Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/07/15

Hurrá, eddig se voltam nagy emberbarát, hát ezek után azt hiszem, végképp maradok a kutyáknál.
Kis balhé a Duna parton, amiből Lujza egy jó arasznyi hasadással a hóna alatt került ki. Rendesen látszik a hús és az inak, nem veszélyes, de varrni kell.
Barátok -mindegyik autótulajonos és mindegyik kocsival van- nagy együttérzően adják a tanácsot, hogy mindjárt jön a kishajó, azzal vissza tudok menni Pestre és a másik oldalon biztos van a közelben egy buszmegálló. És sürögnek-forognak, sóhajtoznak, szörnyűlködnek, ahelyett, hogy ha már segíteni nem tudnak, akkor inkább befognák a szájukat. Mert ugye nem is várnám én el, hogy elvigyenek az állatkórházba, de mondjuk egy telefonszám előkerülhetne, hátha az ő állatorvosa közelebb van, vagy akár ki tud jönni.
Amikor mondtam nekik hogy tán esetleg akkor folytassák a sétát nélkülünk még meg is sértődtek.
Taxi nem jön ki, címet se tudok, honnan a faszból tudnék, a Duna partnak nincs címe. Kishajó, busz, haza pénzért. A villamosról hívom a barátném, hogy a kutyagallért -vagy parabolát, többféleképpen hívják- amit tavaly kölcsönadtam neki adja visza. Jó, nem tudja hol van, vagy a pincében, vagy a fészerben, ráér? Bazd meg, nem, nem ér rá, most viszem a kutyát a műtőbe, nem én kérek tőled kölcsön, hanem te kértél tőlem, hát menj le a kibaszott pincédbe, menj ki a rühös fészeredbe és keresd elő azt a kibaszott gallért, vagy kitaposom a beled!
Az állatkórházban szerencsénk volt, hamar sorra kerültünk, a blökit pillanatok alatt elaltatták, megborotválták, kipucolgatták, összevarrták. Az állatorvos antibiotikumot írt fel. Naná hogy olyat, ami éppen nincs az előtérben nyitva lévő patikában. A boltos mondja, megkérdezi az állatorvost mit adjon helyette, de nekem közben a taxióra ketyeg, hát anyád picsáját, majd munkába menet beugrok egy másik állatpatikába, holnap reggel kell csak a gyógyszer neki. Közben hívom a barátnét, megvan-e a gallér.
Mit mondott az a HüPi, na mit?? Hát nem mondtam hogy sürgős, azt bírta kiejteni a száján az ótvaros kurvája. Meg hogy kint vannak a kutyával sétálni. Mégegysezr lekurvaanyáztam, hát ennyire hülye itt mindenki?? Nem kérek, hanem visszakérek, hát még ezt sem fogja fel?
A végén persze hazaértünk, a taxis végig bagózott, majd megfulladtam, de nem bírtam volna normális hangon szólni hozzá, így inkább hallgattam. Mégse egy nyamvadt nikotinfüggőre borítsam már rá az összes frusztrációm. Lujza még mindig aludt, úgy kellett bevinni mint egy zsák krumplit. Az ajtó előtt le kellett tenni a kulcs miatt, olyan mint a rongy, csúszik ki a fogásból, a sebe miatt sem akartam nagyon húzni-nyúzni, szóval nem bírtam újra felemelni, hagytam feküdni az ajtó előtt. Még szerencse, mert pár perc múlva szép lassan elkezdett belőle csorogni a pisi. Jó egy órát feküdt ott, melléhúztam a leandereket, hogy árnyékban legyen. Aztán hívott a barátné nagy megszepopenve, hogy megvan a gallér, a pincében volt, lefertőtlenítette. Végig sem hallgattam, lecsaptam a telefont, felnyaláboltam a kutyát és betámogattam a konyhába, ott elnyúlt megint. A pisifoltot leöntöttem egy vödör vízzel és rohantam a gallérért.
Most már magánál van, még egy fél órát várok, aztán ráhúzom a gallért és muszáj elmennem dolgozni.
Nincs nagy baj, annyi csak, hogy ne rághassa ki a varratot amig nem vagyok itthon és nem tudok rá figyelni.
És hát ugye most nagyon rossz lesz neki mert jön a hőség és 2-3 hétig biztos nem úszhat.
Nekem viszont altatásra, műtétre, taxira úszott majd húszezer forintom, sőt, mire kiváltom az antibiotikumot, nyilván magasabb is lesz a végösszeg.
Még szerencse, hogy olyan vagyok, mint a gyakran szabálytalankodó söfőrök, akik már eleve tartanak a jogosítványukban egy ötezrest.
Hát én meg az oltási igazolványban tartok egy tizest.
Még csak most kellett másodszor, egyszer a babéziózisra, meg hát most - mert ugye az ivartalanítás és az oltások tervezett költségnek számítanak, ahhoz nem kell aranytartalék.
Őnagysága már ébredezik, el sem merem neki mondani, hogy amig aludt, az orvosi rendelő cicája végig bent volt a műtőben és nagy érdeklődve nézte őt.

Azért tényleg mindig meglep, hogy milyenek az emberek. Értem én, hogy nem akar segíteni, miért is várnám el, hogy egy csurom vizes, vérző kutyát befogadjon az autójába és elvigyen az orvoshoz. Ez rendben is van, tényleg nem várom el.
De azt az álszentséget nagyon gyűlölöm, amikor még magyarázza nekem, hogy merre van a buszmegálló. Bazd meg, tudom, naná hogy tudom, mivel járok vele, nyilván jobban is tudom mint a Te, viszont hálás lennék, ha most befognád a pofádat és elkotródnál innen. És még mondja, milyen fontos hogy én ne pánikoljak be. Nem pánikolok, évente kétszer biztos össze kell varratni a kutyám lábát, nem először csinálom már bazdmeg, csak fogd már be a pofádat és kotródj innen, ha segíteni nem akarsz, akkor ne büdösítsd a levegőt a lelkiismeretfurdalásoddal meg a szánalmas kis mosakodásoddal.
Mindenestre eggyel kevesebben vannak akik este tízkor felhívnak, hogy hogy kell úgy csinálni, hogy a levélnek mind a két oldala egyenes legyen.
Legalábbis remélem.
Bár, lehet csak eggyel többen lettek, akikre rácsapom a telefont.

Más:
Tudja valaki, mi az az ezüst izé, ami a bevarrt seben van? Csak akkor vettem észre amikor már hazajöttünk. Egy zsíros tapintású ezüst színű valamit kentek rá, semmi kötés nincs rajta, nem is mondták, hogy kötöznöm kéne. Persze nem is tudnám, olyan helyen van, hogy legfeljebb ragasztani lehetne, de tán még azt se, mert ugye pont a hóna alatt, szóval ott semmi nem maradna meg.
Ezt az ezüst izét viszont még soha nem láttam, érdekelne, mi ez.

9 Comments:

  • At 3:12 du., Anonymous Névtelen said…

    ha jól tudom, ne nézz hülyének, az ilyen gyógyulást segítő, fertőtlenítő folyékony sebtapasznak nevezett izé. ne szedd le.

     
  • At 6:01 du., Anonymous Névtelen said…

    ém se tudom, de ők biztosan tudnak róla, nagyon lelkes és hozzáértő kutyások: http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=elveszettkutyak&id=1122410351

     
  • At 7:41 du., Blogger drc said…

    könnyű gyógyulást neki!

     
  • At 9:25 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kösz, tényleg az, utánanéztem. Nagyon jó, hogy már ilyesmiket is kitalálnak, ezt a sebet tényleg nem lehetne kötözni.
    Már jobban van, tartani is tudja a székletét meg a vizeletét, megvárt mindennel. Nyilván csak az altató miatt ernyedt el annyira hogy becsurgatott, és hát ugye nem voltunk rá felkészülve, tele lehetett a hólyagja rendesen, hisz a fél Dunát kilefetyelte, ráadásul a jutalomfalatkákat is kapta rendesen, arról is szól a reggeli séta, hogy begyűjtsön egy csomó sikerélményt. Hát most máshogy sült el.
    Kicsit sántikál, nyilván húzódik a seb meg a parabola is rettenetesen zavarja, de szerencsére három-négy napig fog tartani az egész, utána már le lehet róla venni. Egyedül az úszással lesz gond, ebben a melegben nagyon nehéz lesz visszatartani a víztől.
    Egyébként tényleg nincs gond, ahhoz képest, hogy tíz éves múlt, remek kondicióban van és a kedélye is jó. Csak vihar ne legyen mostanában ha kérhetem.

     
  • At 9:08 du., Anonymous Névtelen said…

    Saci macska hasán ez a szürke micsoda idővel vastag kéreggé változott. elég nehezen gyógyult a hasa( ivartalanítás), és a seb körlül csúnya foltok égtelenkedtek hosszú időn át. Egy hónapig volt a tölcsér a fején. Remélem ti könnyebben megússzátok.

     
  • At 11:05 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Szegény cica :-(
    Valami aluminiumtartalmú anyagról van szó, nem lehet, hogy Saci allergiás az aluminiumra, vagy úgy általában, a fémekre?
    Amikor nálunk ivartalanítás volt csak leragasztották, az is leesett pár óra múlva. Igaz, nagyon fiatal volta kutya, szinte napok alatt felgyógyult. Ha meg a tappancsa van elvágva, arra általában csak zoknit húzok és leukoplaszttal rögzítem hogy a varratot ki ne szedje. Ezt az izét most láttam először.
    Egyébként nálunk nem fog megkérgesedni, java része már régen a szőnyegekben és a parkettában van. Olyan mint az arany, egy grammjával be lehetne vonni egy lovaskatonát.

     
  • At 5:09 du., Anonymous Névtelen said…

    Ó, milyen ismerős ez, mikor ennyire "segítőskészek" a népek.
    Nekem az egyik kutya (aki szintén Lujza) csúszott be a Duna jege alá tavalyelőtt, mindenki végignézte, hogy megyek ki a jég szélére (jó messzire a parttól), hogy kihúzzam, mert persze nem bírt kijönni, kis híján én is alácsúsztam, mindeközben a kedves, segítőkész emberek a biztonságosból kiabáltak, hogy HüPi, ott fogsz te is megfulladni, nooormális vagy??!!
    És mikor kivergődtünk a partra, akkor kaptam a második adagot...

     
  • At 10:23 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    jajj.
    jeges sztorink sajnos nekünk is volt tavalyelőtt. Rohant a kis lüke egy kacsa után és nem tudott lefékezni. Persze kijönni se, hason fekve cibáltam ki. Futólépésben mentünk haza, mert ugye jó kutyaszokás szerint rám rázta a vizet a -10 fokban. Mondtam neki legközelebb nem húzom ki, de aztán simán hazaértünk és én ugye edzett vagyok, meg se kottyant a jeges zuhany.
    Én mondjuk nem kimentem, hanem kikúsztam, hason, szélesre nyitott lábakkal és karokkal. Nem tudom, hogy megismételném-e.
    Valószínűleg igen.

     
  • At 7:54 de., Anonymous Névtelen said…

    Igen, utólag már megvan, hogy kúszni kellett volna, de akkor csak az volt a fejemeben, ha nem húzom ki, biztos, hogy odavész.
    Aztán utólag az is abszolút világos volt, hogy ha beszakadok, mert erősen recsegett, akkor a 3 méteres vízben biztos, hogy besodródunk a jég alá, aztán várhattak volna haza. Képtelen lettem volna végignézni, hogy viszi el a víz. Annyi tanulság azért van, hogy ha nagyon messzire befagy, nem megyünk arra, meg hát a kúszás, igen.

     

Megjegyzés küldése

<< Home