Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/05/24

:-)) Szépjóestét!

Hurrá!! Az Országgyűlés megszavazta a külképviseleti szavazás módosítását!! Mondanám, hogy jaj de jó, végre megjött az eszük, de nem mondom. Ehelyett inkább megkérdezném azt a 183 most nem szavazó képviselőt, hogy az előző szavazásnál, illetve annak parlamenti vitájánál hol volt az eszük? Merthogy nem a helyén, az biztos. Igaz, nem csak tőlük 'mentek el otthonról', akkoriban az MDF sem sajnálta volna repülőjegyre a pénzt.
Amúgy sincs okunk örömködésre a megspórolt 350 millió felett. A nyakam teszem rá, hogy a választások másnapján már csalást fog emlegetni a most olyan hirtelen spórolóssá vált ellenzék. Igaz, akkor is azt csinálná, ha most kidobtuk volna az ablakon a pár száz repülőjegynyi pénzt.
Istenkém, de únom ezt a fajta -inkább intrikát mint- politikát.

Közben a hírtv fórumán komoly csapatmunkával elkezdték összeállítani az új 12 pontot. Érdemes tanulmányozni ahogy a lent idézett, magasröptű és nemes lélekre valló szöveg megalkotása közben milyen jóízűket zsidóznak.

De előbb kedvcsinálónak a 12 pont:

"1. A hazaszeretet mindenekelőtt

2. Szólás- és véleménynyílvánítás szabadsága

3. A többezer éves értékeink védelme, kultúránk megtartása, a nemzeti erkölcs értékrendjének helyreállítása, múltunk és nagyjaink tisztelete, objektív történelemoktatást gyermekeinknek

4. család- és gyermekbarát politikát, a családi élet tiszteletét és védelmét!
5. Megköveteljük magunktól a becsületességet, tisztességességet, igazságosságosságot bajtársainkkal szemben, és elvárjuk a felelős poziciókban lévőktől a magyar nemzettel szemben!

6. A hazaárulók - pártoktól függetlenül - elítélése, a bankárkormány megbuktatása, az azt kiszolgálók felelősségrevonása, nemzeti kormányt a helyébe, gengszterváltás helyett, valódi rendszerváltozást!

7. Egység, összetartás, a bomlasztókat kiszűrése és érdemei szerinti elbánás

8. Szakadatlan offenzíva a balos hazugságáradattal szemben

9. Heves reagálás minden, nemzetünket ért belső és külső támadás ellen
10. A határon túlra rekedt nemzettestvéreink szellemi, erkölcsi és anyagi támogatása

11. Soha nem mondunk le az elszakított területekről

12. ?

Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország!"


Akinek van kedve, segítsen nekik megtalálni a 12. pontot. Azt sem ártana megmagyarázni, hogy támadások ellen nem nagyon lehet reagálni, még hevesen se. Sőt, hazugságáradattal szemben sem lehet szakadatlanul offenzívában lenni. A magyar nyelvben vannak ugye névelők, alany- és tárgyeset, az egyes- és többes számot sem árt egyeztetni, a mondatot nagybetűvel kezdjük és általában ponttal zárjuk le. Persze vannak, akik csak a felkiáltójelet ismerik.
Elemezgethetném még a nyelvtani- és helyesírási hibákat, de ezt is únom.
Sőt, még a pontokat lezáró csatakiáltás sem így hangzik eredetileg. Észre sem veszik, hogy nemzetvédő létükre a személyt az ország elé helyezik.
A mondás szerint nyelvében él a nemzet, hát, a miénk e szerint a szöveg szerint sajnos nem túl jó egészségnek örvend.
Szégyellem magam.