Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/11/15

:-) Szépjóestét!
Nno, kicsit jobban vagyok - nem sokkal, de (gondolom én) a hormonviharok elcsendesedtek, most már szimplán csak fáradt vagyok.
Az előadásom kész, azt hiszem nagyon jó lett. Már csak az kell, hogy ne izguljam szét magam és ne dadogjak. Száz körüli hallgatóság előtt kell beszélnem, hát mit ne mondjak; nem semmi lesz. Régen, nagyon régen beszéltem már lámpaláz nélkül ennél több ember előtt is, de hát akkor még nagyon fiatal voltam és fogalmam sem volt arról, hogy mekkora felelősség száz ember idejét és figyelmét lekötni - vagy elpocsékolni.
Valamikor 11 és fél dél között leszek soron, lehet drukkolni.

Amúgy a kolléganőim vérszemet kaptak, ma egész nap nekik csináltam mindenféle csicsás grafikonokat. Megyei átlagok, minimumok átlaga, maximumok átlaga, átlagok átlaga, mittudomén, a végére már zúgott a fejem.


Más:
reggel bringázás közben hallgattam a rádiót, hát ma majd leestem a kerékpárról amikor bemondják, hogy a köztársasági elnök az igazságügyi miniszter előterjesztésére a saját zsebre dolgozó orvos és a kórház igazgatója büntetését jelentősen mérsékelte.
Az eszem megáll, de tényleg!!
Sólyom Lászlót rengetegen támadták már, én sem rajongtam érte, de eddig próbáltam benne tisztelni a köztársasági elnököt.
Hanem, erre már én sem tudok mást mondani, mint hogy ez az ember színhülye és fogalma sincs arról, hogy mi folyik az országban, azon belül is az emberek lelkében. Halvány dunsztja sincs arról, hogy az adócsalók, parkolási dij be nem fizetők és egyéb hétköznapi gazemberek országában milyen üzenete van annak, hogy a köztársasági elnök nem tartja súlyos bűncselekménynek azt, ha egy orvos és egy kórházigazgató súlyosan megkárosítja az OEP-et. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat, amelyet mindannyiunk befizetéséből tartunk fenn! Az OEP a társdalomé, azért van kitalálva, hogy a befizetéseinkből, mindnyájunk befizetéseiből finanszírozza az egészségügyi ellátásunkat - mindnyájunk egészségügyi ellátását, akik ebbe a pénztárba befizetünk.
Erre egy orvos (az igazgatója tudtával és tevőleges támogatásával, kvázi intézményesen) megkárosította az OEP-et és óriási milliókat keresett a bolton. Semmi saját befektetés, egyetlen vasat sem kockáztatott. A mindnyájunk pénzéből épített műtőben, a mindnyájunk pénzéből fizetett személyzettel és eszközökkel műtött olyan embereket, akik nem fizettek biztosítást, nem vettek részt a közös kockázatban, hanem egyenesen a doktor úr zsebébe tették bele a dollárezrekkel bélelt boritékot.
És ezt Sólyom úr bocsánatos bűnnek, kegyelemre érdemes cselekedetnek gondolja.
Hát, tisztelt Sólyom úr, maga qrva nagyot téved!
Maga megbocsáthatónak, tehát elfogadhatónak tartja, hogy egyes emberek megkárosítsák a társadalmat.
Maga kérem szépen a sikkasztók pártján áll.
Maga kérem szépen úgy ahogy van, alkalmatlan arra, hogy ennek az országnak közjogi méltósága, nevezetesen a köztársaság elnöke legyen.
Magának kérem szépen el kéne menni abból a tisztségből a jó büdös *csába.

Azt pedig már meg sem említem, hogy a szeptember 18-a éjjelén az MTV székház ellen támadó tömeget hergelő Toroczkait 40.000 (negyvenezer) ft-ra bírságolták, amiért megszegte a gyülekezési törvényt.
Basszus, fél tucat autót felgyújtanak, leamortizálnak egy kétszáz éves épületet, rettegésben tartanak egy országot, milliárdos károkat okoznak az idegenforgalmunknak, befektetőket riasztanak el, és basszus, megbüntetik 40.000 ft-ra, amit nem is biztos, hogy be fog fizetni.

És még akkor csodálkoznak, hogy terjed az országban az önbíráskodás.