Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/12/28

:-) Szépjóestét!

Egy avasodásnak induló, kicsavart mosogatórongy hozzám képest üde és frissen vasalt.
Fogalmam sincs mire gondoltam, amikor azzal a felkiáltással, hogy a két ünnep között úgyis ráérek, bevásároltam egy csomó színházjegyet. Ehhez képest mindkét állásomban helyt kell állnom, napi 14 órát utazok és dolgozok. Ma rá kellett vernem, mert egyrészt tegnap összecsaptam a melót a Médeia miatt, másrészt holnap is össze fogom csapni a melót a Diótörő miatt.
Szép kilátások.

Más:
máma leértelmiségiztek :-))
Elég hevesen tiltakoztam, nem, én nem vagyok értelmiségi. A jogászdoktor barátném csak rámnézett és azt mondta, hogy bár az vagy, de ha Téged ez sért, akkor jó, akkor nem vagy értelmiségi.
Nna, erre varrjak gombot.
Szívesebben maradok parasztlány. Jó, annyi engedményt teszek, hogy az értelmesebb fajtából.
Remélem ezzel nem sértem a valódi értelmiségieket, de nagyon nem szeretnék felkapaszkodni az uborkafára.

Még más:
Csatlakoznék Andrassew Iván petárdaellenes dohogásához. Nem csak a kutyám miatt, ő most viszonylag biztonságban van, -az én szempontomból- hálistennek olyan szegény vidéken, ahol nem nagyon futja petárdára.
Hanem reggel vittem a madárkáimnak az eleséget, és tele etetőket találtam. Normális körülmények között minden reggel üresek az etetők és ahogy belépünk az erdőbe, megjelennek a kosztosaink. Még egy kicsit füttyögnek is, én szeretem azt hinni, hogy nekem köszönnek, de persze egymást szólongatják, hogy gyertek, itt a kaja. Maradjunk annyiban, hogy nekem hálálkodnak. Még meg se várják hogy elmenjünk, már megjelennek. Az arcom mellett hussannak el, éppen a vállamra nem szállnak. Engedik magukat nézegetni. Normális körülmények között.
Pár napja nem normálisak a körülmények.
Nem jönnek a madárkák.
Nem csak akkor nem jönnek, amikor én ott vagyok, hanem egyáltalán nem jönnek. Nem fogy a mag. Ez pedig azt jelenti, hogy vagy nem éhesek (amit nem hiszek) vagy elmentek a környékről.
Messzebb mentek, ahová nem hallatszik a petárdadurrogás.
Ez így volt tavaly is, tavalyelőtt is, azelőtt is.
Szilveszter környékén eltűnnek a madarak a városközeli erdőből.
Amilyen szemét az ember, képes elüldözni az élőlényeket a saját élőhelyükről.
Azt tudni kell, hogy az énekesmadarak ugyanúgy védik a területüket, mint más vadállat. Szemrebbenés nélkül megölik azt, aki megrabolja az élelmiszerforrásokat. Az én kis tollas kosztosaim pár hétre nemkívánatos idegenek, menekültek, bevándorlók leszenk egy idegen erdőben. Vagy túlélik ezt a kényszerű vendégeskedést, vagy nem.
hát kérem, ezt kéne végiggondolni, mielőtt valaki eldurrant egy petárdát. Amit nagyon szivesen az illető seggébe dugnék robbanás előtt. De mivel ezt nem tehetem, csak itt dühöngök.
Illetve, mivel én egy praktikus személyiség vagyok, azon tűnődök, hogy ugyan milyen reklámkampánnyal lehetne az embereket rávenni, hogy kereplővel, sípolássa, dobolással tartsák távol a démonokat az Új Esztendőtől. Merthogy a zajkeltés eredeti funkciója az volt, hogy távol tartsa a településtől az ártó szellemeket.
A petárda funkciója viszont csak az, hogy halálra rémísszen kisgyerekeket, állatokat, hogy elüldözze a környezetünkből azokat az élőlényeket, akiknek pont annyi joguk van itt tartózkodni mint nekünk.
Sőt. A petárdát kapucniba vagy éppen gyerekkocsiba dobóknak joguk ugyan van köztünk tartózkodni, de ennek az itt tartózkodásnak nem sok haszna van. Pontosabban csak kára van.