Brünnhilde szikláján

Valló világ

2010/01/26

A powerful tool

Eztet mondták rája arra az excell fájlra, ami nem is tudom hány, saját gyártású függvénnyel meg innen-onnan összelopkodott makróval egy emészhető, személy- és projektnevekre szűrhető, kétszázvalahány soros táblázatot csinál abból a közel ötezer soros ömlesztett adathalmazból, amiben egyetlen név sem szerepel, csak mindenféle azonositók.
Nem akárki mondta, hanem a globális erőforrástervező nagyfőnök, ottan a messzi ámerikában.
Azt már nem mertem neki bevallani, hogy annyira azért nem tudok makrót irni, hogy ne kellessen még mindenféle kézi izéket is bevetni a táblázat emészthetővé tételére.
De hát ami késik, nem múlik, végülis pont ideje elkezdenem megtanulni makrót irni.
basszus, de hogy nékem ehhez mennyire nincs kedvem!
Különben tényleg agyrém, hogy az SAP riportjainkat mindet úgy irják meg, hogy abból emberi agy számára emészthető információt még csak további további riportokkal való összefűzésével és különböző kulcsinformációkra való rákereséssel tudunk csak előállitani. Kvázi van egy irgalmatlan nagy, sokmilliós adatbázisunk, amiből ki tudunk nyerni egy csomó számot, ezeket a számokat aztán saját irású függvényekkel megkeressük a saját fejlesztésű kis adatbázisunkban, hogy neveket is lássunk. Merthogy az nem sokat mond, hogy a 00013029-es számú, 0110 besorolású mérnök 10 órát dolgozik a 23450125-ös munkaszámon.
Az már informativabb, hogy Kovács beosztott mérnök kábelköteget tervez az Akármilyen projekten.
Fő az integráció, hehe.

Címkék:

3 Comments:

  • At 12:58 de., Blogger Kinga said…

    Juj, gyerunk, B., meg akarok ilyen hireket olvasni (rolad, persze). Neha B.-hianyban szenvedek, tudom, hogy az ember megcsomorlik, meg sok mas is van, meg lehet, hogy irsz mashova is, de akkor is.

    En annyira orultem annak a nem regi Vegyesnek (is), sztem kevesen (koz)irnak ma magyarul jobban operarol ("komoly"zenerol).

     
  • At 2:53 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kinga, ez a 'powerful tool' ez nem valami lesajnáló ámerikanizmus? Valami buksisimi az enyhén értelmi fogyatékos gyereknek, amikor sikerül a piros golyót a kék kocka mögé raknia? Már nem először hallom, de általában olyan dolgokra, amik egyszerűek, mint a faék, csak ők máshoz szoktak. Én meg nem is értem, miért kerülik körbe a Földet, ha a szomszéd irodába indulnak.

    Próbálok irni, de valahogy nincs ihlet. Illetve, amit leirok, az olyan üresnek hangzik, amikor visszaolvasom. Szar érzés egyébként.

     
  • At 9:49 du., Blogger Kinga said…

    A szar erzes - nagyon ismeros. Hagyjuk is.

    Szinte biztos vagyok benne, hogy nem buksisimi a powerful tool. Ahogy en eszrevettem (meg biztos te is), teljesen, de teljesen masra (=mashol) jar az agyuk az amcsiknak. Olyan soxor eszembe jut az a kozhelyesnel is kozhelyesebb mondas, hogy "teljesen mas vilag", de hat annyira melyen igaz.

    Meg is irtad, miert, pontosan ezert: "egyszerűek, mint a faék, csak ők máshoz szoktak".

    Ha azt hallod, picit furcsa tonussal, hogy "iiiiiinteresting...", akkor kezdhetsz gyanakodni, hogy igen bizarrnak es nem eppen okos dolognak tartanak valamit... De addig csak zsebeld be szepen a dicseretet - igazabol egy szamitastechnikus (vagy hasonlo) europainak szakmai szempontbol igen konnyu amerikaiéknál karriert csinalni, mert az itteni kepzes... szoval nem er fol az Operencias-tengeren tulival, maradjunk ennel a szemermes leirasnal. (Viszont soha a budos eletbe' nem akarnam eltanulni toluk azon az istentelen corporate letran valo elorehaladas embert probalo kegyetlen trukkjeit, az is igaz.)

     

Megjegyzés küldése

<< Home