Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/10/03

:-) Szépjóestét!
Úgy látszik, a fidesz végleg levetkőzte az úriemberségnek még a látszatát is; már a kutyakomédiázásnál tartanak. Esküszöm, külön emberük van arra, hogy az értelmező szótárból mindig újabb és újabb becsmérlő kifejezéseket szemezgessenek. Az "Akár fel is emelhetnénk ezt az épületet, de nem vagyunk úgy
öltözve" bumfordi eleganciájától elég gyorsan eljutottak oda, hogy gyújtogatókkal tüntessenek együtt. Lelkük rajta, ha szeretnek hepciáskocni, tegyék. Tisztára mint valami alsófalufarkai kocsmában, kipattintják a bicsakot oszt hőzöngenek ezerrel. (A hepciáskodni és hőzöngeni kifejezésekre copyright by Brünnhilde, kéretik nem lenyúlni!).
Úgy tűnik, hogy a hangulat izzításával párhuzamosan az mszp és az szdsz nem hagyja magát, összezárnak. Hogy ez négy év múlva mibe fog kerülni az szdsz-nek, most inkább nem jósolnám meg. Legyen elég annyi, hogy eddig még mindig veszített 8-10 %-ot, ha nagyon összefogott az mszp-vel. Merthogy a liberális szavazópolgár is finnyás ám, mindne jel szerint finnyásabb, mint a konzervatív.
Hanem, az azért mégis furi, hogy a lenézett ex-apparatcsikok meg prolicsemeték kulturáltabban politizálnak mint az oxfordban diplomázott jogászok. Erre mondják, hogy nem a papír teszi az embert, hanem az emberség.
A fidesz egyébként tényleg nagyon szélre tart, alig hiszem, hogy létezik olyan normális, középosztálybéli polgár aki most kimenne a Kossuth térre húgyszagot(*) szívni. Oda már csak a nagyon elvakultak mennek ki, a polgár ehhez túl finnyás. Ha meg mégis kimegy, akkor nem polgár - legalábbis a szó szótári értelmében nem az.

Más:
hanem, emberek, nagy találmány ez a kerékpár! Két hét után először mentem dolgozni, reggel úgy kellett erőszakot tenni magamon, hogy egyáltalán elinduljak. Mindenféle pszichoszomatikus tünetek törtek elő rajtam, szédültem, hányingerem volt, csikart a hasam. Mire beértem, teljesen felfrissültem, ittam egy méregerős kávét és mire észrevettem, már dél volt. Annyi munkám van, hogy a kollégák oda se merték tenni az asztalomra, mindenféle fiókokból meg dobozokból apránként szedegetik csak elő. Délutánra már a könnyem folyt a fáradtságtól, a nyelvem kiszáradt, a szemem égett, a lábam bedagadt. 40 perc bringázás, és mintha csak akkor ébredtem volna, friss lettem megint; a bokám lelappadt, a homlokomon kisimultak a ráncok.

Mégmás:
a sajtos edényeket (sajtmártás, reszelt sajttal szórt tészták, pizzák, ilyesmi) előbb hideg vízzel tessenek elmosogatni és csak utána meleggel. A meleg víztől ugyanis egyből megolvad a sajt és rákeményedik a tányérra, villára, azt onnan már csak lekaparni lehet. A hideg víz viszont simán lehozza.


-----------------------------------------------
(*)nem viccelek, ma először mentem dolgozni és a bringaút megkerüli a Parlamentet. Tömény húgyszag üli meg a környéket, a tüntetők felőli oldalon enyhébb, de a másik oldalon nagyon penetráns, az egész tér levegőjét tönkreteszi. Meg a bringautat is, mert a mobil WC-ket a bringaútra telepítették, a kordont a bringaútra telepítették, az árusok ugyan nem a bringaútra telepedtek csak a szélére, de a vevőik már a kerákpársávon tömörülnek, le kellett szállnom. Ez van, ez az én hozzájárulásom a szólásszabadsághoz és a demokráciához.

11 Comments:

  • At 10:05 de., Anonymous Névtelen said…

    Brünnhilde, nagyon, nagyon elfogult vagy. Amit fontosnak tartok megjegyezni: a Kossuth-téren lévőkkel szinte semmilyen politikai elgondolásban nem bírok egyetérteni, azt leszámítva, hogy szerintem is le kellene mondania Gyurcsánynak, mégis szeretném leszögezni: ők és a gyújtogatók két külön csapat. Őket összemosni a randalírozókkal éppolyan súlyos - és gerjesztett - politikai tévedés, mintha rád, mint valamikori SZDSZ-támogatóra azt mondani, hogy heroint árulsz a környékbeli iskolákban, csak, hogy megmérgezd a magyar ifjúságot. Mindkettő politikai álláspont.

     
  • At 10:16 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kaptárlakó, azért nem értek veled egyet, mert a Kossuth téren oylanok szónokolnak, mint Ekrem Kemál, Budaházy, Tomcat, ez utóbbi kettő tevőlegesen is részt vett a rombolásban és gyújtogatásban. A Kossuth téren első perctől kezdve várják Orbánt, külön emelvényt építettek neki.

     
  • At 3:10 du., Anonymous Névtelen said…

    Kaptárlakó, azért nézd meg ezt a videót arról, hogy kik vannak ott.

    http://hvg.hu/itthon/20061003kossuth_video.aspx

    Oké, most épp nem randalíroznak, de aki ilyen szövegeket mond és hallgatni bír... Nem is tudom, mit mondjak arra.

     
  • At 3:56 du., Anonymous Névtelen said…

    Hát ezért mondtam azt, hogy semmiben nem értek velük egyet politikai téren, meg úgy általában a nézeteiket ízléstelennek tartom. Aki ismer engem, az tudja ezt. De ők nem gyújtogatnak, nem törnek-zúznak. Ez igen erős csúsztatás.

    Az pedig, hogy ott volt a felszólalók között a Budaházy, meg a Toroczkai... hát jó sokan felszólaltak ott, az elején számolatlanul, cenzúrázatlanul.

    Én semmi mást nem állítok, csak azt, hogy akik a Kossuth téren vannak, azok nem randalíroznak.

    Ezzel nem akarom felmenteni a Fideszt, vagy bárki mást, épp elég van az ő rovásukon.

     
  • At 4:18 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Én sem azt mondom, hogy ők gyújtogattak vagy fognak De a Kossuth téren tüntetők annyira a politikai lét perifériájára szorult -gyakran okkult, zavaros vallási alapon álló- szervezetkből jöttek, hogy önmagát mérsékeltnek nevező politikus nem közösködhet velük. Még a területen sem, mert ez is egy gesztusértékű jelzés, hogy egyetért velük. Vagy legalábbis gesztusértékű jelzésnek vehetik azok, akik annak akarják.
    Ez megint az egy szájból fújink hideget és meleget esete lenne.
    Arról nem beszélve, hogy néhány, igazán szélsőséges személy "berághat" amiért (szerinte) Orbán esetleg le akarja nyúlni az ő munkájuk gyümölcsét, amit a harmadik hete tartótüntetésekbe fektettek.

     
  • At 5:28 du., Anonymous Névtelen said…

    Kedves brunnhilde. Véleményed, ami persze számodra az igazság, súlyos csúsztatásokat, féligazságokat és sandaságokat tartalmaz. E mögött talán informálatlanságodat, esetlegesen rossz szándékodat sejtem. Írásod tökéletesen tükrözi napjaink magyarországi és világsajtóját:) Ezért azonban nem lehet téged hibáztatni, hiszen Te is részese vagy egy globális Valóság shownak. Erről vagy nincs tudomásod, vagy számodra ez a fajta tudatosság és a kisemberek tudatlanságban tartása kedvező.

    Üdv.:csak egy bakker:-))))

     
  • At 5:53 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Megtennéd, hogy részletezed azokat a 'súlyos csúsztatásokat, féligazságokat és sandaságokat'? Nagyon szívesen olvasnám a véleményed és velem történt már olyan, hogy felülvizsgáltam az álláspontom - ehhez persze érvek kellenek. Valóban nem tudhatok mindent, nem lthatok minden eseméány mögé és igen, valóban a hazai és a világsajtóból tájékozódom. Viszont kíváncsi vagyok, így szívesen megismerném például, hogy mit értesz "globális Valóság show" alatt.
    Ui: tényleg bakker a nicked?

     
  • At 5:58 du., Anonymous Névtelen said…

    Hazudtunk, hogy lophassunk
    Náray-Szabó Gábor 2006. október 4.

    A nyolcvanas évek elején az üzemi újság tudósítója arról faggatott, hogyan tervezik a gyógyszereket, mi a szerepe a tudományos információnak a kutatásban, minek kell egyáltalán könyvtár a vállalatnak. A beszélgetés során spontán jött elő belőlem a "vallomás": támogatom a jelenlegi reformkurzust, és bár nem voltam KISZ-tag, sem párttag, sőt, sikerült azt is elkerülnöm, hogy ügynöknek szervezzenek be, közvetve hitet tettem Kádár rendszere mellett. Tettem egy barátságos gesztust, mert nyilvánvaló volt, hogy ez a feltétele a vállalatvezetés irántam száz apró jelből megnyilvánuló bizalmának. Nem voltam egyedül. Egy-két konok és a perifériára szorított bajkeverő kivételével tízmillió ember emlegette, hogy a Kádár-Aczél rezsim elfogadható, és ha nem ugrálunk, kaparhatunk valamit.

    A Mammon szolgálatában hazudott az egész ország. Az első nagy hazugság az 1957. május 1-i felvonulás volt, ahol százezres tömeg éltette azokat, akik vérbe fojtották a magyar történelem egyik legdicsőségesebb forradalmát. Később sorra adták el magukat a börtönből kiszabadult értelmiségiek, és különleges tiszteletet érdemel az a maroknyi állhatatos, kemény ember, aki erre nem volt hajlandó. Saját maguknak is hazudtak a párttagok, mert nem az eszme, hanem a karrierizmus vezette őket az élcsapatba. Hivatalból hazudtak a szerencsétlen beszervezett ügynökök, mert nem volt más választásuk. A házasságtörők hazudtak a családjuknak, amikor arról kérdezték őket, hol voltak tegnap este. A tanárok hazudtak a diákoknak, amikor Istenről vagy forradalomról esett a szó. Így vagy úgy mindenki megkötötte a maga kis alkuját, ami általában tisztességtelen volt, mert a kényszer szülte. Cserébe megkaptuk a hazugság árát: Trabantot, hétvégi házat, majd a bevásárló turizmust, múzeumok helyett áruházakat az irigyelt Nyugaton.

    De nemcsak hazudtunk, loptunk is, mert mindenki a munkahelyéről telefonált magánügyekben, a közértes a bolti áruból csipegetett, az értelmiségi az állami infrastruktúrával üzletelt. Vállalati autókkal furikáztak a főnökök a telkükre, melyen a beosztottak építették hétvégi házukat. Önként és dalolva, mert cserébe fusizhattak a vállalati szerszámokkal, intézhették ügyeiket munkaidőben. Az apró lopások legitimálták a nagy rablókat, formálódtak az egyre nagyobb vagyonok. Valaki elmesélte, hogy a nyolcvanas években egy külföldi gyógyszerküldemény véletlenül rossz helyre érkezett és illetéktelen személy bontotta ki, aki majd hanyatt esett, amikor egy maréknyi ékszert talált benne, nyilván a lezsírozott rendelés jutalmaként. Az újságok megírták, hogy egy elhunyt vállalatvezető két volt felesége összeveszett a svájci titkos bankszámlán. Miközben hazudtunk, nem vettük észre, hogy ennek ára van: rosszkedvű és rövid életű a magyar, bomlanak és fogynak a családok, az atomizálódó társadalomban riasztó méreteket ölt az alkoholizmus.

    Állítólag Hamvas Béla mondta, hogy a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána jön. Nos, egy rövid kegyelmi időszakot követően, valamikor a kilencvenes évek elején visszatértünk Kádár szelleméhez. Amikor 1990 végén átvettem egy korábbi szocreál monolit "civil" szervezet vezetését, azt hittem, hogy nagy bölcsességet hirdetek: az emberek maradnak, a szabályok változnak. Kiderült, hogy a maradó embereket - tisztelet a kivételnek - egyáltalán nem a szakmai közösség építése, sokkal inkább a happolás érdekelte. Meg is lett az eredménye, mára a korábbi tekintélyes szervezet romjain kisstílű akarnokok próbálnak némi zsákmányhoz jutni. Az egész társadalomban egymás után jelentek meg a züllés nyilvánvaló jelei. Először a Tocsik-botrány értékelése során hangzott el az érvelés: nem lehet elítélni, mert törvényes, habár erkölcstelen. Akkor lett világos sok gondolkodó ember előtt, miért panaszolta Lustiger, Párizs érseke, hogy manapság az erkölcs szerepét a jog veszi át. Az a jog, melynek nyakatekert megfogalmazásai, bármely részletesek legyenek is, lehetőséget adnak arra, hogy bármit, de annak az ellenkezőjét is bizonyítani lehessen. Öreg barátom meséli, hogy a háború előtt az angol borkereskedők nem írtak szerződést, egyszerűen a magyarok tenyerébe csapva kötöttek üzletet. Ha azonban késett a szállítmány vagy pancsolt volt a bor, soha többé nem álltak szóba a szőlősgazdával.

    A kádári idők valahogy mégiscsak szégyellt hazugságai után mára a manipuláció szakmává vált. Az újságíró a kamerák előtt lesajnáló mosollyal világosítja fel a nézőket: ha egy politikus azt állítja magáról, hogy ő nem hazudik, akkor az ájultan tisztelt Nyugaton nem veszik komolyan. Nem az a kötelességünk tehát, hogy igazat mondjunk, hanem az, hogy profiknak láttassuk magunkat.

    A manipulációra szakosodott sajtó a tudomány bőséges eszköztárát felhasználva ördögi hatékonysággal hitet el fogyasztóival szinte bármit, ami milliárdos szponzorainak érdekében áll. Manipulálják a közbeszerzéseket, kedvencek kapják a megbízásokat, akik szorgosan dolgoznak a riválisok bármi áron való ellehetetlenítésén, klientúrát építenek a pártok. A szellemi élet képviselői kicsinyes paktumokat kötnek egy-egy kitüntetés, előléptetés vagy más előnyök érdekében. A szóvivők letagadják a csillagot is az égről, de a keresztény értékeket hirdető pártot is füllentésen érték a szerverügy kapcsán. A pártkatonák nem a győzelem, hanem zsíros állások reményében kampányolnak. Az ötvenhatos halálraítélt azokat legitimálja, akiknek elődei őt halálra ítélték, az egykori ügynök azt hazudja, hogy hazája szolgálatában jelentett. Virágzik a szürke gazdaság, elcsaljuk az adót, és nincs az a jogszabály, amit ki ne játszana a leleményes magyar.

    A bűnök ritkán nyerik el azonnal a büntetésüket, különösen akkor, ha egy egész közösség követi el őket. Jelképes üzenete van annak, hogy éppen a forradalom ötvenedik évfordulóján jött el az igazság pillanata. A miniszterelnök most nyilvánosságra került hazugságai csak a jéghegy csúcsát jelentik, csak arra utalnak, hogy a fejétől bűzlik a hal. Nálunk elképzelhetetlen, ami Finnországban történt, amikor a hamis jelentésekkel manipuláló miniszterelnököt saját pártja mondatta le nem több, mint huszonnégy óra alatt. Ezzel szemben itt a szolgalelkű frakció egyhangú támogatásáról biztosította, mert ha nem, oda a tiszteletdíj, az állami gépkocsi, oda a zsíros megrendelés. Francis Fukuyama a liberális piacgazdaság apostola írt egy könyvet, melynek címe Bizalom. Számos példán bizonyítja, hogy csak akkor működik egészségesen a gazdaság, ha virágzik a partnerek között a jogi formulákhoz nem köthető bizalom. Ha ez elenyészik - és szerinte pl. manapság Amerikában enyészik - kárát vallja a gazdaság, nem lehet üzletet kötni, mindenki rosszul jár.

    Mózes több ezer éve hozta le a két kőtáblát a Sinai hegyről, rajta a Tízparancsolattal, mely összefoglalja a társadalom sikeres működésének elemi szabályait. Közöttük a nyolcadik: hamis tanúságot ne tégy felebarátod ellen. Az idők során egyre tágabb és egyre mélyebb értelmet kapott ez a parancs. A mai modern társadalom alapját képező rendkívül bonyolult kapcsolatrendszer, a precízen kidolgozott munkamegosztás ellehetetlenül, ha torzul az átadott információ. Ha rossz adatot közölnek a pilótával, hegynek ütközik a repülőgép, a csalással szerzett egyetemi diploma nem pótolja a valódi tudást, és a becsapott tömegben lábra kapnak a szélsőségek.

    A magyar társadalom válaszúthoz érkezett. Nem biztos, hogy már a gödör alján vagyunk, süllyedhetünk még lejjebb is. Kivonulhat a tőke, összeomolhat a gazdaság, csődöt mondhat a hazai vállalatok többsége, és nem lehet kizárni, hogy végrehajtók kényének-kedvének lesz majd kitéve kispénzű adósok tömege. Akkor majd nem lesz érdemes hazudni, mert már nem lehet többet lopni. Ha a magyar jobboldal és baloldal a liberálisokkal együtt nem tud kiegyezni valamiféle nemzeti minimumban, ha nem tudjuk legalább részlegesen betemetni a mesterségesen ásott árkokat, ehelyett tovább hazudunk, mert lopni remélünk, nincs tovább. Legyünk őszinték, hogy nyugodtan építkezhessünk!

    a szerző egyetemi tanár

     
  • At 7:03 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Ez egy nagyon jó cikk, köszönöm szépen, szinte minden gondolatával egyetértek!
    Néhány mondatához hozzáfűzném a véleményem, egyrészt kiegészítésképp, másrészt az egyetértésem jeleként:
    "Az első nagy hazugság az 1957. május 1-i felvonulás volt, ahol százezres tömeg éltette azokat, akik vérbe fojtották a magyar történelem egyik legdicsőségesebb forradalmát."
    Nem tudom, nem éltem még akkor, így csak kérdezem: biztos hogy hazugság volt és nem inkább félelem?

    "Saját maguknak is hazudtak a párttagok, mert nem az eszme, hanem a karrierizmus vezette őket az élcsapatba."
    Ez így igaz, de ez így volt igaz a teljes történelem folyamán - és nem csak Magyarországon. A világtörténelemben hemzsegnek a karrierista hadvezérek, királyok, bíborosok, hivatalnokok, nemesek és nemtelenek, akik önös érdekeiket hangzatos szólamokkal elfedve csatlakoztak ilyen-olyan, néha sajnos bizony nagyon kártékony hatalmakhoz.
    "A házasságtörők hazudtak a családjuknak, amikor arról kérdezték őket, hol voltak tegnap este."
    Ezt a modnatot imádom, remek tollú ember írta; lazítja az írás komolyságát, lélegzetvételnyi szünetet enged az olvasónak; segít megemészteni az előtte olvasott és a még ezután jövő súlyos mondatokat. Hanem, ez sem magyar sajátosság, sőt, nem is a szocializmus időszakához kapcsolódik. A paráznaság bizony egyike a hét főbűnnek, tehát már Krisztus előtt is ismeretes volt.
    "A kádári idők valahogy mégiscsak szégyellt hazugságai után mára a manipuláció szakmává vált."
    Bizony, így van. iszonyú felelősség van rajtunk, hogy időben felismerjük a manipulációkat és ki tudjuk kerülni a csapdákat. Az élet minden területén: manipulálnak a reklámok, mert elhitetik, hogy ha megveszek valamit, akkor hú de sikeres leszek. Manipulálnak az illatszerek, mert a beléjük kevert szintetikus hormonok azt hazudják, hogy viselőjük fiatal és termékeny. A politikusok is manipulálnak, mert elhitetik, hogy ha rájuk szavazok, jobbá teszik az életem. Ha rendszeresen olvasol akkor már tudod, hgoy én is útálom az ilyen és ehhez hasonló manipulációkat. Ha nem olvasol rendszeresen, akkor kérlek, hidd el: útálom, ha manipulálni akarnak és rengeteg energiát szánok arra, hogy egyrészt kiszűrjem a manipulációkat, másrészt pedig a hozzám közelállóknak is segítsek ebben.

    "A miniszterelnök most nyilvánosságra került hazugságai csak a jéghegy csúcsát jelentik, csak arra utalnak, hogy a fejétől bűzlik a hal."
    Így igaz - a mindenkori fejétől.

    "Virágzik a szürke gazdaság, elcsaljuk az adót, és nincs az a jogszabály, amit ki ne játszana a leleményes magyar."
    És a leleményes svéd is, tenném én hozzá. Sőt, a leleményes olasz is. Meg a leleményes horvát is. Több nációt nem ismerek elég közelről ahhoz, hogy itt most nyilatkozni merjek róluk, de gyanítom, hogy a leleményes bárkire igaz a megállapítás.

    "hamis tanúságot ne tégy felebarátod ellen"
    Bizony, bizony, Mózes törvényei örök érvényűek. A kormányprogram is legalább hasonlítson a választási programhoz.

    "A bűnök ritkán nyerik el azonnal a büntetésüket, különösen akkor, ha egy egész közösség követi el őket."
    Igen, sajnos, ez engem is bánt - és bosszant is, sőt, néha az epém is forr miatta.

    "A magyar társadalom válaszúthoz érkezett. Nem biztos, hogy már a gödör alján vagyunk, süllyedhetünk még lejjebb is. Kivonulhat a tőke, összeomolhat a gazdaság, csődöt mondhat a hazai vállalatok többsége, és nem lehet kizárni, hogy végrehajtók kényének-kedvének lesz majd kitéve kispénzű adósok tömege."
    Ettől félek én is. Ezt a félelmem ráadásul megerősíti az alábbi részlet ugyanennek a szerzőnek egy másik cikkéből:

    "Azok között, akik ma fontos döntéseket hoznak (...) nagyon sok a pszichopata. Ez ma már tudományosan is elemzett felismerés. Ezekre az emberekre az jellemző, hogy rendkívül intelligensek, igen nagy meggyőző erejük van, teljesen gátlástalanok, és végtelenül önzőek. Ennek az a következménye, hogy az említett vállalatok óriási gazdasági erejüket, amihez ugyanekkora hatalom társul, nem a köz érdekében fejtik ki, hanem egyre kevesebb ember érdekében. A többség kiszorul a hatalomból, ami önmagában nem lenne baj, mert attól még mehetne jó irányba a világ, kiszorul a fogyasztásból, ami szintén nem lenne baj, mert túl sokat fogyasztunk, azonban az életlehetőségekből is kiszorítja az embereket ez a végtelenül önző és habzsoló picike csoport."
    Hát ettől félek én is.

     
  • At 7:22 du., Anonymous Névtelen said…

    Nem bakker a nickem:-) De ez lényegtelen:-)

    Annak örülök hogy véleményedet felül tudod vizsgálni, mert ebből a nyitottságból táplálkozik az értelem.

    Nos kezdjük az elején. A valóság shown én a látszat demokráciát értem. A világban igyekeznek elhitetni az emberekkel, hogy amit a média és a sajtó sugároz minden orgánumból az az egyedüli igazság. Véleményem szerint ez a tudatos félrevezetés az, ami az emberek gondolkodását ketté, sőt sokká töri (lásd oszd meg és uralkodj). A világban ma nincs demokrácia, csak demokratikus köntösbe öltöztetett pénz diktatúra(akié a pénz, azé a hatalom). Az emberek majdnem mindenhol választhatnak jobb és baloldal között.Azonban ezzel nem mennek sokra.Mind a baloldal mind a jobb oldal mögött ugyan az a tőkés elit áll, aki a pénzénél és multinacionális cégeinél fogva befolyásolhatja(és be is folyásolja) az adott állam működését függetlenül a belső állampolgári érdekektől. A legfőbb cél a haszonszerzés, a maximális hozam elérése. Ennek érdekében nyomást gyakorolnak az államra, de olyan módon hogy az még elfogadható mértékben működtetni legyen képes az adott országot. Függetlenül az adott ország gazdasági teljesítőképességétől az a célja, hogy hogy maximális hozamot produkáljon, így az úgymond plusz hozamot lefölözi és az országhatárokon kívül fekteti be.Ez még nem is lenne baj, ha értelmes keretek között és az adott ország lakosainak megélhetését figyelembe venné. De ez sajnos nincs így. Ahhoz, hogy az emberek ne a globális becsapással foglalkozzanak(miszerint nincs demokrácia(tehát tényleges választásuk nincs)),a tőke a pénzénél fogva és a média segédletével(amit persze ő pénzel) az embereken tömegpszihozist végez.(lásd különböző gagyi sorozatok,erkölcstelen műsorok,POLITIKA) A politika csak egy eszköz a nagytőke számára a világuralom megtartásához. Az hogy ha az emberek vitatkozhatnak a különböző rágalmakon, és a másik oldal hiányosságain, fennmaradhat a politizálás és a demokrácia látszata, Ez álltal szolgálva a pénz termelését.(az a gond hogy egy gondolathoz sok másik jut eszembe, s így nem tudom megfelelő képpen, minden oldalról alátámasztani a gondolataimat:-S)Sajnos ez a gond az írásban, hogy lineáris:-) Egy gondolathoz csak egy másikat tudsz hozzáfűzni:-)) No de, hogy visszatérjek a dolgok általam vélt lényegéhez, azt kell, hogy mondjam, a mai világ a színjátszás professzionális megvalósulása. A színpadon a média által tálalt világ általuk értelmezett valósága, a színfalak mögött meg a rendezők (lásd nagytőke, multik), kellékesek és öltöztetők:-) Hát kb. így képzelem el a világot:-) Nem tartom magam összeesküvés elmélet szövögetőnek(mindig is óckodtam tőle), de sajnos az élet ezeket az összefüggéseket tálalta nekem:-(.

    A csúsztatásokról szólva: Az írtad,hogy a tüntetők még színpadot is állítottak OV-nak. Ez így szerinte a csúsztatások körébe tartozik. A tény az, hogy a Kossuth téri tüntetők mellé(MNB 2006), a Fideszhez közelálló Makovecz is fölállított egy színpadot(Új Magyarország egyesület). Az előzményekről: Makovecz összekülönbözött a Kossuth téri szervezőkkel, mert a Kossuth téri tüntetők idejétmúltnak vélte Makovecz petícióját(Nem tartalmazta a 5%-os parlamenti küszöb megszüntetését, no meg Makovecz szerette volna a kezébe venni a tüntetés szervezését;)) Így hát Makovecz kénytelen, kelletlen visszavonult pár napra, de "szerencséjére" A fidesz pont a Kossuth térre szervezte okt 1-i tüntetését("Vasarnap este 7kor oriasi tömeg kell a Kossuth térre. Most v soha!Mindenkit var az Uj Magyarorszag Egyesület. Makovecz es Baratai, Viktor is jön. Küldd tovább"
    ). De hát OV sem jött el, mert mint az mondották, halálosan megfenyegették(Amit én nem hiszek el). Tehát összefoglalva a csúsztatáson én ezt értem, mert nem a Kossuth tériek építették neki a színpadot hanem a tüntetők szervezőivel összekülönbözött Makoveczék. A tüntetők igyekeznek pártsemlegesek maradni, de számítanak a jobboldal hathatós támogatására is. Amit persze a baloldali média elég szélsőségesen tálal. Igyekeznek még több jobb oldali embert bevonni a tüntetésbe, mivelhogy a jobboldali szavazok zsigerileg elutasítják Fletót és az MSZP-SZDSZ kormányt. Ezekből a dolgokból és a média csusztatásainak következtében látszik úgy hogy a tüntetést a fidesz propagálja és szervezi. Véleményem szerint, ebből csak az igaz, hogy elsősorban jobb oldali tüntetők vannak kinnt a téren, akik közül sokan, a maguk "elvakult jobboldaliságában" Orbán V-t akarják látni a porondon. Sajnos én ezzel nem vagyok kibékülve. Ismerem az előzményeket, és tudom hogy a Fidesz, mint az szdsz fiatal szervezete indult 89 után. Innen a liberális baloldalról csúszott át szépen lassan a jobboldalra, úgy hogy közben egy csomó embert magával tudott vinni a pártoldal váltás folyamán. Gondolom ez megint csak ócska összeesküvés elmélet számodta, de szerintem ez a pártoldal váltás tudatosan meg volt tervezve, pont a látszatdemokrácia érdekében. Így az emberek választhatnak bal illetve jobb oldal között, de ténylegesen csak minimálisat nyerhetnek ezzel.(konkrét pl.:USA: Republikánusok-keresztyének, Demokraták-inkább liberálisok.Itt is választhat az együgyü állampolgár, de ezzel csak a mindkét oldal mögött álló nagytőke nyer.Segítségére van a népbutításban a média, a hangzatos pártpropaganda, de legfőképpen az emberek rövid memóriája(ígéretek, és azok be nem tartása, politikai állásfoglalás egy adott dolog ügyében egy adott pártnál, ugyanakkor rá pár évre a politikai állásfoglalásnak 180 fokos fordulata(magyarán homlokegyenest mást mond mint elötte a hasonló szituban)))
    A probléma Magyarországon most az, hogy alapjában véve a rosszúl(és szerintem szándékosan)módosított 89es alkotmányt a tüntetők vezetői ki akarják dobni, mivel ezzel az alkotmánnyal csak a nagytőke nyerhet.A Kossuth tériek létre akarják hozni az új alkotmányt(most ezt inkább nem részletezném,mert letörne a kezem, nézz utánna ha érdekel), ami sokkal inkább a nép érdekét képviseli(hiszen ez alulról szerveződő), mint a nagytőkéét. Itt most bele lehetne kötni abba, hogy dehát a nagytőke fontos a Magyar gazdaság fejlődésében, ami igaz is, de nem minden áron, magyarán ne szegény embereken maximalizálják a nyereségüket."Nyereséget a cégeknek, de nem minden áron".Na, szóval itt most mind a jobb oldal mind pedig a bal oldal be van tojva, mert az ő általuk és elődeik által létrehozott hibás alkotmányt akarják a tüntetők megreformálni, megreformálni azért, hogy ne lehessen alkotmányos keretek között rabolni és fosztogatni.(lásd: eltúlzott privatizáció,állami megbízások a haveroknak és más trükk, amiről persze nekünk nem kell tudni:))
    Itt most a Fidesz is be van szarva, mert féltik a mostani alkotmányos keretek közötti parlamenti székeiket.Nekik ez az alkotmány jó és ők ezt nem akarják megváltoztatni.(Olyan, mint ha te létrehoznád a saját játékodat játékszabályokkal,vetélytársakkal és játszanád az több évig. A bibi csak az hogy a szurkolók fellázadnak és új játékszabályokat követelnek, mert az eddigiről kiderült hogy az csak a csapatoknak kedvez nem a szurkoló táboraiknak).Megint csak egyösszeesküvés elmélet:) Fidesz és Mszp háttérmegállapodás, a tüntetők leszerelésére: A Fidesz, miközben a ballib média hevesen támadja(a megtévesztés céljából), átveszi a tüntetés feletti irányítást és szép lassan leszreli azt.Így megmaradtak a játékszabályok és a játszó felek:):), és hurrá minden mehet a régiben. A média tudatosan megoszt, a pártok vitáznak(látszólag), az emberek gyűlölköznek, a pénz meg folyik be a tőkések zsebébe:):)Ez a Valóság show ala globális módra:)
    Ha pedig Magyarországról beszélünk, én inkább az általam kissebbik rosszat támogatom, mivel nincs jobb alternatíva, ők talán kissebb sebességgel szedik ki a pénzt a zsebemből mint a másik oldal.:-S

    Hűű elfáradtam pedig még sokat tudnám tépni a számat, de inkább nem zaklatlak a nézeteimmel. Legyen jó napod, és ha fogékony vagy az új ismeretekre, akkor kérlek ne veszítsd el ezt a jó tulajdonságodat.

    üdv.:bakker

    ui.:nem néztem át a szöveget utólag, így hát biztos hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, bocsánat ebbéli lustaságomért, trehányságomért:)

     
  • At 7:28 de., Anonymous Névtelen said…

    az a baj, hogy mindent CSAK politikai szemüvegen keresztül néztek. holott ez pszichózis is. sőt, főleg az alapvetően, és CSAK UTÁNA politika. vagy hogy egész pontos legyek: a szónok, akármiféle is, HASZNÁLJA a pszichózist, hogy mondandója elérje a célját.

    a legritkább eset, hogy egy tömeg homogén.
    a szónok beszél, gyújtó hangú beszédeket. azért van ott. és az a célja, hogy amit mond, azzal elérje azt, amit el akar érni. gondolom, eddig világos és nincs közöttünk vita.
    aztán, a tömeg mivel nem homogén, nem egyformán reagál. az A csoport (nevezzük így) olyanokból áll, akik mentális-érzelmi felépítésük és a környezeti hatásaik okán könnyen tűzbe hozhatók. általában olyanok, akik vesztesek, többnyire fiatalok, és általában nincs semmijük, ezért nincs konkrét félni, félteni valójuk. őket a legkönnyebb megszólítani. az ő mozgásuk hatással lesz a B csoportra, akik nem ennyire könnyen öngyulladók. nekik a szónokon kívül a hatás is kell, az A csoport is kell, hogy mozduljanak. ők iskolában, munkahelyen bár deviánsnak számítanak, de elvégzik a munkájukat. nekik több eszük van, maguktól nem mozdulnak, csak ha A csoport mozdult. ők ha balhé van, igyekeznek áttolni mindent az A csoportra.
    aztán vannak a C csoport. ők nem mennek bele fizikai attackba. ők adják a tömeg békés jellegét. ha nincs A és nincs B csoport (vagy a szónok béna és nem tudja aktivizálni őket), akkor C csoport akár még az egyes embereket meg is fegyelmezi. de ha elindul A és B csoport, akkor lavina szerűen C is közelebb húzódik. kíváncsi, és a szónok meg a történések nem hatástalanok számára sem. tevőlegesen nem rombol, nem uszít, de jelen van, jelenlétével biztosítja a hátországot A-nak és B-nek.
    és végül van a D csoport. ők azok, akik elveikben egyetértenek a szónokkal, de amint az első megmozdulás van, amint a szónok túllép azon a határon, amit D morálja (milyen divatos szó lett) már nem visel el, egyszerűen hazamegy. neki nem kell a balhé, ő elvi és szellemi szinten ért egyet, addig, amíg nem radikalizálódik a helyzet.

    körülbelül és nagyon röviden ez így működik. tehát, attól, hogy a csoportlélektan és pszichózis szépen hozza a formáját, és mutatja magát, még nem jelenti, hogy csak A csoport az, aki tehet a dolgokról, akit el kell ítélni. elsősorban a szónok felelőssége, hogy alkalmaz-e olyan retorikát, ami aktivizálja A-t. és az egyes egyén maga dönti el, hogy melyik csoportba akar tartozni. de A, B és C csoport egyként felelős a szónokkal, és bár szeretnek hivatkozni arra, hogy a tömeg miatt tették amit tettek, de biza ez csak részigazság, és nem menti őket.
    teccettek volna akarni a D-be tartozni.
    (bocs, ha mégis hosszú lettem)

     

Megjegyzés küldése

<< Home