde is fent van, tényleg mondott ilyet még az elején, azért kerülte el elsőre a figyelmem, pont a hűtőt rámoltam.
    http://fidesz.hu/?CikkID=65136

    Egyáltalán, hogy jön ahhoz, hogy azt állítsa, vasárnap szavaztunk a kormányról??
    Önkormányzati választás, arra mondtam nemet hogy se Demszkyt, se Tarlóst nem tartom alkalmasnak polgármesternek, hát basszus, nem arról kérdeztek, hogy Orbánt vag gyurcsányt akarom miniszterelnöknek! Ehh, egyébként igaza van Orbánnak: "A legtökéletesebben szervezett politikai élet sem pótolhatja a vezetők felelősségét, nem vethet gátat az erkölcstelenségnek, nem védhet bennünket a hazugságoktól."
    Az ő erkölcstelenségétől és hazugságaitól, teszem hozzá én.
    Bár tartok tőle, hogy ez abeszéd nem az önkritika netovábbjaként fog bevonulni a történelembe.

     
  • At 9:24 du., Anonymous Névtelen said…

    Tudjatok, az a dobbenetes, hogy sok, egyebkent altalam ertelmesnek tartott ember, aki annyira ki van akadva a Gyurcsan beszeden, hogy elmegy tuntetni ellene, az nem hajlando meghallgatni es/vagy elolvasni a beszedet, meg akkor sem, amikor kerve kerem ra. Csak azert kerem, hogy legyen valami kozos kiindulasi alap az eszemcserehez. Nem. O azt jobban tudja, nem kell meghallgatni.
    Megall az esz.

     

Megjegyzés küldése

<< Home