Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/02/05

:-) Szépjóestét!
Csak a rend kedvéértmegszokásból vigyorgok, egyébként a halálomon vagyok. Iszonyatosan fáj a hasam, annyira, hogy még a duplán bevett görcsoldó sem használt. Hazafelé jövet vettem egy kis üveg unikumot amit hazaérve jól meghúztam. A slukk is derekasra sikerült és alkoholt sem ittam a léböjt óta, úgyhogy a gyógyhatású készítmény azonnal fejbe kólintott, de annyira, hogy alig tudok egyenesen ülni. Ezért aztán ma a szokásosnál valószínűleg kissé zavarosabb -és tán elkeseredettebb- lesz a blog.
Ilyenkor rettenetesen irígylem a férfiakat. Sohase hallottam még ugyanis, hogy ha egy férfi ideges, vagy maga alatt van, vagy úgy érzi hogy éppen elborítják a hullámok, vagy csúsznak ki a kezéből a dolgok, szóval sohasem hallottam még, hogy egy férfinak bármi miatt is a szokásosnál erősebb menstruációs görcsei lennének. Jó nekik.
Nno.

Ma befejeztük a felmondási procedúrát is. Február 28-ig vagyok, a munkaviszony közös megegyezéssel szűnik meg. Hogy ez nekik miért jó, csak sejtem. Tudtommal a felmondás nekem jelentene hátrányt. Én azt bevállaltam, nem is kértem semmit csak azt, hogy minél hamarabb engedjenek el. Gyanítom, hogy így megfelezhetik af elmondási időt, de csak gyanítom, igaziból nem érdekel. Még úgy sem akarok oda tartozni, ha esetleg felmentenének a munkavégzés alól.
Egyébként a nagyfőnök volt az első élő ember, akinek összefüggő mondatokban elmondtam, hogy miért is mondtam fel. Nyilván nem azért voltam ilyen bizalommal iránta mert férfi (mégmeg micsoda jóképű férfi, ajjaj, hm,nyamm!), dehogyis. Nem hiszem ugyanis, hogy a férfiak kevésbé lennének pletykásak mint a nők. Valószínűleg azért mert ő semleges, kissé unta is a sirámaimat, nyilvánvalóan tökmindegy neki, hogy ki a cégnél a negyvenkettedik adminisztrátor. Nekem meg pont jólesett ez a kivülálló közöny, majdnem olyan volt, mintha blogoltam volna, csak hangosan kimondtam a gondolataimat. Nincs kizárva, hogy alkalomadtán elkezdek egy hangos blogot vezetni, jobb, mint az írás. Legalábis jobban formában tart, az írásnak megvan az a hátránya, hogy elszokok a beszédtől. Azért is lógok annyira ki a munkahelyemen, mert én ellennék egész nap egyetlen szó nélkül, körülöttem meg majdnem mindenki beszéd- (és ami ezzel jár, pletyka-) kényszerben szenved. Ez van.

Más:
tök véletlenül belefutottam egy helyes, eladó kis házikóba. Két szoba, konyha, veranda, alsóépület. Téglából, terméskő alapokon, 950 n2-es telken, a Gödöllői dombságban, Pesttől nem egészen 60 km-re. Gázcsonk az udvarban, 1 km-es körzeten belül buszmegálló, vasútállomás, piac, kiserdő, nagyerdő. Kábé 11 millióból megszerezhető, a megvételhez 3 millió ft körüli hitelt kéne csak felvennem. Szóval most bőszen kalkulálok. Ez csak a megvételhez elegendő, hozzá kell még számolni, hogy a tetőt max. 2-3 éven belül le kell cserélni és a veranda üvegezetlen, lehet a nyílászárókat is cserélni kell majd. A fűtés vaskályha, a fürdőszoba 20 éves, szóval bőven van mit rákölteni. Járulékos költségként vonatbérlet havi 28 ezer körül van, ezt hozzá kell számolni a rezsihez.
Kár, hogy éppen most rendült meg a hitelképességem. Illetve hát nem megrendült, csak amig új munkahelyem nincs (márpedig cirka fél évig nem lesz, ezt ígérem!!) addig nem vállalnék be havi 70-80 ezer ft hiteltörlesztést és rezsit.
Hacsak...... hacsak nem sikerül otthon végezhető munkát találnom, mert akkor a közlekedési költség (és az erre fordítandó idő) drámaian csökkenthető lenne.
Nno.
Nem ácsingózok tovább, fölösleges. 3-6 hónapnyi szünetet kell adni magamnak, aztán meglátjuk.
És a jövő héten ki kell menni a suliba, diplomamunka témát és konzulenst kérni.
Ez a legfontosabb.
Meg az, hogy amit két görcsoldó nem tudott elintézni, azt a csodatévő unikumból nem egészen egy deci megtette; elmúlt a hasamból a görcs. Cserébe viszont iszonyatosan szédülök.

10 Comments:

  • At 10:29 du., Anonymous Névtelen said…

    Szó szerint értsd: egészségedre!

    (egyébként a férfiak is meg-meghúzzák időnként kizárólag egészségügyi szempontok alapján a wiskys- vagy unikumosüveget: ha havonta egyszer olyan fejgörcsöm támad, hogy a gyógyszer már nem segít, egy pár korty még csodát/kellemes kábulatot teremthet...)

     
  • At 12:26 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az csak a baj vele, hjogy nagyon rövid a hatása és az is visszaüt. Akkor elmúlt a fájdalom és el is aludtam. Pár óra viszont felébredtem arra, hogy össze vissza kalimpál a szivem és a hasam is ugyanúgy fáj. Úgyhogy mégis marad a görcsoldó.

     
  • At 8:57 de., Anonymous Névtelen said…

    Szerezz be egy akupresszúrás könyvet! Az ilyen panaszokat fantasztikus módon rendbe lehet vele hozni, karban lehet tartani! Kb.3 vizitdíj az ára...

     
  • At 5:13 du., Anonymous Névtelen said…

    És van még egy megoldás, ami hosszú távon működik: a barátcserje (vitex agnus castus). Mo-on PreMens tabletta néven forgalmazzák, de nincs más hatóanyag benne, mint a barátcserje. Egy doboz kétezer ft körül van, és 1 szemet kell bevenni naponta. Ja, és azért hosszú távú, mert egy 90 napos kúrát kell belőle csinálni, az hoz rendbe mindenfélét odabent.

     
  • At 5:36 du., Anonymous Névtelen said…

    Még egy melegvizes palackot javasolok alhasra. Nekem az is bejön.

    Felmondás: ha 3 hónapja vagy 1 helyen, ahol megaláznak, kevés a fizetés, nem kell az agyadat használni, viszont kapsz egy ajánlatot, hogy lehetsz alkalmazott, lehetsz kreatív, jár neked a cafeteria, havi bónusz + 3 havonta bónusz, ugranál?

     
  • At 9:29 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) Köszönöm a tanácsokat. Azt hiszem, az akupresszúrát (mi a könyv címe?) és a barátcserjét is kipróbálom. Szerencsére nem mindig szenvedek ennyire, egy évben 3-4 alkalom csak ilyen rémálomszerű - ha előtte néhány nappal megemelem magam, vagy ilyenkor, amikor összedőlni látszik a világ körülöttem. Én nem palackot szoktam melegíteni, hanem öntöttvas serpenyőt forrósítok fel és tekerek be vastagon törölközőkbe, de most az is kevés volt. Ma már jobb hálistennek. Amúg ynem hinném hogy fizikai bajom van, a tavasszal kivizsgáltak, semmit nem találtak. Az idegek játéka az egész, meg persze a kimerültség.

    Anonymus, MOST, a jelenlegi állapotomban semmire sem ugranék.
    Nem tudnék ugyanis megfelelni.
    Először is tényleg nagyon ramaty állapotban vagyok, memóriazavaraim vannak és koncentrációs nehézségeim. Elég nehezemre esik beismerni, de sajnos így van. Valószínüleg az az oka, hogy gyorsan akarok dolgozni, bleemerülök valamibe, eg yaprósággal félbeszíkítanak, át kell álíltanom az agyam más témára, aztán visszatérni az eredeti munkához, aztán újra másra kell figyelni, jóformán ötpercenként, soha nincs körülöttem csend, a zajt is ki kell szűrnöm, stb, stb, és ez így megy három éve. Szétzilálódott az agyam, idő jkell hogy regenerálódjon.
    Másodszor pedig, szeptemberig tudom külön engedély nélkül befejezni a főiskolát márpedig befejezem, majd egy milliót fizettem ki tandíjra, dirván három évet keményen tanultam is, nem hagyom veszni. Most nem menne a kettő együtt - már úgy értem, hogy új hely is meg diplomázás is. Kész vagyok, abban a stádiumban amikor mindent feladtam, összegömbölyödök és várom, hogy jobbra forduljanak a dolgok - elsősorban persze belül, magamban. Ki kell pihennem ezt az elmúlt négy évet - vagy huszat, ha úgy jobban tetszik. Ennyi jár. Pénztartalékom hálistennek van, szóval erről az oldalról semmi gond.

    ha valaki nincs annyira kikészülve mint én, az persze, naná, azonnal pattanjon és váltson, mert megújulni muszáj. Az új kihívások normális körülmények közuött engem is új energiákkal töltenek fel, szóval szerintem pár hónapon múlva én is kettesével tekerem majd ki az oroszlánok nyakát.
    Legalábbis remélem.

     
  • At 2:01 du., Anonymous Névtelen said…

    Köszi :)) Már most erősebbnek érzem magam.

    Jóga, jóga, jóga.
    Ha nem veszed bántásnak a tüneteid, olyanok, mintha depressziós lennél. Bár azpok után, amiket átéltél lehet ez egy idegkimerültség is. Szerencsére, mindjárt itt a tavasz, és akkor az ember minden ígéretesebbnek lát.

    Drukkolok az államvizsgához.

     
  • At 10:28 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    remélem nem depresszió.
    és igen, igazad van, újrakezdem a jógát. Jelenleg az a baj, hogy ha nem dolgozom, nem bringázok vagy nem sétálok, akkor rögtön elalszom. Kanapén, szőnyegen, zuhany alatt, bárhol. na jó, színházban nem, ott friss az agyam, de a metrón már például képes lennék rá.

     
  • At 4:33 du., Anonymous Névtelen said…

    hát, .... ez is tipikus. :-(
    memória., koncentrációzavar, az embernek semmihez sincs kedve, néh amég a barátai is idegesítik, mindig álmos.
    nem vagyok pszichodoki, de szerintem, amit a terveidről eddig írtál, szerintem kigyógyítanak, de aha a pihenő után sem érzel változást, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogyan legyen tovább. Tudom, mert velemm is volt ilyen, de egy erős Hilde ezt simán kiheveri.

    recept: a felmomdási idő után; kutyasétáltatás, gombavadászat,muzsika, levendulatea, jóga, RENGETEG ALVÁS, SEMMI STRESSZ!

    UI: FEL-MOND-TAM. punktum

     
  • At 4:57 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-( Hát, a gombavadászat úgy néz ki, egy darabig még nem jön össze - lévén nincs gomba. A téi fülőkére nincs elég hideg, a többi meg nem nő.
    Helyette viszont gyógyfürdőbe fogok járni. :-)

     

Megjegyzés küldése

<< Home