Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/04/06

Don Pasquale

Nincs szerencsém mostanában, sápadtabbnál sápadtabb előadásokat fogok ki. Délelőtt egy matiné Don Pasqualera ugrottam be, hát nem tudom. Kertesi Ingrid szép koloratúrákkal énekelte Norinát, de a férfi szereplők, hááát, magasra van téve a léc nagyon. Drága Gregor József halálával tán inkább egy-két évig pihentetni kellett volna ezt a darabot. Nincs ember, aki rendelkezne az ő hatalmas életszeretetével és dupla adag öniróniájával. Na meg tüdejével, tudomásom szerint azon ritka basszisták közé tartozott, akik képesek voltak egy levegővel végigénekelni a hadaró kettőst. Nagyon hiányzik, egyszerűen pótolhatatlan.
Legyen itt az ominózus pofon, amikor is vénecskedő főhősünk nem akarja ifjú asszonykáját elengedni az operába. Igaz, nászéjszakát sem tervez. Drága embert a világ legcsinosabb énekesnői pofozták végig a pályáján, néha akkorát csattant, hogy még a harmadik emeleten is összerezzentem.
Ezúttal Rost Andrea ad leckét "férfinevelésből":

És a híres hadarókettős, amikor még azt hiszi, hogy majd ő megmutatja. Partnere Miller lajos.
.

4 Comments:

  • At 9:08 du., Anonymous Névtelen said…

    Uhh, ez súlyos volt. :-) Ha történetesen a szerep szerint a pasas ütné meg Rost Andreát, és te azt írtad volna erre, hogy "nőnevelés", már itt károgna kommentben a fél NaNE. :-D
    Ez a "férfinevelés" szó azért nem volt szép, ezt lásd be.

     
  • At 9:28 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jóvanna, az idézőjel lemaradt.
    Egyébként Norina sem szívesen adta, később jóvá is teszik, fogják szeretni a bácsikát nagyon.
    Bár, ez is kétoldalú, mert az itteni rendezés szerint csak pakolja neki a sonkákat a kenyerére, valószínűleg majd heteken belül halálra etetik.

     
  • At 11:09 de., Anonymous Névtelen said…

    A szerep rendben van, akkor is rendben lenne, ha gyűlöletből adná a pofont, az irodalmunk, színháztörténetünk, festészetünk, filmünk, stb. lényege, hogy férfiak nőket, nők férfiakat, nők nőket, és főleg férfiak férfiakat tépnek, ütnek, lőnek, szúrnak, vagy egyéb módon gyilkolnak.
    Csak ez a férfinevelés szó, ez a megfogalmazás úgy hangzott, mintha azt írtam volna a Kőmíves Kelemenné történetéhez, hogy az öreg kőműves "háztartási célokra" használja fel az asszonyt. :-D

    Na de ennyi ám, nem több.

     
  • At 11:18 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Abszolut igazad van, rossz irányból közelítettem a témát. Gregor járt az eszemben, ha őt láttam-hallottam, mit érdekelt engem, hogy mi van a darab hátterében!
    A tegnapi előadás után már kicsit elgondolkodtam, és őurasága bizony nem egy nagy pofont, hanem minimum 6-8 évet érdemelne. Az a trió, amiben a zárdából frissen érkezett Norináról próbálja a fátylát lekönyörögni, minimum pedofilia gyanús.
    De persze "férfinevelés ügyben" igazad van.
    Most azon röhögök, hogy megdöbbenne a közönség, ha egy új rendezés első jelenetében Don Pasquale internetes pornóoldalakat böngészne. Vagy inkább japán mangaszájtokat, 13-14 éves rajzolt kislányok aktjaival. Szerintem a közönség fele kivonulna :-DD
    Pedig hát, aki hetven évesen 16 évest akar feleségül venni....

     

Megjegyzés küldése

<< Home