Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/08/21

:-) Szépjónapot!
:-( überciki és rettenetesen szégyellem, de kimentem a piacra gombát venni. Gombával töltött csirkát kívántam ugyanis némi pótszülinapi ünnepi menünek (mondtam, elfelejtettem a szülinapom, aznap lecsó volt) de az összes gombászós helyem döglött. Nincs se csiperke, se szegfűgomba, se tintagomba. Biztos hogy nincs, ha leszedik előlem, annak látszanak a nyomai.
Egyszerűen nem nőnek a gombák.
Biztos az atom az oka. Vagy a savas eső.

3 Comments:

  • At 5:31 du., Anonymous Névtelen said…

    Vagy a gyurcsány.

     
  • At 12:19 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    hehe, jó hogy mondod, őrá pont nem gondoltam.


    (azért a savas esőben lehet valami. Tavalyelőtt nagyon sokáig víz alatt volt a jó kis tintagombás erdőszélem, és azóta bizony egy darab nem terem arrafelé. Azelőtt minden nap szedtem 2-3 zsebre valót, azóta egy darabot se. Sőt, a medvehagyma is eltünt az erdőből. Nyilván megváltozott picit a talaj kémiai összetétele. nagyon nem, csak néhány érzékenyebb faj vette észre. Vagy eltüntek végleg, vagy csak némi kis idő kell nekik, hogy alkalmazkodjanak. Sajnos.)

     
  • At 12:22 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    A szegfűgombás rétem is egy ritkán használt birkalegelő volt. GYakorlatilag egy-két barika legelt rajta. VAgy három éve már nincsenek és velül tűnt el a szegfűgomba is. Nyilván kellett az a pár birkadrazsé, hogy ők ott pont jól érezzék magukat. Manapság meg ugye csak a törmelékhalmok nőnek a rét mellett, szóval a sok malterportól rendesen lúgosodhat a talaj. Ennyi már elég is, elment máshova, ahol jobban érzi magát. Sajálom nagoyn, mert a szegfűgomba a világ legfinomabb ennivalói közé tartozik.

     

Megjegyzés küldése

<< Home