Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/07/26

:-) Szépjóestét!
Csak néhány fokot esett a hőmérséklet és mi történik Brünnhilde konyhájában, na mi??
Hát vagy 8-9 kiló őszibarack hazajön a piacról, megmossa és meghámozza magát, aztán meg is felezi és belemászik 11 kimosott üvegbe. Magára tölt egy kis cukros-citromos szirupot meg egy csipetnyi borként. Végül magára zárja a kupakot, beleugrik a dunsztos lábosba és megkéri a háziasszonyt, hogy ha már ennyire elkészült, akkor ugyan tegyen meg már legalább annyit, hogy lassú lángra begyújtja a tűzhelyet.
Az meg szegény úgy belefáradt az egész napos semmittevésbe, hogy még a dunsztos lábosnak alágyújtani se nagyon maradt már ereje.

Komolyan mondom, a Tannhauser ideális kísérőzene a barckhámozáshoz.
Nem ez volt életem legszebb Tannhausere. A kedvenc szereplőm, az Erzsébetbe halálosan szerelmes Wolfram olyan semmilyen volt, se nem nagyon szerelmes, se nem szenvedélyes, ennek megfelelően nem is nagoyn fájt neki se az, hogy a lány Tannhausert szereti, se az, hogy szegény belehalt a bánatba. Erzsébet szép volt, de Tannhausernél is hallottam már jobbat; itt, Pesten, Molnár Andrást. Aki remek volt az Vénuszként Németh Judit. Szexi volt és szenvedélyes, úgy dobta ki a nyafogó Tannhausert mint a macskát szarni. Nagyon mennek neki ezek az akaratosságukat és követelőzésüket mindenféle női praktikákkal rejtegető nők.

Mára ennyi, mire megfürdök el lehet zárni a lángot az őszibarackbefőtt alatt. Remélem nem alszom el a zuhany alatt, mert akkor reggelig szutyoroghat a dunsztos magának.
Pont úgy érzem magam, mint aki berakott egy fél kosár őszibarackot, aztán elment kitakarítani egy 600 m2-es irodát majd hazajött és berakta a kosár barack második felét.
Ráadásul megint sikerült beleválasztani a nem magvaváló fajtába. Előtte vettem pedig belőle fél kilót, azt nagyon könnyen lehetett felezni. A második kört, az egész kosarat már nem, úgy kellett a magot kivésni a gyümölcsből. A jobb markom már szinte görcsben van, annyira megerőltettem. Megtanulhattam volna pedig már, mert ezt majdnem minden évben megszívom.
karácsonyra viszont lehet őszibarackkal köríteni a gesztenyés pulykát. Arról nem beszélve, hogy téli estéken felbontani egyet, bekuporodni a kanapé sarkába és kikanalazni csak úgy, az üvegből, hm, nyamm, nyamm.