Így a hosszú hétvége, és a remélhetőleg szép ünnep előtt két cikket még a figyelmetekbe ajánlanék. Az egyik Orbán Viktor interjúja a Népszabadságnak. A másik Petschnig Mária Zita "Megvezetni egymilliót?" című írása az ÉS-ben. PMZ annyira a szívemből szólt, hogy fölösleges lenne, Orbán pedig annyira hozza a saját megszokott és szerinte jól bevált stílusát hogy ahhoz meg kár lenne bármit is hozzáfűznöm.
Az interjúból mégis kiemelnék egy gondolatot. Nem az övét, ő csak idézi egy osztrák szakértő előadását. Ez a szakértő azt mondta, hogy "tévedés azt hinni, hogy az unióban a nagy halak eszik meg a kis halakat, az igazság az, hogy gyorsak eszik meg a lassúakat."
Hát, ezt viszont érdemes lenne megfontolnia neki is, a fidesznek is, a többi pártnak is, nekem is, nekünk is, mindnyájunknak.
Ez a fajta politizálás ugyanis amit mostanában a fidesz csinál, és amivel a kormányt örökös védekező pozicióba és ebből egyenesen következő tökölődésre kényszeríti igencsak rontja a sebességünket. Hogy ki is mondjam: mivel energiát lop el a valódi munkától, lassítja az ország fejlődését. Bizony, kedves Orbán Viktor. Ön mondta a múltkor: "A közösség sorsát úgy javíthatjuk, ha magunkat tesszük nem csak jobbá, de becsületesebbé és alázatosabbá" . Még mindíg szép gondolatnak tartom.
Ma bevásároltam, nagy szatyrokban hoztam haza a zöldhagymát, retket, tojást, pórét, uborkát, salátát. Venni akartam sonkát is, de képzeljétek, valami (legalábbis számomra) egészen új dolgot találtam a piacon: füstölt malachúst. Álltam, bámultam, és úgy vágott belém a felismerés mint a villám: ezek a malacdarabok a szilveszterkor el nem adott húsokból vannak, lefüstölve. Márpedig ha ezek január óta léteznek, akkor jónak kell lenniük. Ugyanis a húsvéti sonkák többségét nem füstölik, hanem mindenféle pácokban érlelik és csak kapnak egy füstaromás zuhanyt. Máskülönben a húsipar nem tudna ilyen tömegű árut előállítani. Ezek a gyorspácolt sonkák nem olyan tartósak mint a valódi füstöltek, négy-öt nap alatt megromolhatnak, nem úgy mint a valóban füstölt húsok amelyek (ezt még gyerekkori emlékekből tudom) egész évben elállnak. Ergo, ennek a malachusinak tényleg füstöltnek kell lennie. Szóval, vettem egy kilós darabot. Reggel beáztatom és körberakom tojásokkal, úgy főzöm meg és zöldhagymával, paradicsommal, retekkel fogom enni és kínálni.
Szép ünnepet kívánok mindnyájatoknak!
Az interjúból mégis kiemelnék egy gondolatot. Nem az övét, ő csak idézi egy osztrák szakértő előadását. Ez a szakértő azt mondta, hogy "tévedés azt hinni, hogy az unióban a nagy halak eszik meg a kis halakat, az igazság az, hogy gyorsak eszik meg a lassúakat."
Hát, ezt viszont érdemes lenne megfontolnia neki is, a fidesznek is, a többi pártnak is, nekem is, nekünk is, mindnyájunknak.
Ez a fajta politizálás ugyanis amit mostanában a fidesz csinál, és amivel a kormányt örökös védekező pozicióba és ebből egyenesen következő tökölődésre kényszeríti igencsak rontja a sebességünket. Hogy ki is mondjam: mivel energiát lop el a valódi munkától, lassítja az ország fejlődését. Bizony, kedves Orbán Viktor. Ön mondta a múltkor: "A közösség sorsát úgy javíthatjuk, ha magunkat tesszük nem csak jobbá, de becsületesebbé és alázatosabbá" . Még mindíg szép gondolatnak tartom.
Ma bevásároltam, nagy szatyrokban hoztam haza a zöldhagymát, retket, tojást, pórét, uborkát, salátát. Venni akartam sonkát is, de képzeljétek, valami (legalábbis számomra) egészen új dolgot találtam a piacon: füstölt malachúst. Álltam, bámultam, és úgy vágott belém a felismerés mint a villám: ezek a malacdarabok a szilveszterkor el nem adott húsokból vannak, lefüstölve. Márpedig ha ezek január óta léteznek, akkor jónak kell lenniük. Ugyanis a húsvéti sonkák többségét nem füstölik, hanem mindenféle pácokban érlelik és csak kapnak egy füstaromás zuhanyt. Máskülönben a húsipar nem tudna ilyen tömegű árut előállítani. Ezek a gyorspácolt sonkák nem olyan tartósak mint a valódi füstöltek, négy-öt nap alatt megromolhatnak, nem úgy mint a valóban füstölt húsok amelyek (ezt még gyerekkori emlékekből tudom) egész évben elállnak. Ergo, ennek a malachusinak tényleg füstöltnek kell lennie. Szóval, vettem egy kilós darabot. Reggel beáztatom és körberakom tojásokkal, úgy főzöm meg és zöldhagymával, paradicsommal, retekkel fogom enni és kínálni.
Szép ünnepet kívánok mindnyájatoknak!
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home