Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/02/02

FRISSÍTVE!!


Na nem mintha engem nem idegesítene rettnetesen a kordon (pont a briungaútra építették és minden nap meg kell kerülnöm), de ettől felállt a hátamon a szőr.




FRISSÍTÉS:
Most értem haza, már a villamossineket is elállják a tüntetők. Mindenhol árpádsávos zászlók és jobbikos táblák. Az emberek vegyesek, jól- vagy rosszul öltözöttek, kokárdásak vagy kokárdátlanok. Amikor átvágtam, a hátam mögött akkor kezdétk skandálni, hogy "gyurcsány mondjon le!" - még azt sem merném mondani, hogy nincs igazuk.
Csak hát ennek az egésznek a hangulata! ahogya fidesz megadta a hívójelet! Az alkotmány utcánál egy kifejezetten rossz arcú, odvas fogú pasas hadonászott egy hangosbeszélővel. Úgy tett, mintha irányítani akarná a forgalmat - persze nem volt mit, a rendőrök a tér mindkét végénél elterelték az autókaat. Szóval a pasikám dülöngél, próbálom előzni balról, balra húz. Fordítok, előzném jobbról, hát rögtön elindul a szentem jobbra. A csengő úgysem hallik, nem is nagyon szeretem használni, leugrottam hát és kérdem, hgoy akkor most merre menne, döntse el. Mondja, hogy egyenesen, előre a rendszerváltás felé. Mondtam néki az már megvolt 17 éve.

A barátnőmmel hazaindulás előtt még arról beszélgettünk, hogy a fidesz a márciusi újrakezdést készíti elő. Az én álláspontom szerint ez még korai, pont ellenkezőleg, meg akarják előzni a szélsőségeseket és ezúttal elsőnek akarnak lépni. Ő azt mondta, hogy csomó mindenkit kell mozgósítani, gazdákat beiizzítani és hasonlók.
Hát, nekem lett igazam, nem kell ehhez másfél hónap, másfél óra alatt megtelik a Kossuth tér.

Egyébként igen, szerintem is már régen le kellett volna bontani a kordont és elvinni onnan a rendőröket. Az Ország Háza körül mégsem lehet hónapokon keresztül ostromállapot. Ez már túlhaladott álláspont, hogy ne mondjam, eső után köpönyeg.
Bár nyilván akkor másba kötnek bele, úgy látszik, semmiképpen nem ússzuk meg, hogy némi túlóra- és veszélyességi pótlék kifizetésével a rendőrök húsvétját könnyebbé ne tegyük.


3 Comments:

  • At 3:04 du., Anonymous Névtelen said…

    Ez azért érdekes, mert én meg ugyanerről éppen ezt írtam a barátaimnak e-mailben:

    "Na így kell ezt! Így kell felemelt fővel, békésen szembeszállni a hatalom izmozásával, a nettó kormányzati taplósággal.

    Függetlenül attól, hogy a politikai, világnézeti (rosszemlékű szó, de nem tudok jobbat) alapállásom jottányit sem változott, vagy éppen emiatt, de azt kell, hogy mondjam: le a kalappal a Fidesz előtt! De most komolyan! Már jó ideje polgári pártnak nevezik magukat, de még sosem voltak ennyire polgárok."

    Brünnhilde tudja, hogy hol állok, a többieknek meg előre mondom: nem vagyok Fideszes, sosem voltam az, és nem is leszek. Még csak véletlenül sem. Én csak liberális vagyok. Nem SZDSZ-es, hanem liberális.

     
  • At 4:28 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az csaka baj, hogy délután fél háromkor amikor jöttem haza már a villamosok sem jártak, be kellett mennem a mezőgazdasági min. árkádjai alá, hogy át tudjak vágni az árpádsávos zászlókat meg jobbikos táblákat tartó tömegen.

     
  • At 10:00 du., Anonymous Névtelen said…

    nem tudom Kaptárlakó... szóval elvben egyetértek veled, de a gyakorlat (most sajnos) nem a liberális nézeteket igazolja.
    látható, hogy ez az egész korlátbontós akció csak arra volt jó, hogy melegen tartsa a balhét. azt a balhét, amit a Fidesz (és a jobboldal) annyira szeret szítani... ráadásul akár törvénytelen, akár tapló az a kordon, nyilvánvalóan van célja (most látszik igazán). elég boldogtalan az a nemzet, akinek a politikusai nem képesek az országházban elrendezni a hasonló problémáikat, hanem ilyen szimbolikus látszat-politikát csinálnak...
    megint más kérdés, hogy ez a helyzet azért állt elő, mert a kerítésbontó párt képviselői NEM VOLTAK ÉS MOST SEM KÉPESEK KONSTRUKTÍV ELLNEZÉKKÉNT VISELKEDNI, és ezzel, meg az egyébként általuk "állampolgári engedetlenségnek" nevezett szerintem egyszerű jogsértéssel nemhogy maguk is szalonképtelen eszközökhöz nyúlnak, hanem azt sugallják a velük együtt állampogári engedetlenkedni akaró híveknek, hogy le lehet szarni a rendőri intézkedést, nem kell figyelembe venni a nekünk nem tetsző szabályokat...
    végülis szerintem nem más ez, csak a szokott balhé. ráéreztek az ízére, hogy milyen tömeget vinni az utcára és már nem is akarják visszahívni onnan... ez ez baj. nem a véleménnyilvánítás miatt, hanem amiatt a politikai kultúra miatt, amit ez indikál...

     

Megjegyzés küldése

<< Home