Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/01/08

Vadulás

Ismerek egy embert, aki nem rossz ember, hatalma is van neki és azt gondolja, hogy nem él vissza vele. Legalábbis nem szándékosan.
És mégis visszaél, mert neki ugyan természetes az, hogy a tányérját kinyalatja a kutyájával, de a munkatársainak például nem. Már ott tartanak, hogy inkább dobozból esznek, mert hiába a mosogatás, abból a tányérból mégse... Ha beszarik a kutya, eg szivaccsal megmossa és egy törölközővel megtörölgeti. És simán visszaakasztja a törölközőt a mosdóba. Szóval már kezet sem töröl senki, rázogatják.
És senki sem mer neki szólni, mert mégis, ő a főnök.
Ha lesz egy kis időm, össze fogok gyűjteni egy csomó ehhez hasonló apróságot, amivel iszonyatosan vissza lehet élni az emberek türelmével, kiszolgáltatottságával, jólneveltéségvel.


Én meg közben rájöttem, hogy operákat akarok rendezni.
Don Giovannit, Toscát, Tannhausert és végül egy Ringet. Egy teljes Ringet, utána több dolgom már nem lesz, nyugodtan és boldogan meghalhatok.
Na most ilyenkor mi a büdös francot lehet csinálni.

A Bajazzókat majdnem kifelejtettem, pedig azt is nagyon szeretem.
Legyin itt egy részlet Tito Gobbival és Lollobrigidával, énekhangja Onelia Fineschi.
Neddát pár perccel korábban meg akarta erőszakolni Tonio, a bamba mindenes, de a nő visszaverte a támadást. Ekkor érkezik a szerető. Nedda ijedt és fél, Silvio nyugtatgatja, majd rábeszéli, hogy szökjenek meg. Merthogy a lány férjnél van.
A felvétel érdekessége, hogy Gobbi két szerepet alakít: a szeretőt és a bokorban leskelődő bambát is ő játssza és énekli. Hiába, no, Gobbi az Gobbi, földre szállt bariton isten.

itt van az erőszakolós jelenet. Kicsit suta, de Gobbi csodálatos benne, észre sem lehet venni, hogy ugyanaz játszik és énekel mint az előbb.

2 Comments:

  • At 11:14 du., Anonymous Névtelen said…

    Tonióként jobban tetszik, mint Gerard Philipp-dublőrként. Hangilag is.

     
  • At 11:16 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    fent van vele a prológus is:
    http://www.youtube.com/watch?v=YfAyKv37Fd0

     

Megjegyzés küldése

<< Home