Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/05/23

Gerilla kertírtók

Ezúton is sok szeretettel gratulálok az önkormányzat gyomláló különítményének ahhoz, hogy az idén már másodszor sikerült kiirtaniuk a sarki forgalomterelőben lévő virágágyásból az utolsó szálig minden dísznövényt.
Megint tarra mentek, a hülye faszkalapok.
A sarkantyúkának már 3-4 gyönyörű, kerek levele volt, a ricinus is kezdett túlnőni a gyomon. Még pár hét, és a virágok a tarack fölé nőttek volna. De nem, a közmunkások jöttek, nem néztek semmit, csak estek neki az ágyásnak mint bolond bornyú az anyjának.
Hát azt is nekik, a jó kurva édes anyjukat! Mi a faszért nem küldenek ezekkel egy kertészt, csak egyetlen darabot, aki megnézi mielőtt rámegy a sáskahad és megmutatja, hogy ezt szedjétek ki, azt hagyjátok benne. Nem azért az kábé ezer forintért amennyibe a beültetett virágmag került, de a kurva életbe, ha egyszer ők nem ültetnek bele semmit, akkor mi a faszért nyúlnak hozzá?? Vagy ha már hozzányúlnak, akkor miért tarolnak, miért nem elég mondjuk egy fűnyíróval karbantartani a gyomot??
Még az írástól is elment a kedvem, tényleg. Amit nem lopnak ki belőle, azt kiírtják hivatalosan.
Elképesztő.
Uhh, de mérges vagyok!
Még az a tányér hideg tökfőzelék sem tud megnyugtatni, amit az operából hazaérve magam elé fogtam.

Címkék:

4 Comments:

  • At 12:13 de., Blogger tamas said…

    Utolag konnyu okosnak lenni, de lehet, hogy az elso eset utan szolni kellett volna nekik?

    Vagy kitenni egy kis tablat, hogy ezt a teruletet ti gondozzatok es mileott hozzanyulnanak, itt-meg-ott jelezzek nektek?

    Valoszinuleg nem olvastak a blogot, es az aki kiadta a munkat az sosem jart arra, nem tudja, hogy ott Ti kerteszkedtek.

    Szoval nem hiszem, hogy rosszindulat volt az ok, inkabb csak informacio-hiany.
    Szervezetlenseg.

    Sajnalom es egyutterzek.

     
  • At 7:44 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tamás, az a baj, hgoy itt semmiféle információt nem kéne cserélni, mert a dolog látszik, matgától!
    És nem is az a legnagyobb baj, hogy a virágot kitépkedik, hanem az, hogy mindent. Egyszerűen nem értem, mi abban a jó, ha kopaszra tarolják a földet. A tarack maga adhatna egy egyenletesen zöld, elfogadható esztétikumú felületet, ha mondjuk kéthetente lenyírnák. De hogy egy évben kétszer kopaszra taroljáák, annak semmi, de az égvilágon semmi értelme nincs, mert így csak a parlagfű fog benne megtelepedni. Ehhez meg aztán tényleg semit sem kell sem megírni, sem kiírni.
    Amúgy meg fingom sincs kinek kéne írni és ha csak elképzelem, hgoy egy ilyen levél bekerül abba a nagy apparátusba és mennyi ingyenélő Cuppancska kezdi el törni a kis fejecskéjét, hogy akkor most rendeletet hozzanak és egyáltalán, melyik alválalkozónbak továbbítsák, szóval kilel a hideg.
    Egy olyan világ, ahol nem az ész és a szakértelem dominál, halott, ott nem érdemes tenni semmit, mert csak ledarálnak. Lásd a bilincselős sztorimat, ahol két csúcsszervezet jutott egymással homlokegyenest ellentétes álláspontra.
    Az egyik szerint az elővezetés jogtalan volt, a rendőrök viszont helyesen jártak el, a másik szerint az elővezetés jogos volt, a rendőrök viszont törvénysértően jártak el.
    Mi a faszt lehet itt cisnálni, ha ekkora barmok vannak a közigazgatásban?

     
  • At 6:56 du., Blogger tamas said…

    Ertem es egyutterzek.
    Egyetertek, hogy semmi ertelme nincs annak, hogy evente ketszer letaroljak.

    Nem tudjuk, miert teszik?
    Lehet, hogy parlagfu-megelozoes?
    Vagy elokeszitese a beultetesnek, ami viszont valamiert elmarad?

    Valoszinuleg nem irni kene az onkormanyzatnak (beszelo nev on-kormanyzat), hanem megprobalni beszelni valaki illetekes cuppanccsal.
    Amikor utoljara dolgom volt az ujpesti onkormanyzatnal, nagyon kedvesek es segitokesek voltak.

    Mit lehet tenni, kerdezed? Szerintem ki kene deriteni, hogy kik kerteszkedtek, kinek a megbizasabaol, es az illeto illetekessel egyeztetni.
    Megsporolnatok neki a tarolok munkaberet.

    Ha egyszer az illetekes illeto nem tudja, hogy ti ott ultettek, akkor nem varhatod el tole, hogy tekintettel legyen ra.
    A tarolok meg egyszeru robotok, arra vannak programozva, hogy taroljanak, ha nem teszik, akkor nincs fizetes.

    Ha nincs ido/energia/kedv a nyomozashoz, akkor az is egy megoldas, hogy ujra beultetni valamivel es egy kis papirtablat tenni melle, ami leirja a helyzetet, es keri, hogy tarolas elott lepjenek kapcsolatba veled.

    Tenyleg, magyarazd el, mi az a cuppancska?

     
  • At 7:23 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Cuppancska egy volt kolléganőm. Onnan kapta a nevét, hogy egyrészt folyton a lyukas fogait cuppogtatta, másrészt egész nap telefonált és mindenkinek úgy köszönt, hogy "Puszikállak édesem!".
    Hét modulos ECDL vizsgája van, és nem ismeri a "mentés másként" funkciót, továbbá, gondosan pöntyögve begépeli a számokat a táblázatba, majd a zsebszámológépbe. Közben nagoyn koncentrál, ezért még hangosabban cuppogtatja a fogait.

    Tamás, sehova nem megyek, hivatalossággal én csak akkor akarok már bezsélni, ha majd egy közjegyzővel hitelesíttetem a végrendeletem.
    Egyébként meg még mindig azt mondom, hogy robotokat is be lehetne tanítani és nem csak "mindent tarol" funkcióra.
    Egyébkétn azóta megoldódott, ezúttal tényleg az öltetést készítették elő. Kíváncsi leszek rá, hogy mi marad meg a virágokból. Én még mindig inkább cserjékre és szárazságtűrő, gyorsan terjedő és nagy talakjtakaró képességű évelőkre szavaznék, de most ezek az egynyári virágok is nagyon szépek.

     

Megjegyzés küldése

<< Home